Готувати десерти зі свіжих фруктів одне задоволення, але сезон якісних продуктів триває не довго, зберегти продукти можна за допомогою заморозки. Рецепт пирога з замороженими ягодами в духовці знадобиться любителям домашньої випічки з ароматними і соковитими плодами. Такі заготовки майже не поступаються свіжим, вони відмінно тримають форму і десерти виходять чудовими на вигляд і дуже смачними.
Секрети простого ягідного пирога
Щоб ваші пироги завжди виходили ідеальними, ми поділимося невеликими секретами.
- Всі ягоди обов’язково повинні додаватися в тісто замороженими перед самою відправкою в духовку.
- Начинку у вигляді ягід можна покласти всередину, вмішати в тісто або викласти зверху тесту. Спробуйте такі варіанти в наступних готування і у вас кожен раз, буде новий пиріг з ідентичних інгредієнтів.
- Якщо ви працюєте з дріжджовим тестом, пиріг обов’язково випікайте на деку. Виріб краще пропечеться, якщо навколо буде трохи вільного місця.
- При розкочування тіста не користуйтеся борошном, краще змастіть качалку і місце рослинним маслом. Тісто не візьме зайву муку і матиме хрустку скоринку.
- Борошно для тіста обов’язково просівають, вироби краще пропекутся і будуть пишніше.
Ягідний пиріг в духовці «Асорті»
У цьому рецепті можна сміливо включати фантазію і додати в пиріг все ягоди, які є в господарстві. Ми наведемо простий рецепт, де поєднуються багато видів ягід, його смак подібний до фруктовому вибуху. Спробувавши один раз вже неможливо відмовитися від дивовижного ягідного страви!
Складові
- Кефір жирний – 200 г;
- Борошно – 2 склянки;
- Цукор – 160 г. (неповна склянка);
- Яйця – 2 шт;
- Сода – 0,5 ст.л .;
- Оцет – 0,5 ст.л .;
- Вершкове масло – 2-3 ст.л. (Для змащування дека);
- Панірувальні сухарі – 50 г;
- Смородина – 0,5 склянки;
- Шовковиця – 0,5 склянки;
- Полуниця – 5 шт;
- Чорниця – 0,3 склянки.
Як приготувати ягідний пиріг
Сухарі для дека можна зробити вдома: попередньо підсушіть в духовці кілька шматочків батона і натріть на морквяної тертці.
- У глибокій мисці збийте яйця, кефір і цукор, потім загасіть соду оцтом і всипте в суміш. Просійте борошно і потроху вводите в миску, вимішайте рідке тісто.
- Глибоке деко або роз’ємну форму (не менш 32 сантиметрів) рясно змастіть вершковим маслом і обсипте сухарями.
- У тісто покладіть заморожені ягоди чорниці та смородини. На низ форми викладіть шовковицю, потім вилийте тісто і розрівняйте лопаткою. Полуницю викладіть колом зверху тесту.
- Поставте ємність з тістом в розігріту духовку, і випікайте пиріг 20-25 хвилин при температурі 200 ° С.
- На готовність пиріг слід перевіряти зубочисткою, після приготування відразу виймайте його з форми. Візьміть широке блюдо або дошку і накрийте їм форму, переверніть пиріг на тарілку. (Обов’язково користуйтеся кухонними рушниками або рукавицями, щоб не обпекти руки).
Пиріг з замороженими ягодами готовий, трохи остудіть і подавайте до столу. Приготувати такий десерт простіше простого, всього півгодини і ваше чаювання перетвориться на справжній бенкет!
Рецепт простого пирога із замороженою малиною
Складові
- Сметана – 200 г + –
- Масло вершкове – 100 г + 1 ст.л. для змащування форми + –
- Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки + –
- Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
- Малина заморожена – 1 стакан + –
- Лимон – 0,5 шт + –
- Жовток – 1 шт + –
Як спекти простий пиріг із замороженою малиною
- Вершкове масло залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Потім розм’якшене масло з’єднайте з 1 ложкою цукру і сметаною, розмішайте.
- Додайте розпушувач до маси і поступово вводите борошно. Замісити максимально м’яке тісто (можливо вся мука і не знадобиться, дивіться по консистенції, щоб тісто легко розкочувалося).
- Половину лимона наріжте часточками, подрібніть в блендері разом з цукром.
- Розділіть тісто на дві кулі: перший розкачайте і покладіть на змащене деко. Викладіть подрібнений лимон і заморожену малину. Розкачайте другий шар тіста і покрийте начинку. Защипніть по краях тісто: зробіть хвилеподібні краю або в формі косички, наскільки дозволить фантазія. Змастіть рясно верх пирога збитим яєчним жовтком. Візьміть зубочистку і наколи пиріг зверху (кількість дірочок 20-30).
- Попередньо розігрійте духовку і випікайте 35 хвилин при температурі 190 ° С.
Пиріг готовий, після охолодження подавайте до чаю, поріжте порційними шматочками і посипте цукровою пудрою.
Рецепт пирога з замороженими ягодами в духовці підійде для будь-якого випадку, ви зможете швидко і легко приготувати гідний десерт.