Влітку прилавки магазинів і ринків «ломляться» від різноманітності ягід, а значить – саме час готувати домашні солодощі з їх участю.
Рецепт пирога з вишнею в духовці знадобиться кожній господині, адже соковиті і солодкі червоні плоди просто створені для рум’яної випічки. Цим десертом ви зможете догодити всім, від малого до великого, навіть найзапекліший гурман оцінить його дивовижний смак.
Готування повсякденних і святкових десертів з вишні не відніме у вас багато часу і сил. Літо – прекрасна пора, щоб готувати випічку зі свіжими ягодами і радувати нею своїх близьких.
Секрети приготування пирога зі свіжої вишнею
Якщо ви готуєте пироги зі свіжими ягодами, то вам варто бути «підкованими» в цій справі. Сьогодні ми поділимося з вами своїми рецептами і порадами, а все для того, щоб ваші десерти завжди вдавалися на славу.
- Для приготування смачного пирога обов’язково купуйте стиглу вишню. Зрілі ягоди мають бордовий колір і на дотик вони злегка м’які.
- Вибирайте вишню дуже ретельно, стежте, щоб на ягодах не було темних плям. Якщо ви виявили на поверхні літніх плодів плями або пошкодження, то краще не готуйте з них десерт.
- Перед приготуванням видаліть кісточки з вишень, вони можуть гірчити в пирозі. Також при випічці вони забирають весь сік, який краще залишити для пирога. З вишнею без кісточок пиріг матиме більш естетичний вигляд.
- Після того, як кісточки видалені, залиште ягоди на 15 хвилин в мисці. Вишня пустить сік і його можна буде додати в тісто. З вишневим соком пиріг буде більш м’який і ароматний.
- Для додання випічці яскравого смаку ягоди можна проспиртовані в коньяку або червоному солодкому вини. Якщо спиртований часу немає, то просто проваріть вишні в коньяку кілька хвилин після закипання. Остудіть ягоди і сміливо додавайте в улюблені десерти.
Маючи всі необхідні компоненти під рукою і знаючи кілька хитрощів їх вмілого поєднання, готувати пиріг буде простіше простого.
Пиріг зі свіжою вишнею в духовці
Складові
- Свіжа вишня – 700 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Сметана – 1 ст. + –
- Масло вершкове – 2 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 2 ст. + –
- Цукор-пісок білий – 1 ст.л. + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
Як спекти пиріг зі свіжою вишнею в духовці
Влітку можна помітно заощадити на готуванні багатьох блюд. Фрукти і овочі коштують недорого, так що обмежувати себе в фінансах особливо не доведеться. У сезон вишні ароматні пироги займуть почесне місце на вашому столі.
- У глибокій мисці з’єднуємо цукор і яйця, збиваємо їх міксером до утворення піни.
- Потім вливаємо сметану, додаємо сіль, столову ложку м’якого вершкового масла і все перемішуємо.
- Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Ставимо готове тісто в холодильник на 30-40 хвилин.
- Ягоди вишні обмиваємо, обсушуємо і видаляємо з них кісточки. Деко змащуємо вершковим маслом, після чого рівномірно розкладаємо по дну вишню.
- Заливаємо ягоди охолодженим тестом і випікаємо пиріг в духовці 45 хвилин при температурі 200 ° С.
Готовий пиріг виймаємо з форми і перекладаємо на широке блюдо, зверху посипаємо ванільним цукром або кунжутом. Цей пиріг відмінно підійде для перекусу з чашкою чаю, також його можна взяти з собою на пікнік.
Шоколадний пиріг з вишнею в духовці
Для любителів шоколадної феєрії в нашому арсеналі є рецепт чудового пирога з вишнею та шоколадом – прекрасна альтернатива торту. Подати такий десерт можна не тільки на сімейну вечерю до чаю, але і на святковий стіл.
Шоколадний пиріг зі свіжою вишнею – доступний і простий в реалізації рецепт, інгредієнти для нього завжди знайдуться серед домашніх запасів.
Пиріг з шоколадом повинен добре просочитися, тому краще приготувати його заздалегідь.
Складові
- Вишня – 2 ст .;
- Молоко – 250 мл;
- Цукор – 200 г;
- Рослинна олія – 200 мл;
- Какао-порошок – 4 ст.л .;
- Тертий шоколад – 4 ст.л .;
- Яйця – 2 шт .;
- Вершкове масло – 1 ст.л .;
- Борошно – 1,2 ст .;
- Розпушувач – 2 ч.л.
Як спекти шоколадний пиріг зі свіжою вишнею
- Незбиране молоко трохи підігріваємо в сотейнику і вливаємо в глибоку миску. Додаємо цукор, какао, шоколад і рослинне масло. Всі компоненти перемішуємо, збиваємо блендером або міксером.
- Отриману суміш розливаємо порівну в дві миски. Одну миску з сумішшю ставимо в холодильник, в іншу додаємо яйця, розпушувач, пшеничне борошно і збиваємо все блендером.
- Стиглі ягоди вишні промиваємо у воді і видаляємо з них кісточки. За бажанням, заздалегідь, можна замочити вишню в коньяку протягом 1 години.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і виливаємо в неї суміш з борошном. Потім додаємо в тісто вишню.
- Розігріваємо духовку і випікаємо пиріг 30 хвилин при температурі 190 ° С.
6. Готовий гарячий пиріг заливаємо охолодженої частиною суміші. Ми залишаємо пиріг просочитися на кілька годин, в ідеалі – на ніч.
Такий чудовий рецепт пирога з вишнею в духовці не може не сподобатися, адже випічка виходить апетитною і смачною, і може підійти до будь-якого урочистої події. Повірте, до цієї страви ви будете повертатися знову і знову – все тому, що ніжний і ароматний десерт підкорить вас з першого шматочка.