Рис з кабачками

Коли дотримуєшся дієтичного харчування, то рано чи пізно хочеться урізноманітнити свій злегка одноманітний раціон, але зробити це досить важко.

Багато продуктів дуже калорійні, виняток становлять лише деякі фрукти, овочі і крупи, згідно з цим правилом, рис з кабачками – ідеальний варіант. Ця страва виходить шалено смачним і низькокалорійним, але в той же час не забирає багато часу і сил при готуванні. Ви переконаєтеся в цьому, коли зробите таке чудове частування на обід або вечерю.

Поласувати смачно-корисним стравою зможе не тільки, що сидить на дієті, мама, а й кожен член сім’ї, незалежно від того, дотримується він здорового харчування чи ні.

Приготування домашнього рису з кабачками: рецепт з фото

Рис Страви з кабачків 1 1 годину
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Рис з кабачками
Рис з кабачками

Складові

  • Кабачки – 1/2 шт. + –
  • Рис – 1 ст. + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
  • Рослинна олія (для обсмажування) – 5 ст.л. + –
  • Вода – 2 ст. + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Щоб потім не відволікатися, підготуємо відразу всі овочі. Морква промиваємо під проточною водою. Натираємо моркву на крупній тертці.


  • Лук очистити від лушпиння та дрібно-дрібно порубати кубиками.


  • Очищаємо кабачок (бажано, щоб він був молодим і м’яким) від шкірки і також нарізаємо його дрібними кубиками.


  • Приступаємо до обсмажування. Наливаємо в сковороду олію і розігріваємо його. Викладаємо моркву на сковороду і смажимо її, періодично помішуючи.


  • Через 5 хвилин додаємо до морквині цибулю. Продовжуємо смажити овочі, не забуваючи їх помішувати.


  • Ще через 5 хвилин додаємо кабачок. Продовжуємо смажити все на середньому вогні. Увага: кришку сковорідки при смаженні не закриваємо!


  • Через наступні 10 хвилин, подсаливаем зажарку до смаку. Не бійтеся, що пересолити, оскільки зробити це буде складно, адже кабачки і рис увберуть в себе багато солі.
    Як тільки посоліть, можна додати в сковороду рис. Його треба попередньо промити 2-3 рази, поки вода з-під нього не стане чистою.


  • Залити сковорідку водою. Пам’ятайте золоте правило: води має бути в 2 рази більше, ніж рису.


  • Накрити кришкою і тушкувати рис з кабачками на дуже повільному вогні 25 хвилин.


  • Ви зрозумієте, що страва готова, коли з нього впоратися вся вода.
    Оскільки рис з кабачками – це дієтичне блюдо, то і подавати його варто виключно з овочами і зеленню.

    Приємного вам апетиту!