У розпал фруктового сезону проблема: що приготувати смачного і корисного для сім’ї на сніданок або як перекус – втрачає актуальність.
Домашній пиріг з яблуками (рецепт на швидку руку – просто ідеальний варіант для зайнятих господинь) виручить, коли на порозі раптом з’явиться улюблена свекруха або шкільні подруги. Ця випічка виходить незмінно смачною, адже продуктів використовується самий мінімум, а соковита начинка просочує шар тіста солодким ароматом літа.
Швидкий пиріг з яблуками: класичний рецепт
Складові
- Яблука свіжі (кисло-солодкі) – 4-5 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 8-9 ст.л. + –
- Борошно пшеничне в / с – 1 ст. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Манка (крупа) – 1 ст.л. + –
- Кориця – 1/2 ч.л. + –
Як швидко спекти улюблений пиріг з яблуками
Пропонуємо найпростіший і не клопіткий спосіб, як спекти своїми руками швидкий і смачний яблучний пиріг. Він виходить пишним і ніжним, а головне – те, що в ньому мінімальна кількість калорій: всього 170 ккал на 100 г частування.
У рецепті вказано максимальну кількість цукру з урахуванням кислоти у фруктах, але при бажанні порцію солодкого піску можна зменшити.
- Тісто будемо робити в глибокій ємності з високими бортами – в ній буде зручно збивати продукти. Отже, спочатку з’єднаємо яйця, звільнивши їх від шкаралупи, з цукром.
Щоб солодкі крупинки швидше розчинилися – найкраще скористатися міксером. Але можна впоратися з цим завданням і без нього – за допомогою віночка. Правда, в цьому випадку доведеться потрудитися трохи довше.
- Борошно в солодку масу починаємо вводити частинами після того, як вона стане пишною і візуально збільшиться в об’ємі, як мінімум в 2 рази.
- Працюючи міксером на максимальній швидкості, змішуємо продукти до однорідності.
- На цьому етапі потрібно включити духовку – нехай розжарюється, а ми займемося фруктовою начинкою. Миті яблука протираємо для видалення зайвої вологи.
- Нарізаємо фрукти довільно, попередньо видаливши з них насіннєві коробочки. Можна подрібнити плоди поздовжніми скибочками або великими кубиками (за бажанням). Головне – щоб шматочки були однакового розміру і не дуже дрібні, інакше при випіканні начинка «розійдеться» в тесті і не буде відчутна.
- Яблучну нарізку присипаємо 1 ст.л. цукрового піску і корицею, перемішуємо.
- Форму зсередини покриваємо тонким шаром масла (воно повинно бути без запаху) і присипаємо манною крупою, щоб попередити прилипання.
- Дно форми заповнюємо фруктами і зверху заливаємо тестом.
- Можна яблука також сховати всередину тіста: наливаємо в форму одну його частину, утапливаем фрукти і заливаємо залишилася масою.
- Ще один варіант – розташувати яблучні шматочки поверх тесту. Пиріг, піднімаючись, сховає начинку всередині.
9. Настільки улюблений багатьма пиріг (яблучний) печеться швидко – всього 40 хвилин при температурі близько 180 ° С, і виходить дуже смачним, ніжним і швидким.
10. Якщо в духовці регулюється в автономному режимі нагрівання нижньої і верхньої панелей, то можна скористатися такою можливістю і прискорити приготування швидкого яблучного пирога. В цьому випадку потрібно розжарити духову шафу до 220 ° С і помістити форму всередину, розташувавши її посередині печі.
11. Коли пиріг зарум’яниться знизу і трохи підніметься – потрібно відключити нижню панель і при цій же температурі печена вона ще 10-15 хвилин до зарум’янювання верхівки.
Готовність ароматної випічки перевіряємо по-старому, тобто за допомогою дерев’яної зубочистки. Вийнявши пиріг, обережно протикає його: якщо на деревині не залишилося слідів сирого тесту – значить, десерт готовий.
