Отримати пишні повітряні оладки в домашніх умовах не так і складно, досвідчені господині знають десятки способів, як з легкістю це зробити. Один з них – приготувати оладки на сметані, можна на звичайній з високим відсотком жирності, а можна використовувати кислу, кому як більше подобається. Однак сьогодні ми розглянемо перший варіант приготування, ви самі побачите, наскільки просто готуються сметанні млинці і якими смачними вони виходять.
Оладки з цукатами: рецепт на сметані без яєць
Щоб якось урізноманітнити класичний склад – ми додамо в них цукати. Цукати не тільки прикрасять тісто, але і додадуть йому особливих, пікантних ноток, які надовго запам’ятаються всім, хто покуштує вашу домашню випічку.
Складові
- Сметана – 500 мл;
- Суміш цукатів – 40 г;
- Рослинна олія (для смаження) – 80 мл;
- Сода – 2 ч.л. (К-ть уточнюйте на упаковці);
- Пшеничне борошно – 350 г;
- Сіль – 1 ч.л .;
- Цукор – 40 г.
Як зробити оладки на сметані
- Змішуємо сметану з сіллю і цукром. Молочний продукт беремо з високим відсотком жирності (не менше 30%). Чим жирніше сметана, тим пишніше виходять оладки.
- Далі всипаємо в суміш просіяне борошно, розмішуємо все віночком, щоб у нас не залишилося жодної грудочки.
- Додаємо в тісто соду, цукати, все перемішуємо. Як цукатів можна брати сушені: родзинки, папайю, апельсин, грушу, ананас, яблуко і т. П. Використовуйте відразу кілька видів різнокольорових цукатів, вони привабливіше виглядають в оладки, роблячи їх текстуру більш цікавою.
- Випікаємо сметанні оладки на розжареному маслі протягом 2 хвилин (по 1 хв. З кожного боку). Печемо на помірному вогні, на сильному полум’я оладки можуть сжаріться.
Подаємо смачні готові оладки зі сметани з варенням, повидлом, джемом, вершками або медом. Кращого десерту для дорослих і дітей не придумаєш.
Читайте ще схожі записи:
Як готувати кефірів оладки
Як приготувати млинці з сметани і молока з дріжджами
Складові
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Молоко – 100 мл + –
- Сметана – 100 мл + –
- Цукор – 1 ст.л. + –
- Дріжджі сухі – 1 ч.л. + –
Приготування дріжджових оладок на сметані
Ще один варіант приготування сметанних оладок – це приготування на дріжджах.
Додавання дріжджовий основи робить тісто на оладки ніжнішим і пишним. Тісто швидше, а головне – якісніше підходить, це забезпечує оладок особливу легкість.
- Розмішуємо цукор в теплому молоці, додаємо просіяне борошно (2 ст. Л.), Дріжджі.
- Акуратно розмішуємо інгредієнти, залишаємо отриману суміш на 20 хвилин при кімнатній t ° С.
- Як тільки опара підійде – кладемо в неї сметану і залишилася в склянці борошно. Перемішуємо суміш, і збиваємо її до тих пір, поки грудочки повністю не розіб’ються.
- Оладки на сметані обсмажуємо з двох сторін до легкого рум’янцю. Готуємо на середньому вогні і невеликій кількості масла. Для тих, хто любить оладки покалорійнее – слід додати більше маслечка. Однак не забудьте, дістаючи коржі з сковорідки, вмочити в паперовому рушнику, перш, ніж викласти їх на тарілку і подати з чаєм до столу.
Готувати оладки зі сметаною можна не тільки, поєднуючи її з молоком. Відмінно доповнюють молочний продукт в тесті на оладки кефір, кисле молоко, йогурт, катик і інші кисломолочні продукти.
Звичайну сметану в рецепті можна замінити кислим, принцип приготування коржів на подібній основі не зміниться.
Пишні лимонні оладки зі сметаною: рецепт на молоці
Досить незвичайними вийдуть оладки, якщо ви спробуєте приготувати їх з лимонним соком і цедрою. Ненав’язлива кислинка і легка пікантність лише додадуть повітряному тесту оригінальності, додавши смаку коржів особливого кулінарного шарму.
Складові
- Харчова сода – ½ ч.л .;
- Пшеничне борошно – 140 г;
- Розпушувач – 1,5 ч.л .;
- Яйце – 1 шт .;
- Сіль – ¼ ч.л .;
- Лимонний сік – 60 мл;
- Молоко – 80 мл;
- Сметана – 175 г;
- Ванілін – 1,5 ч.л .;
- Цукровий пісок – 60 г;
- Вершкове масло (топлене) – 45 г;
- Лимон (цедра) – 2 шт.
Приготування оладок на сметані
- Змішуємо в великій мисці розпушувач, сіль, борошно, цукор, соду.
- В іншій мисці змішуємо і ретельно збиваємо молоко, яйце, сметану, ванілін, розтоплене вершкове масло, лимонний сік.
- З’єднуємо в одній ємності інгредієнти з 2-х різних мисок, добре все перемішуємо, збиваємо міксером.
Важливо, щоб тісто вийшло зпузирчастий і густим, як для кексів.
- Додаємо в тісто на оладки подрібнену (за допомогою дрібної терки) лимонну цедру.
- Розігріваємо на рослинній олії сковороду, столовою ложкою викладаємо на розпечене дно повітряне тісто, починаємо обсмажувати оладки з 2-х сторін.
- Смажте по 1 хвилині з кожної сторони. Як тільки зверху на оладках з’являться бульбашки – перевертайте коржі і продовжуйте обсмажування. Вогонь повинен бути не великий, ближче до середнього.
Подаємо смачні оладки на сметані з медом, джемом або варенням. Ще більш вишуканими будуть оладки, якщо полити їх фруктовим або кленовим сиропом домашнього приготування.
З чим приготувати класичні сметанні оладки
Робити млинці на сметані можна з чим завгодно. Додавати в тісто дозволяється не тільки лимонний сік, цукати або сухофрукти.
У свою домашню випічку ви можете покласти ягоди, шматочки свіжих або заморожених фруктів. При бажанні, додавайте в оладки сироп, варення, повидло, мед, шоколад, джем і інші солодощі.
Оладки на сметані – таке просте в приготуванні, але дуже ситне частування, яке стане відмінним варіантом для смачного сніданку і прекрасно доповнить сімейне чаювання вишуканим ніжним смаком. З натуральної жирної сметанки оладки завжди виходять пишними, так що не пропустіть можливість побалувати рідних смачною апетитною випічкою.
Смачного!