Особливо в холоди хочеться побалувати себе і домочадців смачним і ситним вечерею, в якому б поєднувалося і м’ясо, і наваристий бульйон. Сьогодні ми розповімо, як зробити справжні сибірські пельмені, щоб вони вийшли саме такими – ситними, ароматними, зі смачною начинкою і тонким тестом. Наша стаття покаже, що нічого складного в цьому немає, навпаки, зліпити акуратні «ведмежі вушка» під силу і починаючому кулінарові!
Але перш, ніж ми приступимо до виготовлення російських пельменів, варто заздалегідь подумати про те, який краще фарш для них зробити. Є кілька варіантів, вибираємо той, що до душі.
Який фарш вибрати для російських пельменів
З’єднуємо Фарш з 3-х видів м’яса в рівних пропорціях яловичину, свинину і баранину. Добре, якщо яловичина буде сухуватою, а ось свинину і баранину краще взяти більш ласий.
Перекручуємо все разом і гарненько вимішуємо.
Свинячо-яловичий фарш
Для нього нам буде потрібно 2/3 яловичини і 1/3 жирної свинини, бажано шиї. Провертає фарш через м’ясорубку краще не один, а два рази – це зробить начинку по-справжньому м’якою.
Фарш з салом
Якщо обидва види м’яса здаються сухуватими, сміливо додаємо 100 г сала на півкіло. З ним фарш стане пластичней, а пельмені – соковитою.
рубаний фарш
Для такого виду начинки нам знадобляться 2 види м’яса – свинина і яловичина в співвідношенні 1: 3. Якщо обидва шматка свіжі і м’які, даємо їм охолонути в морозилці 30-40 хвилин і дрібно рубаємо ножем – так зробити фарш буде простіше.
Фарш з додаванням капусти
Тим, хто не хоче додавати м’яса соковитість разом з додатковими калоріями, рекомендуємо прокрутити в нього сиру білокачанну капусту.
Її знадобиться ¼ від загального обсягу фаршу. На смак і аромат капуста ніяк не відіб’ється.
Приправи для фаршу для сибірських пельменів
Незалежно від того, який рецепт фаршу ми вирішимо використовувати, до нього додаємо цибулю і чорний перець – це основні приправи, без яких сибірські пельмені – НЕ пельмені.
Фарш обов’язково солимо, так як при недосіл сік всередині Пельмешка залишиться прісним, що не кращим чином позначитися на смаку.
Також любителям пікантного смаку сподобається додавати в фарш часник – 2 зубчики на 500 г або зелень, для більшого аромату – ½ пучка на цю ж кількість м’яса.
Крім того, є одна маленька хитрість – якщо є можливість, охолоджуємо фарш, так як з холодного пельмені ліпляться простіше, а якщо робити це колись, просто втручаємося в нього 1-2 ст.л. дробленого льоду на 500 м
Не хвилюйтеся, фарш не розтечеться, але лід охолодить його і додасть соковитості під час варіння готовим пельменів.
Отже, як же зліпити російські пельмені правильно? Вибираємо рецепт фаршу для них на свій смак і приступаємо.
сибірські пельмені
Складові
- Борошно – 2 склянки + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Вода – 150 мл + –
- Сіль – 1Е2 ч.л. + –
- Фарш – 500 г + –
Як приготувати пельмені по-російськи
Борошно перед приготуванням обов’язково просіваємо. Це важливо, щоб тісто вийшло більш м’яким, та й замішуватися воно так буде краще.
- Відразу ж в борошно всипаємо сіль, перемішуємо, а потім робимо на столі з борошна гірку, а в центрі – невелике заглиблення. У нього наливаємо дуже холодну воду. Вона повинна бути буквально крижаний – це відбивається на еластичності тіста.
- Туди ж вбиваємо 1 яйце і вимішуємо тісто. Чи не економимо час – вимішувати краще довше, щоб воно стало дійсно однорідним. При необхідності підсипає ще трохи борошна.
Визначити, що тісто готове можна, спробувавши його розкачати: якщо виходить зробити тонкий і гладкий пласт, значить все в порядку.
Тепер займаємося фаршем. Готуємо його з будь-якого вподобаного рецептом, в залежності від смаків та вподобань.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт пельменів в мікрохвильовій печі
Як зліпити сибірські пельмені
Коли все готово, можна приступати до ліплення. Є кілька способів зліпити красиві російські пельмені.
Вушко (заготовки з ковбаски)
- Від тесту відокремлюємо шматок і скочується його ковбаскою діаметром 2,5 см, нарізаємо її на рівні бруски по 2 см шириною.
- Окремо розгортаємо кожен, щоб заготовка виходило рівною і круглої, товщиною 2 мм. Якщо ми будемо за раз розгортати не більше ніж 10 заготовок, тісто залишиться еластичним і не засохне.
- На середину кожного кладемо по 1 ч.л фаршу, закриваємо краю тесту, а його кінчики зліплюють один з одним, щоб пельмешек вийшов в формі «вушка».
Вирізаємо заготовки склянкою
Шматок тіста розкочуємо на присипаному борошном столі в тонкий пласт (2-2,5 мм) і відповідним по діаметру склянкою вирізаємо з нього гуртки.
Як і в попередньому способі, ліпимо пельмені.
Сибірські пельмені з форми
Ну, а всім, хто не хоче возитися з ліпленням, рекомендуємо форму для пельменів.
Готові пельмені розкладаємо на присипаному борошном деку або столі. Якщо немає необхідності варити їх прямо зараз, ставимо їх в морозилку, а потім розкладаємо по пакетам.
Для тих, хто хоче заощадити час, пропонуємо інші варіанти ліплення пельменів.
- Ледачі пельмені-трояндочки
- Готуємо «Ведмежі вушка»
Як варити російські пельмені
Якщо варити пельмені ми будемо прямо зараз, зробити це краще за все наступним чином.
- У каструлю наливаємо 1,5 літра холодної води.
- Коли вона закипить, кидаємо 2 лаврові листочки, 3 горошини чорного перцю, кладемо 1 ст.л. вершкового масла і 1 цибулину. Можна взяти і половину великої цибулини, але буде краще все ж зварити цілком, не очищаючи (прямо в шкірці) зовсім маленьку.
- Даємо покипіти під кришкою 4-5 хвилин і кладемо наші пельмені. Відразу багато опускати в воду не потрібно – вони повинні вільно перемішуватися ложкою, тільки так вийде їх зварити і не склеїти.
- Тримаємо пельмені на вогні, поки не спливуть, потім ще 2 хвилини і включаємо.
Подаємо сибірські пельмені прямо з печі зі сметаною, зеленню або гострим томатним соусом. Їх можна їсти і самі по собі, і з бульйоном, адже він вийшов дійсно смачним!
Як бачите, освоїти рецепт зовсім не складно. Зробити вручну справжні російські пельмені вийде у кожного, було б бажання!
Спробуйте, друзі, адже в холоди це найкраща їжа для обіду або вечері.