Рецепт тайського рису з курочкою і яйцем

Рис по тайськи з куркою і яйцем
Тайська кухня – це ціле кухарського мистецтва, якому треба вчитися не один рік, та й все одно не зумієш пізнати її суть. Зародилася вона під впливом кухонь Китаю, Індії та Європи, тому в тай-рецептах часто можна зустріти властиві їм продукти, і найяскравіший приклад тому – рис по-тайськи з куркою і яйцем. Безсумнівно, тайці в свої традиційні страви внесли авторські коригування у вигляді оригінальних спецій, які щось і роблять частування незабутніми і привабливими.

Що потрібно знати про класичну тайську кухню

Найголовніша умова для правильного тайського страви – це ні з чим не порівнянне поєднання смаків. Якщо ти зумів поєднати в своєму частування помірну солодкість, гостроту, сіль і кислоту з тонким горіховим відтінком, то можна вважати, що все зроблено правильно, і твоє блюдо буде дуже смачним.

Як правильно готувати тайську кухню

Ще один секрет, який робить тайську їжу смачною в світі – це рибний соус, який тайці ллють скрізь, замінюючи їм сіль. Сам по собі цей соус до неподобства неприємний на запах.

Однак при термообробці його специфічне амбре пом’якшать, і що найдивніше – воно максимально вигідно розкриває смаки інших інгредієнтів. Можна сказати, що рибний соус – це натуральний глютамат натрію.

В цілому ж ця кухня дуже і дуже проста і, як будь-який Стир-Фрай, – швидка. Швидко шінкуешь, швидко смажиш на великому вогні, швидко заважаєш – і готово! Погодьтеся, легкотня! Ну а тепер до практики.

Курка з рисом по-тайськи і овочами «Кунг Кео Ван»

Готуємо Кунг Кео Ван з овочами і курячим м'ясом

Складові

  • Куряче філе – 280 г + –
  • Цукіні дрібний – 1 плід + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Морожений зелений горох – 1 жменя + –
  • Тайські баклажани – 5 шт. + –
  • Зелена паста каррі – 2 ст.л. + –
  • Кокосове молоко – 1 ст. + –
  • Стручок чилійського перцю – 1 шт. + –
  • Цукор пальмовий – 10 г + –
  • Свіжий зелений базилік – 20-30 г + –
  • Рибний соус нам пла – 30-40 мл + –
  • Лаймові листя – 3 шт. + –
  • Тайський рис – 1 неповна склянка + –

Як готувати рис по-тайськи з куркою і овочами

Це одне з найпопулярніших серед туристів страв, яке багато хто намагається повторити в домашніх умовах по поверненню з тропіків. Воно – неймовірно ароматне, сонячне і в ньому гармонійно поєднується безліч абсолютно різних смаків під проводом зеленого каррі і базиліка.

Овочі, рис і курка в оригінальному змішуванні соусів і приправ – словом, все в дусі тайської кухні.

  • Для початку потрібно відварити рис Жасмин протягом 15 хвилин, заливши крупу двома склянками води. Потім знімаємо каструлю з плити і під кришкою паримо рис до готовності.
  • Дрібні круглі баклажанчики чистимо і розрізаємо кожен на 4 частини.
  • Цукіні нарізаємо досить великими кубиками, з межею 2 см.
  • Куряче філе перетворюємо в брусочки.
  • Часник і накришений чилі (перець) перетираємо в ступці, з додаванням дрібної дрібка солі, після чого відправляємо їх відразу ж на обжарку в сковороду з розпеченим рослинним маслом.
  • Через хвилину вводимо в ароматний складу каррі пасту, а ще через півхвилини вливаємо півсклянки молока кокоса. Все перемішуємо і готуємо секунд 20.
  • Тепер можна завантажити в вок курку і все нарізані овочі, а через 7-10 хвилин доливаємо в ємність залишки кокосового молока.

Як зробити тайський рис з курочкою

  • Готуємо курку з овочами ще 7 хвилин, потім досипати до неї горошок, Лаймові листя, цукор, соус нам пла і готуємо страву ще пару хвилин.
  • Перед тим, як зняти вок з вогню, всипаємо в блюдо листочки базиліка і рис, все перемішуємо і розкладаємо по тарілках.

Ви можете подати рис і окремо, не змішуючи з основною стравою.

Рис з куркою і ананасами по-тайськи

Те, що тайці з несумісних продуктів можуть робити чудову смакоту, знають ті, хто хоч раз пробував їх національні страви. Ну а якщо ще не сталося таке щастя в вашому житті, то цей простий і європеїзований рецепт рису з ананасами і куркою все виправить.

Складові

  • Жасминовий відварений рис – 2 ст .;
  • Куряче м’ясо з грудки – 0,5 кг;
  • Ананасові кільця (консервовані) – ½ банки;
  • Перець болгарський червоний – 1 плід;
  • Яйця курячі «СО» – 1 шт .;
  • Часниковий зубок – 1 шт .;
  • Чилійський стручок великий – 1 шт .;
  • Імбир свіжий тертий – 1 ст.л. з гіркою;
  • Обсмажений кешью – 0,1 кг;
  • Соєвий соус – 120 мл;
  • Цукор коричневий – 20 г;
  • Лаймовий цедра – 1 ч.л .;
  • Лук-порей – 1 шт .;
  • Каррі (приправа) – 1 ст.л .;
  • Сіль морська – за смаком;
  • Соняшникова олія (неароматно) – 1 стопка.

