Рецепт рибного рулету з лаваша

Рулет з лаваша з консервами
Чим ближче масове торжество, тим більше починає боліти голова про святковому меню, адже так не хочеться стругати банальні тазики салатів. Оригінальність сервірування столу багато в чому залежить від неординарності закусок, роль яких на ура можуть зіграти рулетики або цілий рулет з лаваша з консервами. Це досить просте, але неймовірно смачна страва з широким вибором начинок, воно ідеально підійде для господині – прихильниці кулінарних експериментів.

Взагалі багато хто помилково вважає, що головним блюдом на будь-якому банкеті є гаряче. Однак на перевірку виявляється, що більшу перевагу гостями віддається саме закусок, тарталетки, канапе і іншим милим перекушування. Так було завжди і так заведено сьогодні.

Саме тому основним завданням, яке стоїть перед кухарем – це, звичайно, смак вироби, але, а також важлива його стійкість, оскільки деколи захід затягується на кілька годин, протягом яких страва повинна примудритися зберегти свій свіжий і апетитний вигляд, адже щоб покуштувати обвітрену і розм’якла субстанцію навряд чи знайдуться сміливці і «гурмани».

Однією з популярних нині закусок є вірменський лаваш з консервою, згорнутий в рулон і нарізаний на порційні шматочки. Що особливо важливо, чим довше вилежується вони, тим смачніше воно стає, а також такий пречудовий кулінарний номер може виготовлятися з будь-якою начинкою, і, включивши кмітливість на повну потужність, можна створити таке казкове пишноту, що ці «булочки» зметуть зі столу ще до початку самого банкету.

Ми ж наведемо, так би мовити, для ознайомлення і затравки кілька можливих варіантів рулету з лаваша з начинкою з консервів, де знадобиться саме вірменський лаваш, а в якості заправки можна брати будь-які рибні баночки: горбушу, сайру, шпроти і так далі.

Рецепт №1: «Мімоза в тісті»

Рецепт рибного рулету з лаваша

Складові

  • Вірменський лаваш – 1 упаковка + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Горбуша вмасле – 1 банка + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Сир – 150 г + –
  • Лук в зелені – 1 пучок + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Майонез – за смаком + –

Приготування

Дана закуска з рибних консервів за своєю структурою нагадує всім відомий салат «мімоза», який, як за розкладом з’являвся на всіх столах СРСР кожне 8 березня. Якраз по відношенню цієї страви можна сказати, що все нове – це добре забуте старе, але в новітній його інтерпретації.

  1. У приготуванні начинки особливих тонкощів немає, все робимо так само, як на салат. Картопля, моркву і яйця споліскуємо під струменем води, після чого складаємо всі продукти в каструлю, заливаємо водою і відправляємо на вогонь варитися.
  2. Через 10-15 хвилин виймаємо яйця і заливаємо їх холодною водою, а після охолодження очищаємо. Овочі доварювали до готовності, витягаємо з води, охолоджуємо і чистимо від шкірки, а потім натираємо все на дрібній тертці в окремі тарілочки, подсаливаем і перчимо трохи кожен інгредієнт і змішуємо з майонезом. Таким чином, у нас виходять 3 різних маси.
  3. Тепер займемося рибкою. Виймаємо її з баночки, видаляємо кісточки і розминаємо виделкою, додаючи трохи маринаду з консервів, щоб маса не була сухою.
  4. І ось ми наблизилися до відповідального моменту. Розстеляємо лист фольги, а зверху лаваш, і пошарово наносимо рівномірно спочатку картоплю, потім моркву, потім подрібнений цибулька і рибку, після цього яєчну суміш і наостанок натираємо зверху сир.
  5. Коржик з салатом акуратно загортаємо в рулет і герметично пакуємо в фольгу, після чого на пару годин відправляємо все в холодильник. А через зазначений час виймаємо нашу закуску з рефрижератора і дуже гострим ножем, щоб не зім’яти всю цю пишність, нарізаємо на порційні шматочки.

Викладати наше виріб можна на красиве блюдо, прикрашене листям винограду, або пекінської капусти. Така подача вигідна для застілля за кількома критеріями. По-перше, така закуска має чудове естетичне значення для сервірування, по-друге, їдоках зручніше брати оформлений таким чином салат.

