Рецепт курячого лагмана з картоплею

Лагман з курки з картоплею і овочами
Часто, щоб нагодувати сімейство смачним ситним вечерею і догодити коханим капризулі, доводиться жоден годину проводити, стоячи біля плити. У азіатів заміною нашого традиційного меню з першого, другого і компоту служить ситний лагман, з курки з картоплею і овочами його готують з доброї слов’янської традиції. Це – щось середнє між наваристим супом і підливою з м’яса, в яку входить спеціальна локшина (що дала назву страви) і овочі, приправлені спеціями.

Особливості приготування традиційного лагмана

Отже, частування, яке готуємо сьогодні, – це суміш з тушкованого м’яса, овочів, відвареної квасолі, пасеровані цибулі та моркви.

  • Його традиційно приправляють популярними в Азії прянощами, наприклад різними видами мелених перців, ароматними зірочками бадьяна, листям базиліка або петрушки.
  • Японці називають це блюдо «рамен», готують вони його на жирному бульйоні з риби або м’яса, також люблять класти в нього буженину. Однак саме дунганци, що живуть в Киргизії, вважаються справжніми асами в приготуванні лагмана. Не випадково ж спеціальна тянутая локшина до цієї страви називається дунганской. Як і все геніальне, вона проста в приготуванні.

Борошно замішують на яйцях з додаванням солі, іноді підливають мінеральну воду. З цілісного шматка тесту катають і тягнуть щільну нитку локшини, яку потім варять в бульйоні і в ньому ж подають разом зі смаженими на сильному вогні овочами і м’ясом.

  • На баранині лагман виходить наваристим і дуже ситним. Якщо ж дістати м’ясо молодого баранчика проблематично, або хочеться зробити блюдо менш калорійним, то можна взяти курятину і додати улюблені картопляні бульби.

Азіатський лагман, класичний рецепт з куркою і картоплею

Рецепт традиційного для Азії лагмана з куркою і картоплею

Складові

для локшини

  • Борошно пшеничне в / с – 0,5 кг + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Вода холодна – 0,5 ст. + –
  • Сіль – 1/4 ст.л. + –

для підливи

  • Стегна або чверті курячі – 800 г + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Картопля – 4 шт. + –
  • Квасоля в стручках зелена – 200 г + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Рослинна олія без запаху – 2-3 ст.л. + –
  • Аджика середньої гостроти – 1-2 ч.л. + –
  • Сіль грубозерниста – 1 ст.л. + –
  • Чорний перець мелений – 1/3 ч.л. + –
  • Вода очищена – близько 1 ст. + –
  • Зелень кінзи (свіжа) – 1 пучок + –

Як зробити традиційний лагман з курки з картоплею

Замішуємо тісто на локшину для лагмана

Спочатку приготуємо тісто, і поки воно буде «відпочивати», приділимо час м’яса і овочів.

  • Отже, борошно потрібно висипати в глибоку миску.
  • Зробивши посередині воронку, вводимо в неї сирі яйця, ллємо третину води і починаємо заважати.
  • Поступово, вимішуючи, ще підливати в тісто воду, поки воно не набуде рівномірну консистенцію.
  • Коли воно стане трохи тугіше, ніж пельменное, загортаємо його в поліетилен і залишаємо «відпочивати» десь на годину.
  • Виймаємо тісто з пакета, розгортаємо його в пласт, товщиною 1 см, і гострим ножем нарізаємо смужки такої ж ширини.
  • Їх щедро з усіх боків змащуємо маслом, загортаємо в поліетилен і знову відправляємо відлежуватися, на цей раз на півгодини.

Робимо джгути з тіста для лагмана

  • Далі кожну смужку тесту кладемо на дошку і обома руками енергійно катаємо, розтягуючи при цьому палять в різні боки.
  • Тонкі джгути кладемо на плоске блюдо, скручуючи в равлика від центру до периферії і рясно промазуючи маслом. Так все смужки тесту перетворюємо в довгі джгути.
  • Плоске блюдо ховаємо в поліетилен.
  • Через добу дістаємо джгути і знову катаємо руками, розтягуючи максимально тонко.
  • Останній етап перед варінням – наметовому отримані тонкі нитки на великі пальці рук кільцями, довжиною до 20-30 см, а потім відбиваємо їх об стіл, ще злегка розтягуючи.

Нарізаємо овочі і варимо лагман до готовності

  • Тепер займемося другою частиною страви. М’ясо добре обмиваємо, ріжемо на порційні шматки, кладемо його на дно казана з киплячим маслом, смажимо на вогні середньої інтенсивності близько 15 хвилин.
  • Далі – цибулю, нарізану не дуже тонкими півкільцями. Тримаємо на вогні до золотистого, потім додаємо морквяний соломку.
  • Ще 5 хвилин – і в казан відправляємо зелену квасолю, перерізавши стручки навпіл або на три частини.
  • Наступний етап – додавання картоплі, посіченою великою соломкою, і томатів порізаних також.
  • В останню чергу додаємо спеції і аджику. Долив води, тримаємо майже готову страву на вогні ще 5 хвилин, потім вимикаємо плиту.

