Рецепт смачної лимонної шарлотки

Шарлотка з лимоном
Одним з найулюбленіших домашніх ласощів, яке завжди, як за помахом чарівної палички, збирає за чаюванням все сімейство, є бісквітний пиріг.

Щоб він завжди радував, з’являючись на столі, пропонуємо час від часу експериментувати і печена вона з різними наповнювачами, сьогодні це шарлотка з лимоном. Коли ви навчитеся готувати базовий варіант з яблуками, не буде нічого простіше, ніж освоїти традиційну випічку на новий лад, яка вийде такий же пишною.

Щоб отримати повітряну випічку, яка буде танути в роті, тішачи смакові рецептори, рекомендуємо чітко дотримуватися всіх кулінарних рекомендацій. Ми маємо справу з бісквітом, який, хоч і готується просто, але абсолютно не терпить самодіяльності.

Зібрані в цьому пості рецепти улюблених ласощів гарні для звичайної газової, електричної плити і, звичайно ж, для мультиварки. У першому випадку, час випічки, при середньому нагріванні шафи і розташуванні форми на однаковій відстані від нижньої і верхньої духовий поверхні, становить близько 40 хвилин.

Відправивши форму в духовку, дверцята можна відкривати протягом перших 20 хвилин випікання, щоб ніжне бісквітне тісто не просіло.

Шарлотка з лимоном: класичний рецепт в духовці

Складові

  • Яйце курки велике – 3 шт.
  • Борошно (в / с) – 1 ст.
  • Цукровий пісок білий – 1 ст.
  • Цукор з ароматом ванілі – 1 пакетик.
  • Лимон стиглий – 1 великий плід.
  • Олія – ​​1 ч.л.
  • Манка суха для панірування – 1 ч.л.

Рецепт пирога шарлотка з лимоном

Як спекти смачну лимонну шарлотку в духовці

  1. Будь бісквіт починається зі збивання яєць і цукрового піску. Наш випадок – не виняток: розбиваємо шкаралупу, виливаємо її вміст в глибоку ємність, висипаємо відразу весь заготовлений цукор, в тому числі і ванільний, і включаємо міксер. Спочатку можна змішувати продукти на мінімальних обертах, а потім – на максимумі до розчинення солодких крихт. Показник того, що маса вийшла такою, як треба – її піниста повітряна консистенція.
  2. Далі потрібно ввести просіяне борошно. Робимо це не за один раз, а трьома, приблизно однаковими, порціями. Занадто довго працювати міксером в цьому випадку не потрібно – досить просто довести солодку суміш до однорідності.
  3. Займемося лимоном. Помивши і обтерев його до сухості, відрізаємо м’ясисті кінчики, ділимо фрукт навпіл, а далі – на максимально тонкі скибочки.
  4. Їх складовими в глибоку тарілку і присипаємо 1-2 ст.л. цукрового піску (додаткову кількість – на ваш розсуд).
  5. Змішавши лимонну нарізку, відставляємо її на кілька хвилин і займаємося формою, не забувши на цьому етапі включити духову шафу.

Якщо ж вам для випікання краще мультиварка, то її прогрівати не треба – автоматика зробить свою справу.

  1. Налив в ємність для випікання масло, його потрібно розподілити рівномірно по всій поверхні дна і стінок. Найзручніше це робити силіконової мастильної пензликом.
  2. Тепер прісиплем намасленние поверхні манкою.
  3. Далі виливаємо в форму третину тесту (воно повинно вийти середньої консистенції) і «топимо» в ньому лимонну начинку.
  4. Виливаємо залишилася тестову масу, розподіляємо її рівномірно і відправляємо ємність в духовку.

Якщо шарлотка буде випікатися в мультіварочном агрегаті, то робимо все те ж саме, різниця лише в режимі приготування. Нам необхідно буде вибрати в меню режим «Випічка / кекс», виставити час 65 хвилин і натиснути «Пуск». Коли спрацює таймер – не вистачало пиріг відразу, дайте йому охолонути хвилин 10 (тоді він трохи відстає від стінок) і тільки після цього виймайте.

Щоб визначити готовність випічки, яка підрум’янюється в духовці, потрібно, як тільки вона покриється золотистою скоринкою, обережно, не трясучи, вийняти її з духовки і акуратно проткнути сірником. Якщо на ній не буде слідів сирого тесту – значить, пиріг готовий. Якщо ж тісто пристане, то відправляємо форму назад в духовку, тільки не забудьте поставити її трохи вище і зменшити температуру.

