Довго мучилася я над дилемою готувати чи ні, цей тортик. Рецепт досить простенький, але виглядає досить ефектно. Коли все-таки зважилася приготувати, встала наступна проблема, зібрати різнобарвне желе. Повсюдно в магазинах було присутнє желе червоного і оранжевого кольору, а ось за зеленим і жовтим довелося пополювати.
Для приготування торта “Бите скло” нам знадобиться:
для бісквіта
- 4 яйця,
- 1 склянка цукру,
- 150 грам борошна,
інші інгредієнти
- 4 пакетика желе різних кольорів,
- 750 грам сметани,
- 150 грам цукру,
- 20 грам желатину,
- 140 грам води,
- 20 грам ванільною пудри.
Рецепт приготування торта “Бите скло”.
Процес приготування торта краще розділити на 2 етапи.
У перший день приготуємо різнокольорові желе за рецептами зазначеним на упаковках. А також приготуємо бісквіт за рецептом.
У другий день приступимо до формування торта “Бите скло”.
Спочатку підберемо форму. Я взяла силіконову, обполоснула її холодною водою. Можна взяти тару цікавої форми, застелити її харчовою плівкою.
Розчинний желатин в холодній воді, дамо постояти 10 хвилин, щоб набряк, і нагріємо до 60 градусів на водяній бані (або приготуємо желатин за рецептом, вказаною на упаковці, кількість води не збільшувати!). Я нагріваю желатин протягом декількох секунд в мікрохвильовці, поки він не стане рідким.
Розмішаємо сметану з цукром і ванільною пудрою. Тоненькою цівкою додамо желатин в сметану, не припиняючи збивання.
Бісквіт наріжемо кубиками розміром приблизно 2 х 2 см. Відкладемо невелику частину кубиків, з них ми потім зробимо нижній корж.
Тепер викладемо тортик в форму. Це потрібно робити швидше, оскільки сметана почне густіти. Збірка торта здійснюється приблизно так само, як в сметанному торті “Панчо”. На дно форми викладемо кілька желе, яке будемо черпати ложкою. Можна спробувати вийняти желе з форм і нарізати кубиками. Але я вважала за краще більш простий варіант.
Поллємо желе невеликою кількістю сметанного крему. Шматочки бісквіта будемо занурювати в сметану і складати зверху на желе.
Таким чином викладемо весь торт, чергуючи шматочки желе, бісквіт і крем. Кожен шар будемо злегка придавлює ложкою, щоб маса лежала щільніше.
Відкладені кубики бісквіта разрежем на 2-3 частини і сформуємо з них нижній корж. Злегка придавимо масу руками. Затягнемо торт харчовою плівкою і приберемо в холодильник.
Після того як торт застигне, акуратно перевернемо його на блюдо і знімемо форму. Приберемо харчову плівку.
Якщо у Вас залишилося желе, то можна прикрасити їм торт зверху.
Смачного.