Подаємо лагман з овочами і куркою на стіл

  • До цього часу локшина вже повинна бути зварена в злегка підсоленій воді (тримаємо в окропі 3-4 хвилини після спливання) і розкладена порційно по глибоких тарілках кесе.

Як правильно подавати на стіл курячий лагман з овочами

  • Зверху накладаємо м’ясо з овочами, заливаємо підливою і посипаємо свежерубленная зеленню кінзи.

Смачного!

Оригінальний лагман з курки з картоплею і овочами

На домашньому виготовленні локшини в даному випадку зупинятися не будемо. Її можна зробити за технологією, описаної вище.

Основна відмінність цього рецепта улюбленого азіатського страви від попереднього – в його овочевий складової. Баклажан додасть частування ситності, а свіжий солодкий перець і часник зроблять його ще більш ароматним.

Складові

  • Стегна або гомілки курки – 800 г;
  • Картопля сирої – 5 невеликих бульб;
  • Морква молода – 2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю світлий – 1 шт .;
  • Баклажан середній – 1 овоч;
  • Солодкий перець (червоний) – 1 великий плід;
  • Томатна паста – 2 ст.л .;
  • Часник – 3 середніх зубки;
  • Оливкова олія – ​​4-5 ст.л .;
  • Сіль – 1/2 ч.л .;
  • Каррі – 1/2 ч.л .;
  • Чорний мелений перець – 1/3 ч.л .;
  • Базилік (зелень) – 1 пучок.

Як приготувати оригінальний лагман з курочки з овочами

Як смачно зробити лагман з овочами і курячим м’ясом

  1. Обмиту і порізану на порції курку відправляємо в казан або товстостінну каструлю, де вже закипає масло.
  2. Прожарюємо м’ясо, поки не почне рум’яна.
  3. Знявши з часниковим зубків лушпиння, дрібно нарізаємо їх і відправляємо в казан.
  4. Далі черга лука, моркви і баклажанів, порізаних однаковим кубиком.
  5. Перець кладемо через 10 хвилин, майже в самому кінці готування, щоб його ніжна м’якоть не переварити і залишилася міцною.
  6. Тепер заправимо все пастою з томатів і спеціями. Пара хвилин – і готовий лагман знімаємо з вогню.

Подавати його будемо, присипавши зверху свіжою зеленню базиліка. Уже відварену до цього часу локшину розкладемо по тарілках – і можна буде кликати всіх до столу.

Секрети смачного азіатського лагмана

  • Справжнє азіатське ласощі робиться тільки з локшиною ручної роботи.
  • У кожної дунганской домогосподарки або у кухаря в місцевому кафе є свій фірмовий рецепт приготування домашньої локшини. Який вважати класичним – ніхто не знає, тому пропонуємо визначити це шляхом експериментів.
  • Виготовлення локшини – процес довгий і кропіткий, тому допускається використання в якості основи страви фунчози.

Спагеті – теж варіант, але в цьому випадку краще брати товсті довгі макарони з твердих сортів, що не злипаються.

  • Якщо вирішили робити локшину своїми руками, то не варто шкодувати масла на змащення – воно не дасть масі підсохнути і вбереже тонкі тестові нитки від склеювання.
  • Коли солити рукотворну локшину: під час її виготовлення або варіння – байдуже, головне – не пересолити.
  • М’ясо краще не різати занадто дрібно – великі шматки зберігають більше оригінального смаку.
  • Овочевий набір для страви можна урізноманітнити за своїм смаком: баклажани, перці, томати, різні види капусти, квасоля в стручках, кабачки і т.д. – все це може бути включено в класичний склад лагмана. Кількість овочів береться приблизно в рівній пропорції.

Щоб лагман порадував смаком і зовнішньої апетитно, всі овочі потрібно нарізати шматочками одного розміру.

  • Форма нарізки теж повинна бути однаковою – кубиком або соломкою. М’ясо бажано покришити так само, як і овочі.
  • Баклажани, перці і інші дари грядки просмажувати потрібно в чавунному казані на сильному вогні. У таких екстремальних умовах вони готуються всього кілька хвилин, це дозволяє їм залишитися хрусткими і зберегти максимум вітамінів.
  • Картоплю теж рекомендуємо подрібнювати аналогічно овочам – соломкою або кубиком.

Багато гострих спецій краще не класти, бо вони переб’ють смак свіжого м’яса і часникову пікантність. Збагатити смак можна парою столових ложок такого популярного в Азії соєвого соусу.

  • Головний секрет подачі страви – кількість рідкої підливи. Чим більше в нього додати води при готуванні, тим більше блюдо стане схоже на суп.

Секрети приготування лагмана з курячого філе з овочами і картоплею

Азіатська кухня сповнена екзотичних страв, незвичних для європейської кулінарної традиції. Лагман з курки з картоплею та іншими овочами, приготований своїми руками і приправлений помірною кількістю спецій, є винятком з цього правила. Густа м’ясна підлива, улюблені овочі з домашньою локшиною – що може бути смачніше?