Рис з печерицями

ris-s-shampinonami
Крупи займають одне з головних місць в нашому раціоні, легкі гарніри і наваристі каші знайдуть своїх шанувальників в кожному будинку.

Однак блюдо можна вдосконалити, якщо приготувати звичайний рис з печерицями, рецепт перестане бути буденною, і займе у вашій кулінарній книзі почесне місце. Такий варіант приготування крупи дуже підійде для ситного обіду, як основне блюдо, а гриби додадуть приємний смак і аромат.

Рис має здатність виводити токсини, з огляду на це властивість, він підійде в якості обіду при розвантажувальних днях, для людей, які контролюють масу тіла.

Сорт рису для готування ви можете вибрати на свій розсуд, який повністю відповідатиме вашим смаковим якостям. Але ми використовуємо пропарений рис, такі зерна зберігають в собі більше користі, в готовому вигляді стають білими і не злипаються.

Рис з печерицями

Складові

  • Рис – 1,5 склянки + –
  • Вода очищена – 3 склянки + –
  • Печериці – 400 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт + –
  • Морква – 1,5 шт + –
  • Масло вершкове – 3 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Базилік – 2 ст.л. + –

Як приготувати рис з печерицями

Процес приготування не займе багато часу, якщо паралельно готувати рис і заправку.

  1. Дуже важливо для приготування хорошого страви промити ретельно рис: залийте його водою, кілька разів перемішайте, вода стане білою – її потрібно злити. Повторювати це потрібно кілька разів поки вона не стане прозорою.
  2. У каструлю всипаємо промитий рис і заливаємо два з половиною склянки води, солимо і ставимо варити на сильний вогонь. Після закипання вогонь слід зменшити і періодично помішувати, щоб зерно не пристало до дна каструлі.
  3. Чистимо моркву, цибулю і ретельно промиваємо під проточною водою. Лук слід нашаткувати, а моркву натерти на тертці.
  4. Печериці добре вимити і нарізати смужками.
  5. На розігріту сковорідку наливаємо рослинне масло і підсмажуємо цибулю разом з морквою три хвилини. Додаємо нарізані гриби, солимо і постійно помішуючи, смажимо до готовності десять хвилин.
  6. Після закінчення варіння рису додаємо до нього вершкове масло, перемішуємо і, накривши кришкою, даємо постояти кілька хвилин.
  7. Рис готовий, тепер додаємо до нього смажені печериці та базилік. За бажанням блюдо можна ще посолити і поперчити. Все добре перемішати і подавати до столу.

Таке чудове рисове блюдо можна подавати як основну закуску, або ж використовувати як гарнір до м’яса і риби!

Легкий плов з печерицями

Також в нашому арсеналі є чудовий рецепт плову з печерицями, це блюдо чудово впишеться в ваш повсякденний раціон.

Воно особливо стане в нагоді під час посту, а для шанувальників легких і вегетаріанських страв, він стане справжньою знахідкою.

Плов люблять усі без винятку, а такий варіант зможе відкрити для вас нові можливості його приготування, і ваші кулінарні здібності оцінять по заслугам.

ris-s-shampinonami1

Складові

  • Рис – 2,5 склянки;
  • Вода або овочевий бульйон – 5 склянок;
  • Печериці – 700 г;
  • Лук – 3 шт;
  • Морква – 2 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Куркума – 0,5 ч.л .;
  • Мелений чорний перець – 0,5 ч.л .;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Соняшникова олія – ​​3 ст.л.

Як робиться плов з печерицями

Звичайно, приготувати дане блюдо можна в каструлі або в казані, але якщо у вас є мультиварка, то краще скористатися їй. Це значно спростить процес готування, а блюдо буде ще більш корисним.

  1. Овочі помити і очистити, цибулю нарізати півкільцями, а моркву часточками або квадратами, тертку краще не використовувати.
  2. Печериці і рис добре промити під проточною водою, часник очистити від шкірки.
  3. У чашу мультиварки влити олію і включити режим «жарка» на п’ять хвилин, потім додати гриби, все разом обсмажити і згасити десять хвилин.
  4. Тепер всипаємо рис, спеції і наливаємо воду, за бажанням можна перемішати, а можна залишити так. Часник додати цілком і включити на мультиварці режим «плов».

Залишається тільки дочекатися сигналу про готовність, викласти на порційні страви і запросити до столу свою сім’ю, покуштувати вельми незвичайний, але дуже смачний плов.

Тепер ви знаєте як правильно приготувати рис з печерицями, рецепт якого ви можете вибрати самі, і на свій розсуд зробити його ще цікавіше.