Риба в духовці з морквою і цибулею виходить дуже ніжною, соковитою, з легким ненав’язливим ароматом. Вершкова заливка і «стомлена» солодкувата овочева суміш вдало облагороджують рибний смак і роблять просте блюдо привабливим, яскравим, апетитним. Крім основних інгредієнтів тут тільки яйця, вершки і стандартні спеції – сіль і перець. Короткий список продуктів і кілька найпростіших дій – все, що потрібно для реалізації рецепта.
Для спрощення / прискорення процесу зручно купити готове філе (тобто оброблені половинки тушок, у яких вже вилучені плавники, луска, кістки і т.д.), але за бажанням можна взяти і цілу рибу, самостійно очистивши, попатравши її і нарізавши на невеликі шматочки. В якості головного інгредієнта годиться будь-яка рибна різновид з білим м’ясом – морський окунь, тріска, судак і т.д. Нинішня торгівля спокушає рибою на будь-який смак і гаманець – свіжої і плаваючою в акваріумі, охолодженої або в глибокому заморожуванню, вибір за вами!
Складові:
- рибне філе (морський окунь / тілапія / тріска і т.д.) – 500 г;
- вершки 10-20% – 100 мл;
- яйця – 2 шт .;
- цибуля ріпчаста – 2 невеликі головки;
- морква – 2 невеликі або 1 велика;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження).
Риба в духовці з морквою і цибулею рецепт з фото
- Овочі пасеруємо на сковороді. У невеликій кількості розігрітого масла (2-3 ст. Ложки) першим обсмажуємо порубаний дрібними кубиками цибулю. Не слід тримати до потемніння, досить злегка розм’якшити лушпиння нарізку і просочити маслом до золотистого. Досить 3-5 хвилин при частому перемішуванні.
- До підсмаженої цибулі завантажуємо морква, натерту великою соломкою. При необхідності додаємо трохи олії, але без перебору, щоб підсумкове блюдо не вийшло занадто жирним.
- Помішуючи, обсмажуємо овочеву суміш ще 3-5 хвилин. Знімаємо з вогню.
- Рибу нарізаємо великими порційними шматками. Викладаємо у форму одним шаром, посипаємо сіллю / перцем. Якщо філе було заморожено, попередньо повністю розморожуємо, слив всю рідину.
- Готуємо заливку. З’єднуємо вершки, яйця, дрібку солі. Енергійно збовтувати виделкою або ручним віночком.
- На рибний шар викладаємо морквяно-цибульну масу. Намагаємося розподілити рівномірно.
- Заливаємо рибу з овочами вершково-яєчної сумішшю і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку.
- Запікаємо 25-30 хвилин. Заливка повинна повністю «схопитися» і злегка зарум’яниться.
- Кілька гілочок петрушки або кропу будуть тут дуже навіть доречні. Завершуємо блюдо контрастними зеленими «плямами» і подаємо рибу, запечену з морквою і цибулею, доповнивши будь-яким гарніром.
Смачного!