Ця страва, що нагадує густий суп, дуже легко можна приготувати в домашніх умовах, вам знадобиться лише купити необхідні продукти. Овочеве рагу з куркою на сковороді можна назвати справжньою класикою, адже саме так готували його наші мами і бабусі, коли ще не існувало мультіварок і СВЧ-печей. Єдине – сковорідку краще взяти глибоку, щоб всі продукти без проблем в неї ввійшли, а з іншими нюансами не впорається тільки маленька дитина.
Курка або фарш: секрети смачного рагу
У нашому варіанті ми використовуємо куряче філе, адже в ньому немає кісток, а це значить, що гостям не доведеться зайвий раз бруднитися. Хоча багато господинь вважають за краще готувати м’ясне рагу з цілої курки, розрубаної на порційні шматочки.
Для самих ледачих є і більш простий спосіб – овочеве рагу з курячим фаршем. По-перше, обсмажується він дуже швидко, а по-друге, вам не доведеться возитися з обробленням курячої тушки.
Але ми все-таки розповімо про готуванні з курячим філе, а інші варіації ви зможете спробувати самостійно іншим разом.
Рагу з овочів і курки на сковорідці
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Кабачки – 500 г + –
- Баклажани – 500 г + –
- Помідори – 4 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 2 шт. різних кольорів + –
- Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок + –
- Часник – 6-7 зубків + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як правильно приготувати овочеве рагу з куркою на сковороді
Щоб наше блюдо вийшло не тільки смачним, але і дуже красивим, ми візьмемо побільше різнокольорових овочів: фіолетові баклажани, зелені кабачки, яскраві болгарські перчики і помаранчеву моркву. Візуальне уявлення страви, до речі, часом має вирішальне значення, пам’ятайте про це!
- Готуємо м’ясо птиці: філе курочки миємо, обсушуємо і нарізаємо на невеликі квадратні або прямокутні шматочки, завдовжки в 2-3 см.
- Кабачки, баклажани і картоплю ріжемо великими кубиками, болгарський перець і помідори – середніми, морква – напівкружечками, цибулю – півкільцями, зелень просто довільно подрібнюємо.
З кабачків і баклажанів шкірку не знімаємо, якщо овочі молоді. - У глибоку сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю близько п’яти хвилин.
- Додаємо до цибульки моркву і обсмажуємо їх разом ще п’ять хвилин.
- Відправляємо в сковороду куряче філе, смажимо його десять хвилин, помішуючи, а потім кидаємо туди ж кабачки.
- Через п’ять хвилин закладаємо туди ж баклажани, чекаємо ще п’ять хвилин, поки овочі з м’ясом обсмажаться.
- Тепер наливаємо в сковороду 100-150 мл гарячої кип’яченої води, додаємо картоплю, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні двадцять хвилин.
- Коли час підійде, додаємо в рагу болгарський перчик з томатами і тушкуємо ще десять хвилин.
- Тепер видавлюємо в м’ясо-овочеву суміш часник, додаємо подрібнену зелень, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо страві настоятися під кришкою ще п’ять-десять хвилинок.
Тепер, коли наша суміш з м’яса і овочів просочилася ароматом часничку і свіжої зелені, блюдо можна подавати на стіл.
Як бачите, овочеве рагу з куркою на сковороді готується дуже просто, а під час приготування по кухні «пливе» ні з чим не порівнянний божественний запах.