Майже миттєво приготовлена смачна риба з мінімальною кількістю жиру. Підійде майже будь-яка риба. Особливо актуально готувати цю страву влітку, коли стояти біля плити зовсім не хочеться. Також підійде для тих, хто вирішив дотримуватися низькокалорійної дієти, по калорійності ця рибка майже порівнянна з відвареної, а смак набагато цікавіше. У холодному вигляді схожа за смаком на рибу під маринадом.
необхідно:
- Риба – 600-700 гр. (У мене тріска)
- Цибуля – 1 шт середня
- Морква – 1 шт. середня
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч. Л.
- Цукор – 1 ч. Л
- Спеції – гвоздика 3 шт., Лавровий лист – 2 шт., Перець – за бажанням
- Рослинна олія – 1 ст.л.
приготування:
Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати кубиками. Скласти в посуд для СВЧ.
Полити олією, перемішати і поставити в мікрохвильовку на 5 хвилин.
Додати томатну пасту, сіль, спеції, цукор і один стакан гарячої води.
Перемішати.
По можливості видаліть кістки з риби, якщо не використовуєте філе.
Покласти рибу, нарізану шматочками. Риба повинна бути приблизно урівень з водою. Додайте воду, якщо це необхідно.
Накрити кришкою і поставити в мікрохвильовку на повну потужність на 7 хвилин (якщо додаєте холодну воду, то додайте ще дві хвилини).
Перевернути шматочки риби і поставити в НВЧ ще на 7 хвилин.
Залишити відпочити хвилин на 10.
Подавати холодної або гарячої.
Смачного!