Рибний суп з голови форелі

Рибний суп з голови форелі
Щоб приготувати смачне й незвичайне перша страва, зовсім не обов’язково провести півдня біля плити! Сьогодні ми розповімо, як зробити суп з голови форелі менше, ніж за годину, і щоб при цьому він вийшов ситним, незвичайно ароматним і, звичайно, апетитним. Кілька наших рецептів і рекомендацій дозволять вибрати і приготувати першу з легкістю, тому за справу може взятися і початківець кулінар.

Суп з голови і обрізків форелі виходить жирним і наваристим, але не варто хвилюватися з цього приводу. Всім поборникам низькокалорійних дієт потрібно пам’ятати, що риб’ячий жир один з найкорисніших. У ньому немає холестерину, зате багато ОМЕГА-3 жирних кислот, які позитивно впливають на роботу судин, на якість шкіри і волосся.

Отже, для початку приготуємо суп по найпростішому рецептом з мінімумом інгредієнтів.

Юшка з голови форелі

Складові

  • Голова форелі – 1 шт. + –
  • Плавці, хребет – 300-400 г + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –
  • Чорний перець – щіпка або за смаком + –
  • Кріп, петрушка – 1/2 пучка або за смаком + –
  • Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –
  • Вода – 2 л + –

Приготування юшки з голів форелі

  1.  Заливаємо голову холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, знімаємо піну шумівкою і викладаємо інші обрізки.

Якщо обрізки є – добре, бульйон буде більш наваристим. Якщо немає, теж не страшно, суп вийде трохи більше пісним.

  • Коли бульйон ще раз закипить, знімаємо знову піну, прикриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні ще півгодини.
  • Тим часом чистимо цибулю, картоплю і моркву. Все дрібно нарізаємо: картоплю кубиками, цибулю і моркву шаткуємо. Останню можна натерти на тертці, кому як більше подобається.
  • Коли обрізки після закипання поваритися півгодини, проціджуємо бульйон, щоб напевно не залишилося жодної кісточки і лусочок. Рибу викладаємо остигати, а в юшку відправляємо овочі.Голову, якщо вона велика, можна залишити варитися до закінчення приготування супу, а можна виловити разом з хребтом і плавниками.
  • Коли овочі закиплять, додаємо в юшку спеції, прикриваємо кришкою і варимо до готовності картоплі.
  • Моєму зелень, просушують її і дрібно нарізаємо. Оббирає м’ясо з охололи обрізків і голови. Додаємо всі за 5 хвилин до готовності супа.Готовую юшку з голови форелі можна залишити настоятися 25-30 хвилин, а можна розливати по порційних тарілках відразу ж. Особливо смачна вона буде зі сметаною.
  • Смачного!

    Юшка з голови форелі з пшоном

    Суп, приготовлений за цим рецептом, вийде більш ситним, ніж попередній варіант. Особливо гарний він у зимову пору року.

    На дволітрову каструлю нам знадобиться голова 1 великої риби або 3 від форелі поменше.

    • Заливаємо їх холодною водою і ставимо варитися. Якщо хочеться, щоб смак у бульйону вийшов більш насиченим, додамо до голів після закипання 1 очищену цибулину.
    • Даємо головах годинку покипіти і виймаємо шумівкою, бульйон проціджуємо, і знову ставимо на вогонь.
    • Всипаємо в бульйон 4-5 ст.л. промитого пшона і знову доводимо до кипіння.
    • Тим часом чистимо 2 середні картоплини, 1 морква та 1 цибулину. Нарізаємо, як в попередньому рецепті. Картоплю закладаємо в бульйон, а цибулю і моркву пасеруємо на вершковому маслі до золотистого.
    • Коли зажарка буде готова, відправляємо її в юшку, також додаємо сіль за смаком і спеції (коріандр, кмин, чорний перець, куркуму – вона добре підходить до рибного бульйону і надає вусі красивий золотистий відтінок).

    rybnyj-sup-iz-golovy-foreli.jpg2

    Оббирає м’ясо з голів, викладаємо в суп, кип’ятимо ще 2-3 хвилини і вимикаємо.

    Юшка з форелі готова!

    Додаткові інгредієнти в юшку з голови форелі

    • Вершкове масло

    Його можна додавати в суп, зварений за допомогою одного з цих рецептів. Масло додасть смаку ніжність і глибину.

    На 2 літри за 5 хвилин до вимкнення варто покласти 2 ст.л.

    • селера

    Корінь селери хороший і в свіжому вигляді, і в сушеному.

    У першому випадку додаємо його буквально 1 ч.л., якщо вирішили потерти його на тертці, або кілька гуртків, якщо ріжемо ножем.

    У другому вистачить 1/2 ч.л. на цей обсяг.

    rybnyj-sup-iz-golovy-foreli.jpg4

    • Мал

    Якщо смак пшона не дуже подобається або просто цієї крупи немає під рукою, сміливо можна в суп покласти рис.

    Так як він розварюється не так сильно, як пшенка, тому на 2 літри води кладемо 6 ст.л. крупи.

    • вершки

    Додаємо їх вже в готовий суп, в кожну порційну тарілку замість сметани. З ними вуха стане більш наваристою і ніжною.

    Можна скористатися і 10%, і 20% вершками. Досить 1-2 ст.л. на тарілку.

    Тепер ви знаєте, як легко і швидко приготувати смачну юшку з голів форелі і не витратити багато часу. Всі інгредієнти дуже прості і продаються в будь-якому магазині.

    Спробуйте зробити такий суп, порадуйте себе і близьких незвичайним ароматним першою стравою.