Рис з овочами

Ця страва, без сумніву, дуже корисне, навіть якщо літні дари ви використовували не свіжі, а заморожені.

А ось якщо хочете, щоб рис з овочами був не тільки корисним, але і більш поживним, то доповніть його сосисками або ковбасою. Оскільки я готую сьогодні економний обід, то і використовувати в приготуванні буду завітрених (не плутати з зіпсованими) сосиски і таку ж ковбасу.

Термічна обробка врятує смак залежавшегося продукту і убезпечить його вживання. Таким чином, ми і продукти не викинемо, і гроші зекономимо, і смачне частування до обіду отримаємо.

Як зробити рис з овочами на сковороді

Рецепти до обіду Закуски з овочів Овочевий гарнір Рис
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Рис з овочами
Рис з овочами

Складові

  • Рис з круглими зернами – 1 ст. + –
  • Заморожені овочі – 200 г + –
  • Сосиски – 2 шт. + –
  • Ковбаса варена – 100 г + –
  • Рослинна олія (для смаження) – 3 ст.л. + –
  • Вода – 2 ст. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Як я писала вище, овочі я заморозила заздалегідь. У мене це помідори, морква, солодкий перець, ріпчаста цибуля і кріп. Але ви можете взяти абсолютно будь-яку овочеву заморозку, користь страви від цього не зміниться.

Налити на сковороду олію і помістити туди «шматок» заморожених овочів. Зробити дуже повільний вогонь і накрити сковорідку кришкою.


  • Коли овочі Отта, треба зняти кришку і трохи збільшити вогонь. Овочі повинні почати смажитися.


  • Сосиски і ковбасу нарізати невеликими кубиками.


  • Через 5 хвилин можна додати сосиски і ковбасу на сковорідку до овочів.


  • Смажити вміст сковороди протягом ще 5 хвилин.


  • Приступимо до рису. Його треба добре промити в холодній воді, щоб з нього вийшла вся клейковина.


  • Далі треба додати рис на сковороду.


  • Залити сковороду підсоленою водою. Закрити кришку і знову зменшити вогонь.


  • Через 20 хвилин наш економний обід, який складається з рису з овочами, готовий!


  • Подавайте блюдо з будь-якими, наявними у вас, соліннями.

    Смачного!