Рецепт торта «Бите скло»

Довго мучилася я над дилемою готувати чи ні, цей тортик. Рецепт досить простенький, але виглядає досить ефектно. Коли все-таки зважилася приготувати, встала наступна проблема, зібрати різнобарвне желе. Повсюдно в магазинах було присутнє желе червоного і оранжевого кольору, а ось за зеленим і жовтим довелося пополювати.

Рецепт торту

Для приготування торта “Бите скло” нам знадобиться:

для бісквіта

  • 4 яйця,
  • 1 склянка цукру,
  • 150 грам борошна,

інші інгредієнти

  • 4 пакетика желе різних кольорів,
  • 750 грам сметани,
  • 150 грам цукру,
  • 20 грам желатину,
  • 140 грам води,
  • 20 грам ванільною пудри.

Рецепт приготування торта “Бите скло”.

Процес приготування торта краще розділити на 2 етапи.

У перший день приготуємо різнокольорові желе за рецептами зазначеним на упаковках. А також приготуємо бісквіт за рецептом.

желерізнобарвне желе

У другий день приступимо до формування торта “Бите скло”.

Спочатку підберемо форму. Я взяла силіконову, обполоснула її холодною водою. Можна взяти тару цікавої форми, застелити її харчовою плівкою.

Розчинний желатин в холодній воді, дамо постояти 10 хвилин, щоб набряк, і нагріємо до 60 градусів на водяній бані (або приготуємо желатин за рецептом, вказаною на упаковці, кількість води не збільшувати!). Я нагріваю желатин протягом декількох секунд в мікрохвильовці, поки він не стане рідким.

розводимо желатин

Розмішаємо сметану з цукром і ванільною пудрою. Тоненькою цівкою додамо желатин в сметану, не припиняючи збивання.

Розмішуємо сметану з цукром

Бісквіт наріжемо кубиками розміром приблизно 2 х 2 см. Відкладемо невелику частину кубиків, з них ми потім зробимо нижній корж.

бісквіт

Тепер викладемо тортик в форму. Це потрібно робити швидше, оскільки сметана почне густіти. Збірка торта здійснюється приблизно так само, як в сметанному торті “Панчо”. На дно форми викладемо кілька желе, яке будемо черпати ложкою. Можна спробувати вийняти желе з форм і нарізати кубиками. Але я вважала за краще більш простий варіант.

викладаємо желе

Поллємо желе невеликою кількістю сметанного крему. Шматочки бісквіта будемо занурювати в сметану і складати зверху на желе.

Таким чином викладемо весь торт, чергуючи шматочки желе, бісквіт і крем. Кожен шар будемо злегка придавлює ложкою, щоб маса лежала щільніше.

Викладемо бісквіт і крем

Відкладені кубики бісквіта разрежем на 2-3 частини і сформуємо з них нижній корж. Злегка придавимо масу руками. Затягнемо торт харчовою плівкою і приберемо в холодильник.

IMG_1475

Після того як торт застигне, акуратно перевернемо його на блюдо і знімемо форму. Приберемо харчову плівку.

Якщо у Вас залишилося желе, то можна прикрасити їм торт зверху.

Рецепт торту

Смачного.