Рецепт №2: «Лаваш з рибними консервами і сиром»

Якщо перший варіант нашого кулінарного статуї був кілька насиченим і надмірно живильним, то для більш витончених осіб можна запропонувати легкий варіант такої страви, де чудово поєднуються плавлений сир і корнішони в компанії з консервованим тунцем.

На приготування такого рулету йдуть лічені хвилини, що є жирним плюсом на користь цієї страви, особливо, коли гості ось-ось на порозі, а вдома, як то кажуть, конем грай.

Складові

  • Тонкий лаваш – 1 шт .;
  • Тунець консерви – 2 банки;
  • Сир плавлений в баночці – 100-150 г
  • Яйце – 2 шт .;
  • Мариновані огірочки – 100-150 г .;
  • Лук ріпка – 1 невелика головка;
  • Кріп в зелені;

Як приготувати рулет з лаваша з консервами

Приготування

  1. Готуємо швиденько, не втрачаючи ні хвилини. Яйця ставимо варити, а в цей час розкриваємо консервні баночки, очищаємо тунцевим філе від можливих кісточок і подрібнюємо виделкою.
  2. Огірочки і яєчка трьом на крупній тертці, цибулю і зелень дрібно-дрібно шаткуємо і все це змішуємо з рибою і заправляємо сиром.
  3. Якщо маса виходить занадто густий, то дозволяється присмачити її парою ложок майонезу.
  4. Розкладаємо лаваш, змащуємо його начинкою і скручуємо в ковбаску, після чого закутавши вакуумної плівкою, відправляємо в холод на 3-4 години для просочення, а через визначений термін нарізаємо на порції.

Тепер нам потрібно красиво прикрасити наше блюдо. На велику плоску тарілку викладаємо нашу закуску нарізаними гуртками внахлест по колу, звужуючи до центру, щоб вийшов завиток, як равлик. Прикрашаємо листям базиліка, половинками помідорів чері і зеленими маслинами. Яскравість фарб, оригінальність подачі, а головне смак закуски не залишать байдужих з числа запрошених.

При бажанні яйця можна замінити на подрібнений сир-косичку, так копчені нотки додадуть виробу велику пікантність.

Рецепт № 3: «Овочеві рулети зі шпротами»

Закуски з лаваша, начинка для яких готується з овочів з консервами «Шпроти» просто дивні. Підкопчений аромат, характерний для цього типу рибок, укупі з перцевим, соковитим і солодким смаком болгарки створюють щось нове, свіже і дуже цікаве. Сама страва виглядає неймовірно барвисто, немов у ньому зібралися всі кольори літа.

Складові

  • Шпроти в олії – 2-3 банки;
  • Вірменський лаваш – 3 шт .;
  • болгарський перець червоний, помаранчевий, жовтий і зелений – по ½ шт. кожного;
  • Майонез – 200 г;
  • Лук ріпка фіолетовий – 1 шт. велика;
  • Лимон – ¼ шт .;
  • Лайм – ¼ шт;
  • Цукровий пісок – ½ ч. Л .;

Як зробити рулет з лаваша зі шпротами - домашній рецепт

Приготування

  1. Особливістю даного рецепта є збірка рулету. В даному випадку передбачено три шари коржі між начинками. Отже, для початку підготуємо заправку.
  2. Лучок дрібно шаткуємо, вичавлюємо до нього сік лимона і лайма, додаємо цукор і залишаємо на 20 хвилин
  3. Болгарські перчики нарізаємо дрібними кубиками і перемішуємо.
  4. Копчені рибки розминаємо виделкою до однорідної маси і змішуємо з майонезом.
  5. На лист харчової плівки розстеляємо лаваш і викладаємо на нього 1/3 шпротному маси, посипаємо цибулею і кольоровими перцевими кубиками. Зверху поміщаємо 2-ий лист лаваша і повторюємо всі маніпуляції, після чого кладемо третю корж, знову обмазуємо рибкою, засипаємо залишками овочів і все це триповерхова споруда звертаємо в рулет. Потім герметично покриваємо його плівкою і відправляємо в рефрижератор на пару годин.

Через 120 хвилин виріб можна нарізати шматочками, розкласти по краю красивого страви, де в центрі можна помістити трояндочки з томату, огіркові штучні квіти, листя.

Рулет з лаваша з консервами – це відмінний спосіб урізноманітнити пейзаж святкового столу, а також асортимент урочистого меню, адже з великою кількістю начинок, можна створювати безліч різних красивих і смачних страв.