Рецепт окрошки з гірчицею

Окрошка з гірчицею
За старих часів суп готували на капустяному або огірковому розсолі, зараз же в якості основи використовують все, що завгодно: мінералку, кефір, квас і т.п.

Пропонуємо дізнатися, як готується освіжаюча окрошка з гірчицею, рецепт цього, улюбленого багатьма, холодного супу ми розглянемо на прикладі кефіру і квасний основи. Це нескладно – нарізаємо необхідні інгредієнти, заливаємо їх приготовленої заправкою, даємо настоятися, доливаємо залишилася основу – і готово!

Гірчиця – це той інгредієнт, який часто додається в окрошку, але, тим не менш, не є для її приготування обов’язковим. Цей гострий соус часто використовують, якщо окрошку заправляють НЕ квасом, а заливаннями з менш вираженим смаком, що надає страві необхідну гостроту.

Вона прекрасно підходить до основи з сироватки, кефіру або мінеральної води. Гірчицю, при цьому, бажано використовувати домашнього приготування.

Як зробити домашню гірчицю для окрошки?

Спочатку подбаємо про гірчиці і спробуємо приготувати її вдома по всім кулінарним правилам.

Приготування справжньою домашньою гірчиці

  1. 4 ст. ложки порошку гірчиці, 3 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі заливаємо 100 г гарячої води (не окропом).
  2. Ретельно перемішуємо.
  3. Додаємо 1 ч.л. столового оцту і 4 ст.л. соняшникової олії.
  4. Все перемішуємо 10-15 хвилин.
  5. Витримуємо добу (не в холодильнику).
  6. Після того, як переклали масу в банку, додаємо в неї 3 ч.л. кип’яченої води.
  7. Витримуємо 1-2 діб в холодильнику – гірчиця готова.

За цим рецептом вона виходить дуже ароматною, гострої – такою, якою повинна бути справжня гірчиця.

Окрошка на кефірі з гірчицею

Як зробити окрошку на кефірі

Складові

  • Картопля відварна – 5-6 шт. + –
  • Яйця курячі варені – 5 шт. + –
  • Огірки свіжі – 2-3 шт. + –
  • Редис – 5-6 шт. + –
  • Зелена цибуля – 70 г + –
  • Кріп – 3-4 гілочки + –
  • Гірчиця – 1 ст.л. + –
  • Кефір 2,5% – 1 л + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Сметана – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Приготування окрошки на кефірі з гірчицею

Тепер поговоримо безпосередньо про рецепт приготування окрошки на кефірі з гірчицею. Всі компоненти страви змішуються охолодженими, тому яйця і картопля відварюємо заздалегідь і поміщаємо їх в холодильник.

  • Варену картоплю нарізаємо маленькими кубиками.
  • Свіжі огірки очищаємо і також нарізаємо акуратними кубиками.
  • Редис нарізаємо пластинками, або шаткуємо довільно.
  • Подрібнюємо зелена цибуля і кріп, змішуємо їх з сіллю.
  • Жовтки яєць відділяємо від білків і розтираємо з гірчицею.
  • Білки нарізаємо кубиками.
  • У глибоку ємність складаємо картопля, редис, яєчні білки.
  • Поперчити і додамо туди ж суміш з гірчиці і жовтків, а також цибулю і зелень.
  • Все перемішуємо і залишаємо на півгодини.

Рецепт окрошки з кефіром і гірчицею

  • Додаємо кефір, трохи солі за смаком. Ми залишаємо ще на півгодини.
  • Перед подачею додаємо сметану. При бажанні, можна розбавити окрошку кип’яченою водою.

Смачної окрошка з гірчицею на квасі виходить і при додаванні в неї курячого м’яса або вареної ковбаси.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт домашньої гірчиці

Окрошка на квасі: рецепт класичний з гірчицею

Складові

  • Ковбаса варена – 200 г;
  • Куряча грудка відварна – 250 г;
  • Картопля відварна – 4 шт .;
  • Огірок свіжий – 2 шт .;
  • Яйця курячі варені – 4 шт .;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Гірчиця готова (не гостра) – 2 ст.л .;
  • Квас хлібний – ½ л;
  • Сметана 20% – 200 мл.

Класична окрошка з гірчицею

Як зробити смачну окрошку на квасі з гірчицею

  1. Курячі грудки відварюємо до готовності в злегка солоній воді і охолоджуємо у власному бульйоні.
  2. Курячі яйця варимо круто. Для швидкого охолодження заливаємо їх холодною водою.
  3. Картоплю відварюємо в мундирі, охолоджуємо, нарізаємо невеликими кубиками.
  4. Куряче філе нарізаємо кубиками поперек волокон.
  5. Яйця очищаємо, відокремлюємо білки від жовтків. Білки дрібно рубаємо.
  6. Пір’я лука нарізаємо невеликими кільцями.
  7. Зелень петрушки і кропу рубаємо.
  8. Готуємо заправку для окрошки з гірчицею: з’єднуємо подрібнену зелену цибулю з яєчними жовтками, трохи подсаливаем компоненти, мнемо їх виделкою. Додаємо гірчицю, сметану, мелений перець, все перемішуємо.
  9. З’єднуємо все подрібнені складові у великій ємності.
  10. Додаємо гірчичну заправку і заливаємо охолодженим квасом.

Рецепт окрошки на квасі з ковбасою і гірчицею

А тепер ще більш простий рецепт приготування окрошки, яка порадує вас в спекотний полудень.

Складові

  • Картопля відварна – 4 шт .;
  • Яйця курячі варені – 6 шт .;
  • Огірок свіжий – 3 шт .;
  • Ковбаса варена – 200 г;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Кріп – 1 пучок;
  • Майонез – за смаком;
  • Гірчиця – 1 ч.л .;
  • Квас – 2 л.

Як приготувати окрошку з ковбасою і горчичкой

Квасна окрошка з ковбасою і гірчицею: покроковий рецепт

  1. Відварну картоплю ще теплим злегка розминаємо і охолоджуємо.
  2. Яйця очищаємо від шкаралупи, відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Білки яєць шаткуємо.
  4. Жовтки розминаємо виделкою і з’єднуємо з невеликою кількістю квасу.
  5. Очищаємо огірки від шкірки, шаткуємо.
  6. Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
  7. Зелень рубаємо ножем і з’єднуємо з овочами.
  8. У суміш перетертих з квасом жовтків додаємо гірчицю і майонез за смаком.
  9. Всі з’єднуємо і акуратно перемішуємо.
  10. Розводимо окрошку холодним хлібним квасом до бажаної густоти.
  11. Даємо страві настоятися в холодильнику не менше години.

Найголовніше правило приготування окрошки з гірчицею – це те, що подаємо ми її до столу обов’язково охолодженої, а для цього відразу розбавляємо її холодної основою, або вже в розведеному вигляді охолоджуємо в холодильнику до необхідної температури.

Смачного!

​​