Рецепт салату «Вінегрет»

Смачний і корисний салат.

Рецепт салату

Для приготування за рецептом салату “Вінегрет” нам знадобиться:

  • 250-300 грам буряка,
  • 300-350 грам картоплі,
  • 200-250 г моркви,
  • 150 грам квашеної капусти,
  • 250 – 300 грам солоних або маринованих огірків,
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • сіль за смаком)
  • рослинна олія.

Рецепт приготування салату “Вінегрет”.

IMG_8065

Відваримо буряк, моркву і картоплю до готовності. Остудити і почистимо.

Буряк варимо в шкірці, а ось моркву і картоплю для зручності можна зварити вже чищенням.

Буряк наріжемо кубиками, заправимо її рослинним маслом окремо від інших овочів.

IMG_8116

Картоплю і моркву наріжемо кубиками. Дуже зручно це робити за допомогою вінегретніци. Викладемо у велику чашку.

IMG_8079 IMG_8082 IMG_8086

Кубиками нарізаємо огірки, додамо до моркви з картоплею.

IMG_8094

Лук очистимо й дрібно поріжемо. Щоб прибрати зайву гіркоту, можна обдати лук окропом. Додамо до інших овочів.

IMG_8105

Покладемо квашену капусту.

IMG_8109

Заправимо салат олією і добре перемішати. Мені дуже подобається заправляти вінегрет нерафінованою олією.

Додамо в загальну чашку, заправлену нами раніше, буряк і ще раз все перемішати. Буряк кладеться в останню чергу і заправляється окремо від інших овочів для того, щоб вінегрет вийшов різнобарвним, а не червоним. Якщо для Вас це не принципово, то можна змішувати все відразу.

IMG_8131

Тепер можна спробувати вінегрет і в разі необхідності посолити. Я ніколи не солю, а додаю при недосіл ще квашеної капустки або солоним огірком.

Щоб урізноманітнити блюдо, можна в вінегрет додавати зелений горошок, консервовану кукурудзу або квасоля.

IMG_8138

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.