У національній італійської кухні існує величезна кількість страв, які популярні в усьому світі і мають безліч шанувальників.
Одним з таких є різотто з куркою, кабачками і болгарським перцем, так як поєднання цих компонентів утворює ідеальну смакову композицію. Витративши мінімум зусиль і часу на приготування страви можна насолодитися вишуканою кухнею Італії, адже вона є однією з кращих в світі.
вибираємо рис
Вважається, що вибрати і приготувати рис – заняття не з найскладніших. Але це далеко не так, адже багато кухарів, буває, не справляються з цим завданням. Дуже важливо, щоб рис містив в собі достатню кількість крохмалю, який повинен утворити ніжну клейку масу.
Одним з найбільш підходящих для різотто є сорт «Арбор», який не складно варити, а якість приготованого блюда буде на висоті. Він використовується в базових рецептурних варіаціях, які не містять в собі безліч технік приготування і особливих продуктів.
Для більш досвідчених кулінарів відмінно підійде сорт «Карнаролі». Він містить трохи менше крохмалю, тому при охолодженні чи не перетвориться в непривабливу однорідну масу. Рис ідеальний для різотто з найскладнішими техніками і різними інгредієнтами.
Самим універсальним ж рисом для приготування даного італійського блюда є «Віалоне нано», так як він вважається одним з найбільш ніжних і ароматних. Готове різотто з таким рисом буде кремовим і з м’якою текстурою.
Простий рецепт різотто з кабачками
Складові
- Рис – 200 г + –
- Кабачки – 1 шт + –
- Морква – 1 шт + –
- Пармезан – 100 г + –
- Бульйон курячий – по прийому рису + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Базилік – 3-го листка + –
- Оливкова олія – 50 г + –
- Сіль і перець – за смаком + –
Як просто зробити різотто з кабачками
- Насамперед очищаємо кабачок і нарізаємо його на дрібні кубики.
- Підсмажуємо зубчики часнику на розігрітому оливковому маслі, після чого їх витягаємо.
- Очищаємо моркву і нарізаємо такими ж кубиками, як і кабачки. Після чого обсмажуємо, постійно помішуючи її до м’якості з додаванням щіпки цукру. Процес займе близько 3 хвилин.
- Далі додаємо кубики кабачка, солимо і перчимо. В результаті вони також повинні стати м’якими.
- Після додаємо рис і гарненько перемішуємо. Обсмажуємо масу протягом 4-5 хвилин.
- Потім вливаємо 100 мл бульйону і варимо до його повного поглинання. Далі ще кілька разів додаємо рідина, залишаємо на плиті до повної готовності рису.
- Готове різотто з кабачками посипаємо тертим сиром, перемішуємо і викладаємо на тарілку.
Різотто з куркою, кабачками і болгарським перцем
Складові
для бульйону
- Курка – половина тушки;
- Ріпчасту цибулю – 2-3 головки;
- Лавровий лист – 2 шт;
- Морква – 2 шт;
- Перець горошком – 4 шт;
- Чебрець – 2 ч.л .;
- Сіль.
Основні компоненти
- Рис – 2 склянки;
- Болгарський перець – 1 великий;
- Кабачок – 1 шт;
- Лук – 2 шт;
- Біле сухе вино – 150 мл;
- Пармезан – 100 г;
- Вершкове масло – 100 г.
Як приготувати різотто з куркою, перцем і кабачком
Насамперед необхідно зварити бульйон.
- Для цього обробляємо половину курячої тушки, заливаємо її двома літрами окропу і ставимо на вогонь.
- Коли вода почне кипіти, зменшуємо вогонь і обов’язково знімаємо всю піну.
- Далі додаємо цілком очищену цибулю і моркву. Варимо приблизно 40-50 хвилин.
- Потім солимо і додаємо спеції, після чого варимо ще півгодини.
- По готовності, бульйон проціджуємо, а м’ясо відкладаємо вбік.
Після починаємо підготовку основних інгредієнтів.
- Очищаємо болгарський перець, а також кабачок і нарізаємо їх кубиками. Після чого обсмажити овочі на вершковому маслі.
- Далі м’ясо ріжемо на шматочки.
- Очищаємо і подрібнюємо цибулю.
- Дрібно натираємо пармезан.
- Тепер пропассеруем цибулю на вершковому маслі.
- Додаємо рис і обсмажуємо протягом 2 хвилин помішуючи.
- Після, масу заливаємо вином, добре перемішуємо і чекаємо його повного випаровування.
- Далі додаємо 100 мл бульйону і безперервно помішувати, поки він повністю не вбереться в рис.
- Потім додамо стільки ж бульйону і таким же чином варимо.
- Тепер до рису додаємо обсмажену перець з кабачком і м’ясо. Всі заливаємо маленькими порціями залишився бульйону.
- Коли різотто дійде до готовності, в нього додаємо пармезан і акуратно перемішуємо. Подаємо страву до столу, прикрасивши гілочками базиліка.
Любителі італійської кухні без праці можуть себе побалувати настільки дивовижними стравами власного приготування. Запевняю вас, ніхто не залишиться байдужим!
Якщо ви недосвідчений кулінар, то спочатку спробуйте приготувати за першою схемою різотто. Рецепт досить простий і не займе багато часу, особливо якщо спочатку дотримуватися всіх норм його приготування, щоб результат не розчарував. Якісні продукти, правильна техніка приготування і трішки інтуїції – це все, що вам потрібно для того, щоб насолодитися ароматами справжньої Італії.