Рецепт м’яса по-французьки в фользі

М'ясо по-французьки в фользі в духовці
Запікання, особливо в фользі, є одним з найбільш бажаних методів приготування їжі по системі правильного харчування.

У тонкій металевій оболонці блюдо максимально зберігає свої смакові і корисні якості, не виняток і м’ясо по-французьки в фользі в духовці. Крім того, порції в індивідуальних упаковках будуть зустрінуті гостями з великим піднесенням, адже це і оригінальна подача, і заставу смачної страви.

Плюси приготування м’яса по-французьки в фользі

  • Фольга воістину багатофункціональна. У ній можна заморожувати і піч, зберігати і упаковувати, використовувати в якості одноразового посуду або герметичній кришки. Більш того, це дешевий і компактний матеріал.
  • Крім того, фольга не іржавіє, що не окислюється і відмінно контактує практично з будь-якими продуктами.
  • Фольга не токсична, тому її можна без побоювання використовувати в кухарський середовищі.
  • Фольгу не потрібно мити після експлуатації, адже вона класифікується, як одноразовий матеріал.

Детальніше про фользі, її достоїнства і правилах роботи з нею, ви можете почитати в нашій окремій статті:

«Посуд» нового століття – фольга

Як приготувати м’ясо по-французьки в фользі порційно

Рецепт класичного м'яса по-французьки в фользі

Складові

  • Куряча грудка – 2 шт. + –
  • Картопля – 6-8 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Морква – 130 г + –
  • Сметана 30% – 1/2 ст. + –
  • Голландський сир – 140 г + –
  • Перцева приправа – 6-8 г + –
  • Сіль велика кухонна – 1 ч.л. + –
  • Кріп сушений (подрібнений) – 1 ст.л. + –

Як приготувати м’ясо по-французьки в фользі

Даний покроковий рецепт максимально наближений до класичної технології приготування цього смачного частування. Однак фольга не тільки робить готування простіший, але і значно покращує всі характеристики страви: робить його ще смачніше, ніжніше і соковитіше. Словом, м’ясо після такої готування буде танути в роті.

Готуємо курячу грудку

  • Курку для початку промиваємо. Розрізаємо по кістки на дві половинки кожну грудку.
  • Після цього плазом поділяємо кожну половинку ще на 2 плоскі частини, це можна легко зробити своїми руками, адже в цьому місці куряча грудка розшаровується. В результаті, у нас виходить 8 шматочків курки.
  • Тепер кожну скибочку присипаємо сіллю і перцем, вкутуємо в пакет або вакуумну плівку, і гарненько відбиваємо м’ясним молоточком спочатку з одного боку, а потім перевертаємо і ще раз відбиваємо.
  • Після цього курячі відбивні залишаємо осторонь просолюється, і починаємо підготовку інших інгредієнтів.

Обсмажуємо овочі на сковороді

  • Цибуля ріпчаста і морквину чистимо, після чого кришимо кубиками.
  • Ставимо на плиту сковороду, включаємо середнє полум’я, вливаємо в неї трохи соняшникової олії, і як тільки воно гарненько прогріється – перекладаємо на обжарку спочатку цибулю, а через 5 хвилин додаємо моркву і маленьку щіпку солі. Готувати пассеровку потрібно до м’якості овочів.
  • Картоплю треба почистити, нашаткувати тоненько кружками поперек плода і, окропивши маслом, посолити.

Укладаємо продуктові шари в фольгу

  • Для рецепта нам потрібно фольга. Нарізаємо 8 квадратів, розмір яких буде в 2-3 рази більше курячих відбивних.
  • Після цього в центрі кожен шматочок фольги змащуємо маслом і розкладаємо по ним м’ясо.
  • Поверх курки розподіляємо внахлест картопляні гуртки, потім кладемо пасеровку і кожну порцію зверху змащуємо сметаною, змішаної з кропом.
  • Тепер краю фольги потрібно підняти догори і герметично закріпити. Перекладаємо кульки на деко і прибираємо піддон в заздалегідь прогріту до 200-220 градусів піч. Час випікання становить 30 хвилин.

Готуємо в духовці м'ясо по-французьки в фользі

  • Через півгодини виймаємо деко з духовки, розкриваємо фольгу, утворюючи кошички з високими бортами так, щоб було видно тільки верхівка страви, і присипаємо кожну порцію сирної крихтою.
  • Прибираємо деко назад в духовку на 10 хвилин.

Подавати таку частування слід прямо у фользі, розклавши кожну порцію по роздатковим тарілках, і прикрасивши свіжими овочами і зеленню по краю посуду.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити свинину по-французьки в духовій шафі
Свинина по-французьки з грибочками

М’ясо по-французьки з фаршем і картоплею у фользі

Кожне святкове меню повинно складатися з оригінальних смачних салатів, найкращого десерту, прохолодних напоїв і головного гарячої страви, в ролі якого традиційно виступає запечене з овочами м’ясо а-ля «Телятина по-французьки».

Сьогодні ми хочемо запропонувати найшвидший варіант цього частування, яке ми запечём з фаршем в фользі.

готуємо фарш

  • Щоб маса при випіканні тримала форму – в 500 г перекрученої телятини потрібно додати 1 яйце.
  • Для аромату в фарш додаємо 2 невеликих товчених часниковий зубки, 2 г мелкомолотого чорного перцю, 5 г солі великої (1/2 ч.л.).

Французьке м'ясо з фаршу і картоплі в фользі

готуємо овочі

  • 5-6 середніх картоплин чистимо і шаткуємо колами, солимо, умащали червоним перцем і скроплюємо рослинним маслом.
  • 2 томата, 1 ріпчаста цибуля і 5 свіжих великих печериць ріжемо на тонкі пластинки.
  • На розігрітій сковороді з додаванням олії підсмажуємо протягом 5 хвилин гриби до золотої скоринки.

Збираємо порції і випікаємо м’ясо по-французьки в духовці

  • Нарізаємо 6 фольгових квадратів (20х20 см), потім в серединці кожен з них промазуємо маслом і укладаємо в центрі кругом картопляні гуртки внахлест, щоб 9 см в діаметрі виходили покриті.
  • З фаршу формуємо 6 плоских котлеток, діаметром 8 см і товщиною 1,5-2 см. Обвалюємо котлетки в панірувальних сухарях і укладаємо поверх картоплі.
  • На фарш кладемо кільця цибулі, гриби, а потім накриваємо все томатними колами.
  • Поверх помідорів укладаємо по 1 ст.л. майонезу і по 2 ст.л. сирної крихти.
  • Потім збираємо фольгу в кошичок з бортами і вливаємо в кожну порцію по 1 ст.л. води, після чого вкутуємо фольгу герметично і розкладаємо згортки на деку.

Як запікати м'ясо по-французьки в фользі в духовій шафі

  • Духовку потрібно прогріти заздалегідь до 190-200 ° С і вже в гарячу піч прибираємо деко на 30-40 хвилин.

Приготоване в фользі в духовці м’ясо по-французьки відрізняється особливою ніжністю і чудовим смаком. Додавати в рецепт ви можете будь-які овочі, наприклад: кабачки, солодкі перці і стручкову квасолю. Замість сметани і майонезу можна використовувати соус бешамель, який входить в традиційний рецепт.