Загадкова, дивовижна і специфічна японська кухня з її незабутньою східним колоритом широко відома і поширена по всьому світу. Одним з найпопулярніших її страв вважається удон з куркою і грибами – просте, але в той же час незвичайне і оригінальне частування, словом, справжній хіт японської кухні. Воно надасть будь-якому вечері свіжі східні нотки і неодмінно сподобається як любителям гострої азіатської кухні, так і любителям традиційних макаронних виробів.
Що таке локшина удон і як її приготувати
Що ж таке удон? Це знайома всім нам локшина, приготована з пшеничного борошна з додаванням води і солі. Але на відміну від італійського спагетті, в її склад не входять яйця.
Готують її цікавим способом: спочатку розкочується досить товстий циліндр з тіста, а потім він витягується в довжину до тих пір, поки його діаметр не зменшиться.
Локшина удон настільки популярна в Японії, наскільки макарони відомі в Італії. Придбати її в сухому вигляді можна в супермаркетах в спеціальних відділах.
Вживають удон як гарячої, так і холодної. У спеку холодна локшина чудово втамовує спрагу. Подається вона з бульйоном в якості першої страви або з соусом в якості другого. Існує велика кількість рецептів смачних страв з неї.
- Щоб приготувати локшину удон, проварюємо її не більше п’яти хвилин, а потім промиваємо холодною водою.
- Приготовану локшину можна злегка збризнути олією, щоб вона не злиплися.
Японський удон з куркою і грибами
Складові
- Удон – 0,5 пачки + –
- Куряче філе – 350 г + –
- Печериці – 6 шт. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Соняшникова олія – 2 ст.л. + –
- Соєвий соус – за смаком + –
- Кунжут – за смаком + –
Як приготувати удон з куркою і грибами своїми руками
- Локшину удон кладемо в кипляче воду, відварюємо 4-5 хвилин. Обполіскуємо холодною водою.
- Перець, гриби і томат нарізаємо вузькими довгими смужками.
- Куряче філе ріжемо брусочками.
- Сковороду вок нагріваємо. Додавши в неї масло, кладемо шматочки філе з соєвим соусом. Обсмажуємо, помішуючи, поки вся рідина не випарується.
- Додаємо болгарський перець, томат і печериці. Помішуючи, тримаємо на вогні 7-9 хвилин.
- Кладемо в сковороду обсмажене філе, локшину і кунжут. Тушкуємо ще 7 хвилин.
- Викладаємо готову страву.
Гострий удон з куркою і грибами
Можна приготувати більш гостре блюдо, додавши часник і перець чилі.
Складові
- Локшина удон – 300 г;
- Філе куряче – 300 г;
- Бульйон курячий – 0,6 л;
- Імбир свіжий – 50 г;
- Печериці – 150 г;
- Лимон – 1 шт .;
- Перець чилі – 0,5 шт .;
- Часник – 4 зубки;
- Соус соєвий – за смаком;
- Кунжут – 2 ст.л .;
- Олія – 2 ст.л.
Покрокове приготування гострого Удона з куркою і грибами
- Відварюємо (згідно з інструкцією, не більше чотирьох-п’яти хвилин) необхідну кількість локшини, промиваємо її.
- Нарізаємо тоненькими брусочками курку, імбир – смужками, гриби – скибочками. Перець чилі, очистивши від насіння, нарізаємо кружечками.
- Сковороду вок розігріваємо. Нарізані продукти, додавши масло, обсмажуємо на середньому вогні, акуратно помішуючи.
- Додаємо курячий бульйон і соєвий соус.
- Продовжуємо гасити все ще п’ять-шість хвилин.
- Кладемо локшину, прогріваємо її.
- Знімаємо з плити, посипаємо насінням кунжуту і поливаємо свіжовичавленим лимонним соком.
Якщо збільшити кількість інгредієнтів, то смак приготованого страви буде більш вираженим.
Удон з куркою, грибами і пекінською капустою
Складові
- Локшина удон – 400 г;
- Філе куряче – 350 г;
- Кабачок – 100 г;
- Морква свіжа – 100 г;
- Капуста пекінська – 100 г;
- Печериці – 150 г;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт .;
- Перець болгарський – 1 шт .;
- Крохмаль – 5 ст.л .;
- Часник – 3 зубки;
- Соус соєвий – за смаком;
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
Приготування курячого Удона з грибами і капустою
- Відварюємо удон три-чотири хвилини до напівготовності в киплячій воді, промиваємо.
- Нарізаємо брусочками куряче філе, посипаємо крохмалем і перемішуємо. Обсмажуємо до готовності на сковороді вок.
- Печериці нарізаємо тонкими пластинками, цибулю і болгарський перець – півкільцями, моркву і кабачок – соломкою.
- Часник подрібнюємо будь-яким способом, красиво шаткуємо пекінську капусту.
- Нарізані овочі (крім часнику і пекінської капусти) викладаємо до курячого філе і обсмажуємо все протягом декількох хвилин.
- У сковороду викладаємо локшину, пекінську капусту і часник.
- Вливаємо соєвий соус, прогріваємо і знімаємо з вогню.
Всім любителям східної кухні рекомендуємо для приготування локшину удон з куркою і грибами. Впевнені – в домашньому варіанті він вам сподобається ще більше!