Рецепт пасти песто з курочкою

Паста з куркою рецепт з соусом песто
Якщо ви хочете зробити вечерю особливим і неймовірно смачним, не обов’язково купувати дорогі продукти і витрачати масу часу і сил для приготування страв. У будь-якій ситуації паста з песто і куркою буде незамінним частуванням і, безсумнівно, сподобається всім вашим домочадцям. А приготувати всі компоненти для страви можна самостійно, від цього їжа стане ще смачніше, адже вона вбере частинку вашої душі.

Рецепт пасти в домашніх умовах

Як приготувати класичну пасту в домашніх умовах

Складові

  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 220 г + –
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л. + –
  • Вода очищена – 50 мл (або скільки «візьме» тісто) + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Паприка мелена – 1 щіпка + –

Як приготувати пасту в домашніх умовах

Як би там не було, продукти, приготовлені своїми руками, набагато смачніше. Якщо ви шанувальник макаронних виробів, тоді обов’язково приготуйте домашню пасту.

Сам процес приготування досить простий, потрібно лише почекати, поки паста підсохне. До того ж, приготувавши макарони будинку, ви помітно заощадите свої кошти.

  • Візьміть глибоку миску для приготування тіста. Змішайте в ній борошно, сіль і паприку до однорідного кольору. У центрі сипучих продуктів зробіть поглиблення.
  • Візьміть яйця кімнатної температури і відокремте жовтки від білків. Жовтки додайте до борошна.

Білки не знадобляться, тому можете використовувати їх для готування іншого блюда.

  • Поступово вливаючи воду, акуратно перемішуйте масу. Додайте оливкову олію і трохи вимісити тісто.
  • Твердий сир натріть на самій дрібній тертці і додайте в тісто. Ретельно замісити туге однорідне тісто.
  • Розстеліть на столі великий аркуш пергаменту, трохи посипте його борошном. Покладіть в центр листа приготоване тісто і тонко розкачати, як на вареники.
  • Гострим ножем поріжте пласт на смужки. Ширина кожної смужки повинна бути не менше 1 сантиметра.
  • Заготовки відставте підсихати в теплому, а головне – сухому місці. В протягом 12 годин паста буде готова до вживання.

Після можете відварити домашні макарони і заправити будь-яким соусом до смаку.

Паста з соусом песто і відварною куркою

Якщо знамениті делікатеси можна з легкістю приготувати вдома, то навіщо відмовляти собі в задоволенні. Чудова італійська паста з соусом зі свіжої зелені відмінно впишеться в ваш раціон.

Поєднання вареної курки з макаронними виробами сподобається і дітям, і дорослим. А якщо ви самостійно зробите домашні макарони з пармезаном, то, повірте, ваших домочадців не відтягнути від тарілки.

Складові

для пасти

  • Куряча грудка – 1 шт .;
  • Тосканські (італійські) трави, сіль – за смаком;
  • Домашня паста – 400 г;
  • Вершкове масло – 2 ст.л.

для соусу

  • Базилік – 5-6 гілочок;
  • Кінза – 2 гілочки;
  • Часник – 1 зубок;
  • Оливкова олія – ​​7 ст.л. (Можна рослинне);
  • Сіль за смаком;
  • Гострий перець – 1 щіпка;
  • Твердий сир пармезан – 40 г;
  • Насіння соняшнику – 1 ст.л.

Рецепт пасти з філе курки в соусі песто

Як приготувати пасту з соусом песто і куркою

Варимо курку для пасти

  • Курячі грудки ретельно вимийте, помістіть в каструлю і залийте водою. Поставте м’ясо на вогонь і варіть до готовності з сіллю і тосканскими травами за смаком.
  • Готову грудку вийміть з бульйону і приберіть в сторону. Накрийте її харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання м’ясного продукту.
  • У курячому бульйоні відваріть домашню (або покупну) пасту протягом 10-12 хвилин, відкиньте на друшляк і змастіть її вершковим маслом. Поставте каструльку з пастою в тепле місце.

Готуємо соус песто в домашніх умовах

  • Зелень добре вимийте і струсіть. Обірвіть листочки з базиліка і кінзи. Обдайте їх окропом або відваріть протягом 2 хвилин в воді. Чисті листи зелені помістіть в чашу блендера.
  • Часник очистіть, розріжте на кілька частин і додайте до зелені. Потім влийте масло, додайте перець і сіль.
  • Пармезан натріть на тертці і разом з насінням додайте в чашу з зеленню. Збийте всі компоненти протягом 1-2 хвилин.

Головне – не перестарайтеся, щоб соус не став тягучим.

Оформіть пасту з соусом на тарілці

  • Курячі грудки поріжте невеликими порційними шматками і красиво викладіть на широке блюдо. Трохи полийте куряче м’ясо соусом.

Як зробити пасту з песто і відварною курячим м'ясом

  • Пасту викладіть на підігріті тарілки і полийте соусом песто.

Як доповнення, до такого чудового вечері підійдуть свіжі сезонні овочі.

Варіанти приготування домашнього соусу песто

Соус песто можна приготувати з різними прянощами і травами. Чи не зациклюючись на одному варіанті, можна кожного разу винаходити новий соус.

  • Зелений соус готують на олії, але також можна зробити песто на основі яєць. Зелена густа субстанція, що нагадує майонез, відмінно підійде до м’ясних, рибних та інших частувань.

Кілька яєць збийте з маслом в густу сметану, додайте спеції і зелень за смаком. Збийте всі інгредієнти, після чого подавайте до столу.

  • До основних інгредієнтів можна додавати різноманітні горіхи: і лісові, і мигдаль, і арахіс. Горіхи додадуть соусу особливої ​​пікантності. Причому з кожним видом горіха соус буде набувати зовсім новий смак.

Приготування соусу песто в домашніх умовах

  • Песто можна приготувати з різних видів масла. Якщо у вас немає під рукою оливкового масла – підійде і рослинне. Також підійде пахуче масло з насіння соняшнику.

Який би з варіантів ви не вибрали, паста з песто і куркою стане вашим улюбленим частуванням в свято і будній день.