Тонкі коржі, або хлібці з кукурудзяної муки, складені навпіл і наповнені м’ясом з овочами, – такий же популярний «фаст фуд», як піца. Придумали цей перекус мексиканці, і зазвичай вони загортають в тортилью тільки багато сиру, ми ж приготуємо кесаділью з куркою за оригінальним рецептом. Це смачне частування вийде більш ситним, але калорій в ньому буде так само небагато, так що любителі смачних дієт зуміють його оцінити.
Мексиканська кесаділья, з чим її їдять
Класична кесаділья, якою її подарували світу мексиканці, проста в приготуванні, дуже смачна і корисна. Так-так, «швидка їжа» теж може приносити користь, якщо робити її з натуральних продуктів і забути про кетчупах і майонези.
- Основа кесадільі – прісна коржик тортилья з багатою рослинними білками кукурудзяної муки. Її було скручують в трубочку, як для буріто, а складають навпіл, поклавши всередину багато сиру. Розігрівають quesadilla на грилі до тих пір, поки сир не розплавиться.
- Якщо поруч немає супермаркету, де продаються класичні мексиканські кесадільі, замінити їх можна звичайними лавашами.
- Мексиканська кесаділья з куркою відрізняється оригінальним смаком, при цьому рецепт її практично не відрізняється від національної класики.
- З курятиною відмінно поєднуються будь-які овочі – підсмажена баклажанная соломка, мариновані слайси цукіні, помідорні або огіркові часточки.
- Додати в кесаділью з куркою шматочки консервованого ананаса – досить цікавий варіант базового рецепта цього частування.
- Яскравий перекус зазвичай приправляють вогненним перцем чилі або більш ніжною паприкою і додають свіжу зелень кінзи.
- До м’ясної начинці досить доречний буде домашній помідорний соус сальса.
- Сири підбираються за тим же принципом, що і для піци – чеддер, гауда, можна додати дрібку пармезану або моцарели. Та й традиційний для російського сироваріння голландський сир теж підійде, якщо він «правильний» – щільний, жирний, легко плавиться.
Знаючи, як готують традиційну кесаділью жителі мексиканських прерій, зробити її з вареної або підсмаженої куркою не складе труднощів, а результат приємно здивує яскравістю кольорів і смакових відтінків. Отже, приступимо!
Читайте ще схожі записи:
Рецепт канапе на новий рік
Як зробити бутерброди на новорічний стіл
Як робити закуски на новорічний стіл
Кращий покроковий рецепт кесадільі з куркою і грибами
Складові
- Коржі тортильи – 8 шт. + –
- Стегна курячі – 400 г + –
- Печериці – 200 г + –
- Помідори – 3 середніх плода + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Чилі – 2 стручки + –
- Сирна крихта – 200 г + –
- Свіжа кінза – 1 пучок + –
- Оливкова олія – 2 ст.л. + –
- Чорний перець – 1/4 ч.л. + –
- Паста з томатів – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Як приготувати своїми руками смачну кесаділью з куркою
Масло рекомендуємо брати оливкове сиродавленное – саме його використовують мексиканці.
- Промиваємо м’ясо, знімаємо шкурки (їх можна додати в кістлявий окорок).
- Заливаємо філе водою і відправляємо каструлю на вогонь, даємо закипіти, прибираємо пінки, зменшуємо вогонь і варимо до м’якості.
- Поки м’ясо буде варитися, зробимо соус. У томат-пасту додаємо дрібно рубаний чилі, кінзу, ½ ч.л. оливкового масла, присмачуємо чорним перцем, присаливаем, все змішуємо.
- Зливаємо бульйон (згодиться для супу) і дістаємо м’ясо, знімаємо його з кісток.
- Дрібно рубаємо червоні томати і солодкий соковитий перець.
- Ріжемо гриби у вигляді тонких слайсів і обсмажуємо в гарячому маслі на сильному вогні всього пару хвилин, присаливаем.
- М’ясо птиці ріжемо кубиком, заливаємо готовим соусом і заважаємо.
- Починаємо збирати кесаділью: в кожну з коржів, склавши її навпіл, кладемо частину філе в соусі, зверху – грибну піджарку, рубані томати і перець.
- Додаємо в кожен коржик по ложці тертого сиру.
- Викладаємо майже готові quesadillas в гриль для бургерів, накриваємо і розігріваємо кілька хвилин, щоб сир встиг подплавит. Якщо кухонний гриль – поки тільки мрія, його зможе замінити звичайна сковорода або духовка.
Щоб відчути смак гарячих прерій, зовсім необов’язково перетинати півсвіту. Дізнавшись, як зробити класичну мексиканську кесаділью з куркою у себе вдома, можна влаштовувати «кулінарні подорожі» в країну майя хоч кожен день. А щоб це заняття не набридло, рекомендуємо урізноманітнити страву оригінальними соусами.