Риба – відмінна альтернатива м’ясу, правильно приготована, вона може перевершити за смаком навіть вишукане м’ясне блюдо.
Плюсом рибних страв є низька калорійність, до того ж, їх можна готувати будь-яким способом, але якщо ви все-таки вважаєте за краще нежирну їжу, то кращим варіантом стане риба на пару в мультиварці. Як бачите, не обов’язково мати пароварку, щоб приготувати парову рибку, наявність в будинку мультіпомощніци врятує ситуацію.
Покрокове приготування парової риби в мультиварці
День рибалки (друга неділя липня) Гарячі закуски з рибою
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Свіжоморожена риба – 2 шт. + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Сметана – 2 ст.л. + –
- Часник – 1/2 головки + –
- Вода – 2 мультістакана + –
- Приправа для риби – 1 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Рибу можна взяти будь-яку: хоч морську, хоч річкову. Головне пам’ятайте: морська риба більш жирна, ніж річкова.
Я використовую минтай. Його треба трохи розморозити, очистити від лушпиння і нутрощів. За допомогою кухонних ножиць вирізати у риби все плавники і хвіст.
Нарізати очищену рибу на невеликі шматочки.
Помістити шматки риби в миску, додати сметану будь жирності, спеції і сіль.
Ретельно все розмішати. Залишити рибу маринуватися на 1 годину.
У чашу мультиварки налити теплу воду і покласти туди кілька очищених зубчиків часнику. Він додасть рибі відповідний аромат і тим самим переб’є не зовсім приємний запах сирої риби.
На підставку викласти шматочки риби.
Лимон помити і розрізати навпіл. Половинку лимона нарізати тонкими скибочками.
Зверху на рибу викласти часточки лимона. Лимонний сік не дасть рибі «розвалитися» і додасть їй якусь кислинку.
Закрити кришку мультиварки і виставити режим «Пароварка» на 30 хвилин.
Через зазначений час риба, приготована на пару, буде готова!
Завдяки такому способу термічної обробки риба зберегла всі свої корисні властивості.
Подавати рибу, приготовлену на пару в мультиварці, можна з будь-якими овочами або рисом.
Смачного!