12. Розрізати його на порції можна тільки після повного охолодження, щоб він не опал. Щоб зробити пиріжок більш соковитим -можна полити його зверху сиропом з яблучного варення і прикрасити цукатами. Вийде дуже навіть святково!
Читайте ще схожі записи:
Рецепт цветаевского пирога з яблучками
Рецепт пирога на кефірі з яблучками
Швидкий пиріг з яблуками по-болгарськи за 7 хвилин
Продовжуючи тему швидкої і смачною домашньої випічки з фруктовою начинкою, пропонуємо випробувати унікальний рецепт насипного болгарського пирога з яблучним смаком.
Складові
- Яблука соковиті великі – 3 шт .;
- Борошно пшеничне (в / с) – 0,5 ст .;
- Манка крупа – 0,5 ст .;
- Цукровий пісок – 0,5 ст .;
- Масло коров’яче – 100 г;
- Ядра горіхів волоських – близько ½ ст .;
- Ізюм – 30 г;
- Сода кулінарна (без гасіння) – 1 ч.л .;
- Кориця – ½ ч.л .;
- Сік лимона – 1 ст.л .;
- Солодка пудра – 2-3 ст.л.
Як приготувати пиріг з яблук в домашніх умовах
- Змішаємо борошно, манну крупу і цукор, щоб отримати однорідну суху суміш. Туди ж додамо соду і ще раз перемішати.
- З вимитих і підсушених яблук знімаємо шкірку, видаляємо серцевину з насінням і жорсткими перетинками, а м’якоть подрібнюємо на крупній тертці.
- Рубаємо горіхи у велику крихту, додаємо їх в яблучну начинку і сюди ж всипаємо заздалегідь залитий окропом і просушений ізюм, присмачуємо все корицею. Ще потрібно фруктову масу скропити соком лимона, щоб вона не потемніла.
- Форму, діаметром 20 см, встеляли пергаментом і посипаємо, натертим на тертці в дрібну дірочку, крижаним олією, використовуючи половину заготовленого.
- На олію насипаємо частина сипучої суміші – 3-4 ст.л. з гіркою, а потім акуратно струшуємо форму, щоб рівномірно розподілити сухе «тісто».
- Зверху викладаємо половину яблучно-горіховою начинки і утрамбовуємо ложкою.
Щоб пиріг вийшов смачним – фрукти повинні бути соковитими. Якщо ж плоди попалися сухуваті, яблучну прошарок можна злегка зволожити солодким теплим сиропом (води і цукру беремо 1: 1) або розведеним сиропом з яблучного варення.
- Прошарок з яблук закриваємо другою частиною «сипучку», розрівнюємо, далі – ще один яблучний шар, який потрібно утрамбувати і покрити третин частиною сипучої суміші. Зверху – друга половина тертого крижаного масла.
- Сформований у такий спосіб швидкий яблучний пиріг за оригінальним болгарському рецептом випікати потрібно півгодини в розігрітій до 180 ° С духовці.
За 5 хвилин до виймання випічки з духовки її потрібно зверху присипати цукром для отримання апетитною карамельної скоринки.
Цей смачний і швидкий насипний пиріг з яблуками в домашніх умовах виходить неймовірно соковитим і смачним. У ньому майже не відчувається борошно, але зате добре відчувається начинка. Подавати його краще всього повністю остиглим, щедро посипавши цукровою пудрою, і прикрасивши листочками свіжої м’яти.
Вже здавалося б, чим ще можна здивувати господинь, які звикли готувати фруктову випічку? Але смачний пиріг з яблуками, спечений за оригінальним рецептом на швидку руку, стане для багатьох з нас справжнім відкриттям. Мінімум зусиль і продуктів, всього кілька хвилин витраченого часу – і частування до чаю у вас на столі, так що вже можна кликати гостей!