Є продукт, який вже тисячі років служить людям основною їжею, він існує в багатьох варіаціях, і деякі з них ви можете приготувати вдома самі.
У кожній родині люблять випічку, але щоб їй можна було здивувати – потрібен рецепт солодкого хліба в хлібопічці, він порадує вас своєю простотою і вишуканістю.
Його свіжоспечений ароматний шмат з вершковим маслом можна подати до сніданку, а зі склянкою свіжого молока або чаю – до полуденка або на вечерю.
Поради по випічці солодкого хліба в хлібопічці
- Цукор прискорює бродіння тіста і зміцнює клейковину, тому хліб з великою кількістю цукру і жиру зазвичай володіє більш щільною структурою. Додавання цукру надає рум’яної скоринки і значно покращує якість виробів, що випікаються. Однак, надлишок цукру уповільнює дію дріжджових грибків, крім того, хліб гірше пропікається.
- Рекомендується використовувати швидкорозчинний цукор, цукрову пудру, або рідкий, що не зацукрувався мед.
- Ніколи не користуйтеся штучними підсолоджувачами, тому що вони не вступають в реакцію з дріжджовими грибками.
Солодкий хліб з бананами і маслом арахісу в хлібопічці
Складові
- Банан – 2 шт. + –
- Арахісове масло – 4 ст.л. + –
- Молоко – 200 мл + –
- Масло вершкове – 2 ст.л. + –
- Цукрова пудра – 2 ст.л. + –
- Сіль – 1,5 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 3,5 ст. + –
- Дріжджі сухі – 1 ч.л. + –
Приготування хліба з бананами і маслом арахісу
- Почистимо банани, розімніть їх (можна виделкою) до однорідного стану.
- Перемішаємо розім’яті банани з арахісовим маслом.
- Молоко трохи підігріваємо (37-39 градусів).
- Наливаємо молоко в чашу хлібопічки.
- Вершкове масло розтоплюємо і злегка охолоджуємо.
- Розміщуємо розтоплене вершкове масло в чашу хлібопічки.
- Додаємо цукрову пудру і сіль.
- Розміщуємо суміш бананів і масла в хлібопічку.
- Додаємо попередньо просіяне борошно.
- Робимо невелике заглиблення в борошні, поміщаємо туди сухі дріжджі.
- Включаємо хлібопічку, встановивши «Основний» режим для випічки.
- Коли випікання завершиться, перекладаємо хліб остигати на решітку.
Цей хліб чудово підходить до чаю – просто з маслом або в якості тостів. Особливо він подобається дітям, завдяки своїй солодощі і горіхового присмаку. Можна також приготувати і шоколадний солодкий хліб з корицею, або з кавою – про цей варіант приготування наш наступний рецепт.
Рецепт солодкого шоколадного хліба в хлібопічці
Складові
- Борошно пшеничне – 2,75 ст .;
- Какао-порошок – 0,25 ст .;
- Кориця мелена – 1 ч.л .;
- Молоко – 1 ст .;
- Яйце -1 шт .;
- Масло вершкове – 1 ст.л .;
- Мед – 4 ст.л .;
- Сіль – 0,5 ч.л .;
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
Як зробити солодкий шоколадний хліб в хлібопічці
- У миску просіваємо борошно, какао і корицю.
- Підігріваємо молоко до 21-28 градусів.
- Розміщуємо тепле молоко в чашу хлібопічки.
- Збиваємо куряче яйце, додаємо його до молока.
- В чашу хлібопічки поміщаємо розтоплене вершкове масло.
- Додаємо сіль.
- Додаємо суміш борошна, какао і кориці.
- Робимо поглиблення в суміші, кладемо туди сухі дріжджі.
- Включаємо хлібопічку, встановлюємо базовий ( «Основний») режим для випічки.
- Після закінчення випікання перекладаємо хліб остигати на решітку.
Солодкий шоколадний хліб з корицею дуже смачний з маслом і джемом, так як кориця підкреслює смак шоколаду. За бажанням, замість кориці можна додати чайну ложку кави тонкого помелу, тоді хліб придбає тонкий кавовий аромат.
Багато хто любить солодкий хліб з сухофруктами. М’якуш такого хліба виходить, за рахунок кураги, красивого сонячного світла, м’яким і пористим. Набір сухофруктів або цукатів візьміть на свій розсуд. Можна взяти таке поєднання: курага, кизил, в’ялена вишня.
Випічка солодкого хліба в хлібопічці: рецепт з сухофруктами
Складові
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 450 г;
- Молоко – 1 ст .;
- Яйця – 4 шт .;
- Масло вершкове – 100 г;
- Цукор – 4 ст.л .;
- Сухофрукти – 1 ст .;
- Ванілін – 1 ч.л .;
- Сіль – 0,5 ч.л .;
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
Як спекти солодкий хліб в хлібопічці: покроковий рецепт
- Вливаємо молоко.
- Яйця збиваємо вінчиком (або міксером) в окремому посуді, додаємо до молока.
- Просіваємо пшеничне борошно.
- В чашу хлібопічки засипаємо борошно, сіль, цукор і ванілін.
- Масло нарізаємо маленькими шматочками і кладемо до решти продуктів.
- Ретельно моєму сухофрукти і нарізаємо невеликими шматочками.
- Кладемо сухофрукти в чашу хлібопічки.
- Додаємо дріжджі, зробивши в борошні невелике заглиблення.
- Включаємо хлібопічку, вибираємо програму «Основний», «Солодка випічка» або «Випічка з родзинками», розмір хліба – «Середній».
- По закінченню приготування у вас буде готовий чудовий солодкий хліб з сухофруктами.
Тепер ви знаєте, як спекти солодкий хліб в хлібопічці. Рецепти його приготування зовсім не складні, зате як легко порадувати своїх близьких, подавши до сніданку або полуденка ароматну смачну випічку.