Рецепт локшина удон з курочкою і грибами

Удон з куркою і грибами
Загадкова, дивовижна і специфічна японська кухня з її незабутньою східним колоритом широко відома і поширена по всьому світу. Одним з найпопулярніших її страв вважається удон з куркою і грибами – просте, але в той же час незвичайне і оригінальне частування, словом, справжній хіт японської кухні. Воно надасть будь-якому вечері свіжі східні нотки і неодмінно сподобається як любителям гострої азіатської кухні, так і любителям традиційних макаронних виробів.

Що таке локшина удон і як її приготувати

Що ж таке удон? Це знайома всім нам локшина, приготована з пшеничного борошна з додаванням води і солі. Але на відміну від італійського спагетті, в її склад не входять яйця.

Готують її цікавим способом: спочатку розкочується досить товстий циліндр з тіста, а потім він витягується в довжину до тих пір, поки його діаметр не зменшиться.

Локшина удон настільки популярна в Японії, наскільки макарони відомі в Італії. Придбати її в сухому вигляді можна в супермаркетах в спеціальних відділах.

Вживають удон як гарячої, так і холодної. У спеку холодна локшина чудово втамовує спрагу. Подається вона з бульйоном в якості першої страви або з соусом в якості другого. Існує велика кількість рецептів смачних страв з неї.

  • Щоб приготувати локшину удон, проварюємо її не більше п’яти хвилин, а потім промиваємо холодною водою.
  • Приготовану локшину можна злегка збризнути олією, щоб вона не злиплися.

Японський удон з куркою і грибами

Як приготувати японський удон з філе курки і грибами

Складові

  • Удон – 0,5 пачки + –
  • Куряче філе – 350 г + –
  • Печериці – 6 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Соняшникова олія – ​​2 ст.л. + –
  • Соєвий соус – за смаком + –
  • Кунжут – за смаком + –

Як приготувати удон з куркою і грибами своїми руками

  1. Локшину удон кладемо в кипляче воду, відварюємо 4-5 хвилин. Обполіскуємо холодною водою.
  2. Перець, гриби і томат нарізаємо вузькими довгими смужками.
  3. Куряче філе ріжемо брусочками.
  4. Сковороду вок нагріваємо. Додавши в неї масло, кладемо шматочки філе з соєвим соусом. Обсмажуємо, помішуючи, поки вся рідина не випарується.
  5. Додаємо болгарський перець, томат і печериці. Помішуючи, тримаємо на вогні 7-9 хвилин.
  6. Кладемо в сковороду обсмажене філе, локшину і кунжут. Тушкуємо ще 7 хвилин.
  7. Викладаємо готову страву.

Гострий удон з куркою і грибами

Можна приготувати більш гостре блюдо, додавши часник і перець чилі.

Складові

  • Локшина удон – 300 г;
  • Філе куряче – 300 г;
  • Бульйон курячий – 0,6 л;
  • Імбир свіжий – 50 г;
  • Печериці – 150 г;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Перець чилі – 0,5 шт .;
  • Часник – 4 зубки;
  • Соус соєвий – за смаком;
  • Кунжут – 2 ст.л .;
  • Олія – ​​2 ст.л.

Як зробити гострий удон з курочкою і грибочками

Покрокове приготування гострого Удона з куркою і грибами

  1. Відварюємо (згідно з інструкцією, не більше чотирьох-п’яти хвилин) необхідну кількість локшини, промиваємо її.
  2. Нарізаємо тоненькими брусочками курку, імбир – смужками, гриби – скибочками. Перець чилі, очистивши від насіння, нарізаємо кружечками.
  3. Сковороду вок розігріваємо. Нарізані продукти, додавши масло, обсмажуємо на середньому вогні, акуратно помішуючи.
  4. Додаємо курячий бульйон і соєвий соус.
  5. Продовжуємо гасити все ще п’ять-шість хвилин.
  6. Кладемо локшину, прогріваємо її.
  7. Знімаємо з плити, посипаємо насінням кунжуту і поливаємо свіжовичавленим лимонним соком.

Якщо збільшити кількість інгредієнтів, то смак приготованого страви буде більш вираженим.

Удон з куркою, грибами і пекінською капустою

Складові

  • Локшина удон – 400 г;
  • Філе куряче – 350 г;
  • Кабачок – 100 г;
  • Морква свіжа – 100 г;
  • Капуста пекінська – 100 г;
  • Печериці – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт .;
  • Перець болгарський – 1 шт .;
  • Крохмаль – 5 ст.л .;
  • Часник – 3 зубки;
  • Соус соєвий – за смаком;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Рецепт курячого Удона з грибами і капустою пекінської

Приготування курячого Удона з грибами і капустою

  1. Відварюємо удон три-чотири хвилини до напівготовності в киплячій воді, промиваємо.
  2. Нарізаємо брусочками куряче філе, посипаємо крохмалем і перемішуємо. Обсмажуємо до готовності на сковороді вок.
  3. Печериці нарізаємо тонкими пластинками, цибулю і болгарський перець – півкільцями, моркву і кабачок – соломкою.
  4. Часник подрібнюємо будь-яким способом, красиво шаткуємо пекінську капусту.
  5. Нарізані овочі (крім часнику і пекінської капусти) викладаємо до курячого філе і обсмажуємо все протягом декількох хвилин.
  6. У сковороду викладаємо локшину, пекінську капусту і часник.
  7. Вливаємо соєвий соус, прогріваємо і знімаємо з вогню.

Всім любителям східної кухні рекомендуємо для приготування локшину удон з куркою і грибами. Впевнені – в домашньому варіанті він вам сподобається ще більше!