Рецепт суфле з фаршу в мультиварці

Суфле з фаршу в мультиварці
Повітряне і ніжне, вигадане французами в 19 столітті, воно завоювало серця гурманів в усьому світі завдяки своїй легкій текстурі. Як основне блюдо його готують з грибів або м’яса, наприклад, дуже смачним і ситним виходить суфле з курячого фаршу або кролятини. Як десерт – це блюдо прийнято готувати з сиру з додаванням екзотичних фруктів, різного виду шоколаду, меду, родзинок і навіть алкоголю.

Основними складовими цієї страви є добре збиті білки і перетерті або перемелені продукти, змішані до сметанообразного виду.

Майстерні кухарі визначили 4 секрету вдалого приготування суфле:

  1. Білки необхідно збивати в густу стійку піну.
  2. Правильно ввести білки в суфлейний масу в 2 прийоми: першу частину білків акуратно перемішуємо з підготовленою масою, другу частину білків обережно вводимо в суфле рухами знизу-вгору.
  3. Форми для запікання слід змащувати, наприклад, маслом вершковим.
  4. Строго дотримуватися температури і часу випікання.

У процесі приготування враховуйте наведені вище секрети, і у вас вийде прекрасний повітряне суфле.

Суфле з фаршу в мультиварці

Суфле з фаршу в мультиварці

Складові

  • Фарш з яловичини – 250 г + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Нежирний сир – 4 ст. л. + –
  • Молоко – 1/4 склянки + –
  • Твердий сир – для посипання + –
  • Розм’якшене масло вершкове – змастити форму + –
  • Сухарі – для панірування + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –
  • Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
  • Кріп – для присипки + –

Приготування

Дієтичне суфле з фаршу в мультиварці буде оцінено по достоїнству. Фарш можна приготувати, як самостійно, так і купити вже готовий.

  1. Беремо яловичий фарш, сир і подрібнюємо все в блендері.
  2. Якщо блендера немає, і фарш, і сир необхідно пропустити через м’ясорубку.Як приготувати курячий фарш в мультиварці
  3. Відокремлюємо білок від жовтка і додаємо жовток в отриману суміш з сиру і фаршу.
  4. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
  5. Акуратно вливаємо молоко кімнатної температури в нашу заготовку і знову заважаємо. Консистенція повинна вийти, як у сметани.
  6. Отриману суміш солимо і перчимо до смаку.
  7. Збиваємо міксером білок в густу міцну піну.
  8. Повільно вводимо білок, перемішуючи його з нашої заготівлею знизу-вгору.
  9. Беремо формочку (можна силіконову), змащуємо її вершковим маслом і присипаємо сухарями.
  10. Нашу суфлейний суміш обережно викладаємо у форму, присипаємо натертим сиром і дрібно нарізану зеленню.
  11. На дно чаші мультиварки наливаємо 3 гуртки води, формочку поміщаємо в контейнер для парової готування, закриваємо кришку, включаємо режим приготування на пару і чекаємо 30-35 хвилин.
  12. Готовність визначаємо за золотистою сирній скоринці.

sufle-iz-farsha-v-multivarke2

Приготовану страву можна подавати до столу в гарячому і в холодному вигляді. Як доповнення до нього підійдуть легкі салати, томатний сік або пюре. Вашій родині таке частування припаде до смаку.

Читайте ще схожі записи:


Оригінальні гарячі страви на новий рік
Гарячі страви на новорічний стіл

Суфле з фаршу для дітей

Відмінний варіант, щоб урізноманітнити меню вашого малюка, – це суфле з фаршу індички з гарбузом. Для маленьких діток готувати його варто на пару в мультиварці.

Пам’ятайте, що дитяче меню вимагає ретельного відбору продуктів. Наприклад, готуючи суфле з фаршу для дітей, краще купити в магазині шматочок свіжого м’яса і вже вдома його перемолоти. Вашій дитині це блюдо обов’язково сподобається, він буде уплітати все за обидві щічки.

Складові

  • Філе індички – 100 г
  • Яйце перепелине – 1 шт.
  • Молоко – ¼ склянки
  • Манка – 1 ч. Л.
  • шматочок гарбуза
  • Розм’якшене вершкове масло
  • сіль

Суфле з фаршу для дітей

Приготування

  1. Нарізаємо невеликими довільними шматочками гарбуз і філе. Подрібнюємо все в блендері до консистенції пюре.
  2. У блендер до отриманої маси додаємо манну крупу і трохи вершкового масла, знову все перебиваємо.
  3. Туди ж наливаємо молоко, додаємо яйце і злегка присаливаем. Знову все збиваємо.
  4. Беремо не більшу керамічну або силіконову форму, змащуємо її вершковим маслом, викладаємо нашу суміш і ставимо в мультиварку.
  5. Готуємо на пару 30 хвилин.

Коли страва приготується, даємо йому трохи охолонути, і пригощаємо нашого малюка корисним продуктом.

Суфле з курячого фаршу

Особливістю цього рецепта, завдяки плавленим м’яким сирків, є тане текстура суфле. Ця страва стане і прекрасним сімейною вечерею, і чудесним ласощами для гостей.

Складові

  • Курячий фарш – ½ кг
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Плавлений сир – 2 шт.
  • Крохмаль – третина склянки
  • Часник – 2 зубки
  • Сухарі для панірування
  • Розм’якшене вершкове масло
  • майонез
  • Сіль перець

Суфле з курячого фаршу

Приготування

  1. Беремо курячий фарш і додатково перебиваємо його в блендері (можна ще раз пропустити через м’ясорубку).
  2. Плавлені сирки і часник натираємо на дрібній тертці.
  3. Білки відділяємо від жовтків.
  4. У фарш додаємо плавлений сир з часником, потім кладемо крохмаль і яєчні жовтки. Все ретельно перемішуємо. Перчимо і солимо за смаком.
  5. Білки добре збиваємо. Піна повинна вийде пружною.
  6. Вводимо половину збитих білків в суфлейний масу і заважаємо. Другу частину білків акуратними рухами від низу до верху додаємо в суміш.
  7. Форму для запікання змащуємо маслом і обсипаємо сухарями.
  8. Викладаємо суфлейний суміш у форму, зверху покриваємо майонезом і готуємо в мультиварці в режимі «Випічка» приблизно 40 хвилин.

З кожним варіантом представлених страв можна сміливо експериментувати: додавати різні овочі, робити його більш гострим або, навпаки, підсолодити його для дитини. У будь-якому випадку ваше суфле буде найсмачнішим!