Як приготувати рис з курячим філе і ананасами як в Таїланді

Як зробити рис по-тайськи з куркою і ананасами

  1. Курочку нарізаємо невеликими шматочками і смажимо в оливковій олії на сковороді на сильному вогні до тих пір, поки воно не стане білим.
  2. Потім додаємо до курки 30 мл соєвого соусу і 7 г каррі порошку, все перемішуємо, смажимо до рум’яної м’яса і виймаємо на тарілку.
  3. У порожню сковороду вливаємо залишки рослинного масла і обсмажуємо в ньому перетертий часник, імбир і дрібно нарізаний чилі перець, попередньо очищений від насіння.
  4. Через 1 хвилину висипаємо в ємність нарізаний соломкою болгарський перець і, трохи зменшивши вогонь, смажимо все разом ще 2 хвилини.
  5. Далі закладаємо в сковороду нарізані кубиками ананаси, заливаємо соєвий соус, засипаємо цукор і лаймовим цедру. Все гарненько змішуємо і готуємо ще хвилини три.
  6. На окремій сковороді обсмажуємо збовтане яйце, перетворюючи його в перемішаний омлет, після чого перекладаємо його разом зі смаженою курочкою і дрібно нарізаним пореєм в загальну ємність, де ми готуємо основне блюдо.
  7. Ще через 1 хвилину туди ж відправляємо рис, горішки і, гарненько все перемішуючи, підсмажуємо рис з курочкою і ананасами ще пару хвилин.

Смажений рис по-тайськи з куркою і яйцем «Кхао Пад Гай»

Якщо вам доводилося відпочивати в Таїланді, то, напевно, ви мали можливість оцінити чудовий смак тайського смаженого рису з куркою. Звичайно ж, в наших широтах можна знову покуштувати це смачне частування, якщо відвідати тайський ресторан.

Але чому б не влаштувати вдома ностальгічний вечір і не приготувати «Кхао Пад Гай» своїми руками, тим більше, якщо є покроковий рецепт і потрібні компоненти.

Складові

  • Червоний болгарський перець – 1 плід;
  • Чилі пекучий червоний – 1 стручок;
  • Добірні яйця – 2 шт .;
  • Оливи – 20 мл;
  • Середній ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • Часник – ½ головки;
  • Вода або бульйон – 1 стопка;
  • Соус соєвий – 20 мл;
  • Устричний соус – 7 мл;
  • Каррі порошковий – 20 г;
  • Рибний соус нам пла – 7 мл .;
  • Цукор коричневий – 10 г;
  • Обсмажені горіхи кеш’ю – 40-60 г;
  • Відварений рис «жасмин» – 0,5 кг;
  • Зелень луковая – 2 стебла;
  • Морква невелика – 1 шт .;
  • Кінза – ½ пучка;
  • Куряче безкісткове м’ясо – 0,35 кг.

Робимо Кхао Пад Гай з рисом і куркою

Як приготувати рис по-тайськи з куркою і яйцем під рибним соусом

  1. Готування буде стрімкою і швидшим, тому заздалегідь чистимо всі овочі, споліскуємо, просушують паперовою серветкою м’ясо, після чого нарізаємо всі компоненти:
  • цибуля – півкільцями (тонко);
  • морквину – соломкою;
  • перець – соломкою;
  • курку – брусочками;
  • чилі (перець) – тонкими кружальцями;
  • зелень лушпиння рубаємо дрібненько;
  • часник тиснемо ножем плазом, а потім кришимо.
  1. На сильний вогонь ставимо узкодонную сковороду по типу вока і вливаємо в неї рослинне масло. А через 3 хвилини, коли масло прожарити як треба, висипаємо в ємність цибульні і чилійські колечка, перцеву і морквяний соломку, а також додаємо часникову крихту. Смажимо все овочі 2 хвилини на сильному вогні, безупинно помішуючи дерев’яною лопаткою.
  2. В піалі збовтуємо 2 яйця, вливаємо омлетний складу в вок і продовжуємо все активно заважати ще півхвилини.
  3. Тепер вливаємо в блюдо воду (бульйон), додаємо всі заявлені в рецепті соуси, засипаємо каррі, цукор і знову заважаємо всі компоненти.
  4. Як тільки рідина в воке закипить – закидаємо в нього курку, готуємо страву ще 6 хвилин, потім додаємо обсмажені заздалегідь горішки кеш’ю і зварений рис.
  5. Ще засікаємо 5 хвилин, після чого прибираємо посудину з вогню.
  6. Ось тепер можна всипати в рис по-тайськи з куркою зелена цибуля.

Розкладаємо страву по роздатковим тарілках. У кожну порцію для прикраси і аромату також кладемо по 1-2 листків базиліка.