Ця страва, без сумніву, дуже корисне, навіть якщо літні дари ви використовували не свіжі, а заморожені.
А ось якщо хочете, щоб рис з овочами був не тільки корисним, але і більш поживним, то доповніть його сосисками або ковбасою. Оскільки я готую сьогодні економний обід, то і використовувати в приготуванні буду завітрених (не плутати з зіпсованими) сосиски і таку ж ковбасу.
Термічна обробка врятує смак залежавшегося продукту і убезпечить його вживання. Таким чином, ми і продукти не викинемо, і гроші зекономимо, і смачне частування до обіду отримаємо.
Як зробити рис з овочами на сковороді
Рецепти до обіду Закуски з овочів Овочевий гарнір Рис
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Рис з круглими зернами – 1 ст. + –
- Заморожені овочі – 200 г + –
- Сосиски – 2 шт. + –
- Ковбаса варена – 100 г + –
- Рослинна олія (для смаження) – 3 ст.л. + –
- Вода – 2 ст. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Як я писала вище, овочі я заморозила заздалегідь. У мене це помідори, морква, солодкий перець, ріпчаста цибуля і кріп. Але ви можете взяти абсолютно будь-яку овочеву заморозку, користь страви від цього не зміниться.
Налити на сковороду олію і помістити туди «шматок» заморожених овочів. Зробити дуже повільний вогонь і накрити сковорідку кришкою.
Коли овочі Отта, треба зняти кришку і трохи збільшити вогонь. Овочі повинні почати смажитися.
Сосиски і ковбасу нарізати невеликими кубиками.
Через 5 хвилин можна додати сосиски і ковбасу на сковорідку до овочів.
Смажити вміст сковороди протягом ще 5 хвилин.
Приступимо до рису. Його треба добре промити в холодній воді, щоб з нього вийшла вся клейковина.
Далі треба додати рис на сковороду.
Залити сковороду підсоленою водою. Закрити кришку і знову зменшити вогонь.
Через 20 хвилин наш економний обід, який складається з рису з овочами, готовий!
Подавайте блюдо з будь-якими, наявними у вас, соліннями.
Смачного!