Рецепт пирога з замороженими ягодами в духовці

recept-piroga-s-zamorozhennymi-yagodami-v-duxovke
Готувати десерти зі свіжих фруктів одне задоволення, але сезон якісних продуктів триває не довго, зберегти продукти можна за допомогою заморозки. Рецепт пирога з замороженими ягодами в духовці знадобиться любителям домашньої випічки з ароматними і соковитими плодами. Такі заготовки майже не поступаються свіжим, вони відмінно тримають форму і десерти виходять чудовими на вигляд і дуже смачними.

Секрети простого ягідного пирога

Щоб ваші пироги завжди виходили ідеальними, ми поділимося невеликими секретами.

  • Всі ягоди обов’язково повинні додаватися в тісто замороженими перед самою відправкою в духовку.
  • Начинку у вигляді ягід можна покласти всередину, вмішати в тісто або викласти зверху тесту. Спробуйте такі варіанти в наступних готування і у вас кожен раз, буде новий пиріг з ідентичних інгредієнтів.
  • Якщо ви працюєте з дріжджовим тестом, пиріг обов’язково випікайте на деку. Виріб краще пропечеться, якщо навколо буде трохи вільного місця.
  • При розкочування тіста не користуйтеся борошном, краще змастіть качалку і місце рослинним маслом. Тісто не візьме зайву муку і матиме хрустку скоринку.
  • Борошно для тіста обов’язково просівають, вироби краще пропекутся і будуть пишніше.

Ягідний пиріг в духовці «Асорті»

У цьому рецепті можна сміливо включати фантазію і додати в пиріг все ягоди, які є в господарстві. Ми наведемо простий рецепт, де поєднуються багато видів ягід, його смак подібний до фруктовому вибуху. Спробувавши один раз вже неможливо відмовитися від дивовижного ягідного страви!

recept-piroga-s-zamorozhennymi-yagodami-v-duxovke1

Складові

  • Кефір жирний – 200 г;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 160 г. (неповна склянка);
  • Яйця – 2 шт;
  • Сода – 0,5 ст.л .;
  • Оцет – 0,5 ст.л .;
  • Вершкове масло – 2-3 ст.л. (Для змащування дека);
  • Панірувальні сухарі – 50 г;
  • Смородина – 0,5 склянки;
  • Шовковиця – 0,5 склянки;
  • Полуниця – 5 шт;
  • Чорниця – 0,3 склянки.

Як приготувати ягідний пиріг

Сухарі для дека можна зробити вдома: попередньо підсушіть в духовці кілька шматочків батона і натріть на морквяної тертці.

  1. У глибокій мисці збийте яйця, кефір і цукор, потім загасіть соду оцтом і всипте в суміш. Просійте борошно і потроху вводите в миску, вимішайте рідке тісто.
  2. Глибоке деко або роз’ємну форму (не менш 32 сантиметрів) рясно змастіть вершковим маслом і обсипте сухарями.
  3. У тісто покладіть заморожені ягоди чорниці та смородини. На низ форми викладіть шовковицю, потім вилийте тісто і розрівняйте лопаткою. Полуницю викладіть колом зверху тесту.
  4. Поставте ємність з тістом в розігріту духовку, і випікайте пиріг 20-25 хвилин при температурі 200 ° С.
  5. На готовність пиріг слід перевіряти зубочисткою, після приготування відразу виймайте його з форми. Візьміть широке блюдо або дошку і накрийте їм форму, переверніть пиріг на тарілку. (Обов’язково користуйтеся кухонними рушниками або рукавицями, щоб не обпекти руки).

Пиріг з замороженими ягодами готовий, трохи остудіть і подавайте до столу. Приготувати такий десерт простіше простого, всього півгодини і ваше чаювання перетвориться на справжній бенкет!

Рецепт простого пирога із замороженою малиною

Складові

  • Сметана – 200 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + 1 ст.л. для змащування форми + –
  • Розпушувач – 1,5 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Малина заморожена – 1 стакан + –
  • Лимон – 0,5 шт + –
  • Жовток – 1 шт + –

Як спекти простий пиріг із замороженою малиною

  1. Вершкове масло залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Потім розм’якшене масло з’єднайте з 1 ложкою цукру і сметаною, розмішайте.
  2. Додайте розпушувач до маси і поступово вводите борошно. Замісити максимально м’яке тісто (можливо вся мука і не знадобиться, дивіться по консистенції, щоб тісто легко розкочувалося).
  3. Половину лимона наріжте часточками, подрібніть в блендері разом з цукром.
  4. Розділіть тісто на дві кулі: перший розкачайте і покладіть на змащене деко. Викладіть подрібнений лимон і заморожену малину. Розкачайте другий шар тіста і покрийте начинку. Защипніть по краях тісто: зробіть хвилеподібні краю або в формі косички, наскільки дозволить фантазія. Змастіть рясно верх пирога збитим яєчним жовтком. Візьміть зубочистку і наколи пиріг зверху (кількість дірочок 20-30).
  5. Попередньо розігрійте духовку і випікайте 35 хвилин при температурі 190 ° С.

Пиріг готовий, після охолодження подавайте до чаю, поріжте порційними шматочками і посипте цукровою пудрою.

Рецепт пирога з замороженими ягодами в духовці підійде для будь-якого випадку, ви зможете швидко і легко приготувати гідний десерт.