Смачний і корисний салат.
Для приготування за рецептом салату “Вінегрет” нам знадобиться:
- 250-300 грам буряка,
- 300-350 грам картоплі,
- 200-250 г моркви,
- 150 грам квашеної капусти,
- 250 – 300 грам солоних або маринованих огірків,
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- сіль за смаком)
- рослинна олія.
Рецепт приготування салату “Вінегрет”.
Відваримо буряк, моркву і картоплю до готовності. Остудити і почистимо.
Буряк варимо в шкірці, а ось моркву і картоплю для зручності можна зварити вже чищенням.
Буряк наріжемо кубиками, заправимо її рослинним маслом окремо від інших овочів.
Картоплю і моркву наріжемо кубиками. Дуже зручно це робити за допомогою вінегретніци. Викладемо у велику чашку.
Кубиками нарізаємо огірки, додамо до моркви з картоплею.
Лук очистимо й дрібно поріжемо. Щоб прибрати зайву гіркоту, можна обдати лук окропом. Додамо до інших овочів.
Покладемо квашену капусту.
Заправимо салат олією і добре перемішати. Мені дуже подобається заправляти вінегрет нерафінованою олією.
Додамо в загальну чашку, заправлену нами раніше, буряк і ще раз все перемішати. Буряк кладеться в останню чергу і заправляється окремо від інших овочів для того, щоб вінегрет вийшов різнобарвним, а не червоним. Якщо для Вас це не принципово, то можна змішувати все відразу.
Тепер можна спробувати вінегрет і в разі необхідності посолити. Я ніколи не солю, а додаю при недосіл ще квашеної капустки або солоним огірком.
Щоб урізноманітнити блюдо, можна в вінегрет додавати зелений горошок, консервовану кукурудзу або квасоля.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.