Рецепт курячих маффинов з овочами

Мафіни з куркою і овочами
Як ви думаєте, яка ефектна і в той же час нескладна в приготуванні закуска підійде для романтичної вечері або вечора в колі близьких? Звичайно ж, низькокалорійні і в той же час досить ситні, максимально корисні, дуже красиві і апетитні маффіни з куркою і овочами. Готуються вони просто і швидко, начинка завжди під рукою, до того ж вони порційні, тому їх можна взяти з собою навіть в дорогу, що дуже зручно.

Чим маффіни відрізняються від кексів

Напевно, всі знають, що таке маффіни. Це маленькі круглі тістечка, що випікають в маленьких круглих формочках.

Маффіни – це не порційні кекси, як може здатися. Вони розрізняються і за способом приготування, і за наявністю начинки. Маффіни бувають і несолодкими.

  • Щоб мафіни вийшли більш повітряними, тісто потрібно замішувати швидко.
  • Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
  • Тісто має вийти досить густим.
  • Начинку додаємо в кінці замішування тіста.
  • Якщо немає силіконових, то при випіканні використовуємо паперові розетки, це дуже зручно.
  • Форми заповнюємо тістом приблизно на ¾, щоб маффіни могли піднятися.

Курячі маффіни з овочами: рецепт для духовки

Чим маффіни відрізняються від кексів

Складові

  • Куряче філе – 300 г + –
  • Борошно пшеничне – 100 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Кабачки – 200 г + –
  • Болгарський перець – 0,5 шт. + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Молоко – 4 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Розпушувач – 0,5 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –

Приготування курячих маффинов з овочами

  1. Куряче філе нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Кабачок і болгарський перець ріжемо кубиками.
  3. Подрібнене філе, кабачок і курку тушкуємо в сковороді з додаванням соняшникової олії або готуємо в пароварці 20 хвилин (в цьому випадку без масла). Остужаем до кімнатної температури.
  4. Натираємо сир на крупній тертці.
  5. Яйця збиваємо з сіллю і молоком.
  6. Всипаємо борошно і розпушувач, ретельно перемішуємо.
  7. Включаємо духовку і розігріваємо її до 180 градусів.
  8. Кладемо в тісто овочі, сир, філе і все перемішуємо.
  9. Паперові розетки поміщаємо в силіконові або металеві формочки і розкладаємо по ним тісто (заповнюємо не до самого верху).
  10. Випікаємо маффіни, приблизно 20 хвилин, до золотистої скоринки.
  11. Подаємо в гарячому або холодному вигляді прямо в паперових формочках.

Овочеві мафіни з куркою без борошна в духовці

Другий рецепт дуже простий у приготуванні, його складові – овочі, які завжди є під рукою.

Складові

  • Фарш курячий – 1 кг;
  • Кабачок – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Зелень петрушки – 1 пучок;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Рецепт овочевих маффинов з м'ясом курки і овочами в духовій шафі

Як зробити овочеві маффіни з куркою

  1. Цибулю і моркву нарізаємо як можна дрібніше і злегка обсмажуємо на сковороді з додаванням соняшникової олії.
  2. Кабачок очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  3. Зелень петрушки і кропу дрібно рубаємо.
  4. Ретельно перемішуємо обсмажені інгредієнти: цибуля, морква, кабачок і зелень, додавши до них курячий, а також усипавши сіль і чорний перець за смаком.
  5. Нагріваємо духовку до 180 градусів.
  6. Форми змащуємо маслом і розкладаємо по ним масу.
  7. Випікаємо маффіни до готовності близько 40 хвилин. Подаємо гарячими або холодними.

Рецепт маффинов з куркою, овочами і грибами в духовці

В даному рецепті присутність в начинці грибів надає маффин особливий смак і аромат.

Складові

начинка

  • Філе куряче – 250 г;
  • Печериці – 100 г;
  • Горошок зелений (свіжий або заморожений) – 75 г;
  • Морква – 0,5 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Олія соняшникова – 3 ст.л .;
  • Спеції – за смаком;
  • Сіль за смаком.

тісто

  • Борошно пшеничне – 160 г;
  • Яйце – 4 шт .;
  • Сіль – 1 ч.л.

Як приготувати маффіни з курочкою і грибочками в духовці

Як приготувати овочеві маффіни з куркою і печерицями

  1. Філе відварюємо до готовності, нарізаємо шматочками.
  2. Очищаємо цибулю і моркву, нарізаємо кубиками.
  3. Печериці ріжемо тонкими пластинками.
  4. Якщо горошок свіжий – очищаємо його.
  5. Овочі, гриби і філе тушкуємо разом в невеликій кількості соняшникової олії.
  6. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків.
  7. Міксером збиваємо білки з сіллю. Поступово додаємо жовтки, весь час збиваючи.
  8. Всипаємо порціями борошно, дуже акуратно перемішуючи тісто ложечкою від низу до верху (НЕ міксером).
  9. Ставимо розігрівати духовку до 190 градусів.
  10. Форми змащуємо маслом.
  11. У кожну формочку наливаємо першим шаром тісто, другим – начинку, третім – знову тісто, заповнюючи на ¾ висоти.
  12. Випікаємо маффіни протягом півгодини до готовності.

Мафіни з куркою і овочами – це красиве, смачне і поживне блюдо на всі випадки життя, словом, справжня знахідка для господинь!