Рецепт солодкого хліба в хлібопічці

Рецепт солодкого хліба в хлібопічці
Є продукт, який вже тисячі років служить людям основною їжею, він існує в багатьох варіаціях, і деякі з них ви можете приготувати вдома самі.

У кожній родині люблять випічку, але щоб їй можна було здивувати – потрібен рецепт солодкого хліба в хлібопічці, він порадує вас своєю простотою і вишуканістю.
Його свіжоспечений ароматний шмат з вершковим маслом можна подати до сніданку, а зі склянкою свіжого молока або чаю – до полуденка або на вечерю.

Поради по випічці солодкого хліба в хлібопічці

  • Цукор прискорює бродіння тіста і зміцнює клейковину, тому хліб з великою кількістю цукру і жиру зазвичай володіє більш щільною структурою. Додавання цукру надає рум’яної скоринки і значно покращує якість виробів, що випікаються. Однак, надлишок цукру уповільнює дію дріжджових грибків, крім того, хліб гірше пропікається.
  • Рекомендується використовувати швидкорозчинний цукор, цукрову пудру, або рідкий, що не зацукрувався мед.
  • Ніколи не користуйтеся штучними підсолоджувачами, тому що вони не вступають в реакцію з дріжджовими грибками.

Солодкий хліб з бананами і маслом арахісу в хлібопічці

Складові

  • Банан – 2 шт. + –
  • Арахісове масло – 4 ст.л. + –
  • Молоко – 200 мл + –
  • Масло вершкове – 2 ст.л. + –
  • Цукрова пудра – 2 ст.л. + –
  • Сіль – 1,5 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – 3,5 ст. + –
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л. + –

Приготування хліба з бананами і маслом арахісу

  1. Почистимо банани, розімніть їх (можна виделкою) до однорідного стану.
  2. Перемішаємо розім’яті банани з арахісовим маслом.
  3. Молоко трохи підігріваємо (37-39 градусів).
  4. Наливаємо молоко в чашу хлібопічки.
  5. Вершкове масло розтоплюємо і злегка охолоджуємо.
  6. Розміщуємо розтоплене вершкове масло в чашу хлібопічки.
  7. Додаємо цукрову пудру і сіль.
  8. Розміщуємо суміш бананів і масла в хлібопічку.
  9. Додаємо попередньо просіяне борошно.
  10. Робимо невелике заглиблення в борошні, поміщаємо туди сухі дріжджі.
  11. Включаємо хлібопічку, встановивши «Основний» режим для випічки.
  12. Коли випікання завершиться, перекладаємо хліб остигати на решітку.

recept-sladkogo-xleba-v-xlebopechke.3jpg

Цей хліб чудово підходить до чаю – просто з маслом або в якості тостів. Особливо він подобається дітям, завдяки своїй солодощі і горіхового присмаку. Можна також приготувати і шоколадний солодкий хліб з корицею, або з кавою – про цей варіант приготування наш наступний рецепт.

Рецепт солодкого шоколадного хліба в хлібопічці

Складові

  • Борошно пшеничне – 2,75 ст .;
  • Какао-порошок – 0,25 ст .;
  • Кориця мелена – 1 ч.л .;
  • Молоко – 1 ст .;
  • Яйце -1 шт .;
  • Масло вершкове – 1 ст.л .;
  • Мед – 4 ст.л .;
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.

Як зробити солодкий шоколадний хліб в хлібопічці

  1. У миску просіваємо борошно, какао і корицю.
  2. Підігріваємо молоко до 21-28 градусів.
  3. Розміщуємо тепле молоко в чашу хлібопічки.
  4. Збиваємо куряче яйце, додаємо його до молока.
  5. В чашу хлібопічки поміщаємо розтоплене вершкове масло.
  6. Додаємо сіль.
  7. Додаємо суміш борошна, какао і кориці.
  8. Робимо поглиблення в суміші, кладемо туди сухі дріжджі.
  9. Включаємо хлібопічку, встановлюємо базовий ( «Основний») режим для випічки.
  10. Після закінчення випікання перекладаємо хліб остигати на решітку.

recept-sladkogo-xleba-v-xlebopechke.4jpg

Солодкий шоколадний хліб з корицею дуже смачний з маслом і джемом, так як кориця підкреслює смак шоколаду. За бажанням, замість кориці можна додати чайну ложку кави тонкого помелу, тоді хліб придбає тонкий кавовий аромат.

Багато хто любить солодкий хліб з сухофруктами. М’якуш такого хліба виходить, за рахунок кураги, красивого сонячного світла, м’яким і пористим. Набір сухофруктів або цукатів візьміть на свій розсуд. Можна взяти таке поєднання: курага, кизил, в’ялена вишня.

Випічка солодкого хліба в хлібопічці: рецепт з сухофруктами

Складові

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 450 г;
  • Молоко – 1 ст .;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Цукор – 4 ст.л .;
  • Сухофрукти – 1 ст .;
  • Ванілін – 1 ч.л .;
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.

recept-sladkogo-xleba-v-xlebopechke

Як спекти солодкий хліб в хлібопічці: покроковий рецепт

  1. Вливаємо молоко.
  2. Яйця збиваємо вінчиком (або міксером) в окремому посуді, додаємо до молока.
  3. Просіваємо пшеничне борошно.
  4. В чашу хлібопічки засипаємо борошно, сіль, цукор і ванілін.
  5. Масло нарізаємо маленькими шматочками і кладемо до решти продуктів.
  6. Ретельно моєму сухофрукти і нарізаємо невеликими шматочками.
  7. Кладемо сухофрукти в чашу хлібопічки.
  8. Додаємо дріжджі, зробивши в борошні невелике заглиблення.
  9. Включаємо хлібопічку, вибираємо програму «Основний», «Солодка випічка» або «Випічка з родзинками», розмір хліба – «Середній».
  10. По закінченню приготування у вас буде готовий чудовий солодкий хліб з сухофруктами.

Тепер ви знаєте, як спекти солодкий хліб в хлібопічці. Рецепти його приготування зовсім не складні, зате як легко порадувати своїх близьких, подавши до сніданку або полуденка ароматну смачну випічку.