Готовий лимонний бісквіт стане ще смачніше, якщо його присипати зверху цукровою пудрою.

Смачна шарлотка в мультиварці з цедрою лимона

Як приготувати шарлотку з цедрою лимона

Складові

  • Яйця курячі середні – 5 шт. + –
  • Цукор – 1 повний мультістакан + –
  • Борошно пшеничне (в / с) – 1 повний мультістакан + –
  • Лимон великий – 2 шт. товстошкірих + –
  • Масло вершкове – 1 ст.л. + –
  • Цукрова пудра – 2 ст.л. + –

Випікання домашньої лимонної шарлотки в мультиварці

  • Спочатку нам потрібно збовтати міксером яйця. Коли на поверхні з’явиться легкий натяк на пінку, можна вводити цукор, ще раз збиваємо все до розчинення цукрових кристалів, а потім в декілька заходів додаємо просіяне (для пишності) борошно.
  • Беремо миті і обсохлі лимони. З плодів знімаємо цедру – жовту м’ясисту корочку. Для цього можна скористатися дрібної теркою.
  • Потім обчищаємо з фруктів білу корочку, ділимо їх на часточки, знімаємо плівочки і ріжемо соковиту кислу м’якоть на дрібні шматочки. Її додаємо в тісто і все добре перемішуємо.
  • Далі залишиться змастити мультічашу маслом (дно і стінки) і викласти в неї всю масу для пирога.

Печемо лимонну шарлотку з цедрою

  • Закривши мультиварку, програмуємо її на режим «Кекс», встановлюємо час готування – 1 година, запускаємо роботу агрегату і терпляче чекаємо, коли запищите таймер.

Готовий рум’яний пиріг виймаємо після охолодження і присипаємо цукровою пудрою.

Читайте ще схожі записи:


Як спекти пиріг шарлотка з яблуками на кефірі
Рецепт пирога шарлотка в мультиварці

Шарлотка з лимоном і яблуками: оригінальний рецепт

Складові

  • Яйця курки категорії С1 – 4 шт .;
  • Цукровий пісок – приблизно 1 ст .;
  • Борошно – 1 повний стакан;
  • Яблука з кислинкою – 3 середніх плода;
  • Лимон середній – 1 шт .;
  • Ваніль – 1 щіпка;
  • Олія соняшникова – 1 ч.л .;
  • Сухарі для панірування – 1-2 ч.л.

Як смачно спекти яблучно-лимонний бісквіт

  • Почнемо підготовку з лимона: моєму, знімаємо з нього цедру з допомогою терки, а потім видавлюємо з нього сік.

Частину, що залишилася ароматну м’якоть можна покласти в чайник зі свіжої чайною заваркою – вона збагатить тонізуючий напій багатим цитрусовим ароматом.

  • Далі почнемо збивати яйця міксером. Як тільки перемішаємо їх і отримаємо легку пінку, можна додавати цедру і лимонний сік. Потім всипаємо цукор і збиваємо його, як зазвичай, до розчинення солодких крупинок.
  • Коли основа тесту стане білою і пишною, можна поступово вводити борошно. Якщо ж легкості з якоїсь причини добитися не вийде, то можна додати в основу неповну ложку розпушувача, а потім – просіяне борошно і ванілін, також все гарненько потрібно збити до однорідності.
  • Тепер підготуємо форму: смажена її і посиплемо сухарями або сухий манкою так, щоб панірування густо вкрила дно і стінки, але не пересипати. На дно кладемо миті і порізані разом з шкіркою яблука (часточками, шматочками – як кому завгодно).

Їх перед укладанням в форму бажано густо пересипати цукром, щоб додати солодощі. Якщо фрукти солодкі, то можна обійтися і без цукрового присипки.

  • Заливаємо фрукти тестом (воно вийде середньої густини) і відправляємо в розігріту духовку випікатися до зарум’янювання.

Готуємо класичну шарлотку з яблучками і лимоном

Здавалося б, вже чим-чим, а бісквітним пирогом домашніх ласунів здивувати неможливо. Однак, якщо замість звичайної шарлотки запропонувати їм оригінальну випічку з лимоном, зроблену за новим рецептом, то вони не тільки будуть здивовані, але і зрадіють.

Зазвичай подібна дегустація закінчується наполегливими проханнями повторити кулінарний експеримент, так що краще вже відразу робити дві порції улюблених ласощів!