Рецепт кесадільі з курочкою

kesadilya-s-kuricej-poshagovyj-recept
Тонкі коржі, або хлібці з кукурудзяної муки, складені навпіл і наповнені м’ясом з овочами, – такий же популярний «фаст фуд», як піца. Придумали цей перекус мексиканці, і зазвичай вони загортають в тортилью тільки багато сиру, ми ж приготуємо кесаділью з куркою за оригінальним рецептом. Це смачне частування вийде більш ситним, але калорій в ньому буде так само небагато, так що любителі смачних дієт зуміють його оцінити.

Мексиканська кесаділья, з чим її їдять

Класична кесаділья, якою її подарували світу мексиканці, проста в приготуванні, дуже смачна і корисна. Так-так, «швидка їжа» теж може приносити користь, якщо робити її з натуральних продуктів і забути про кетчупах і майонези.

  • Основа кесадільі – прісна коржик тортилья з багатою рослинними білками кукурудзяної муки. Її було скручують в трубочку, як для буріто, а складають навпіл, поклавши всередину багато сиру. Розігрівають quesadilla на грилі до тих пір, поки сир не розплавиться.
  • Якщо поруч немає супермаркету, де продаються класичні мексиканські кесадільі, замінити їх можна звичайними лавашами.
  • Мексиканська кесаділья з куркою відрізняється оригінальним смаком, при цьому рецепт її практично не відрізняється від національної класики.

Як готувати кесаділью з м'ясом курки

  • З курятиною відмінно поєднуються будь-які овочі – підсмажена баклажанная соломка, мариновані слайси цукіні, помідорні або огіркові часточки.
  • Додати в кесаділью з куркою шматочки консервованого ананаса – досить цікавий варіант базового рецепта цього частування.
  • Яскравий перекус зазвичай приправляють вогненним перцем чилі або більш ніжною паприкою і додають свіжу зелень кінзи.
  • До м’ясної начинці досить доречний буде домашній помідорний соус сальса.
  • Сири підбираються за тим же принципом, що і для піци – чеддер, гауда, можна додати дрібку пармезану або моцарели. Та й традиційний для російського сироваріння голландський сир теж підійде, якщо він «правильний» – щільний, жирний, легко плавиться.

Знаючи, як готують традиційну кесаділью жителі мексиканських прерій, зробити її з вареної або підсмаженої куркою не складе труднощів, а результат приємно здивує яскравістю кольорів і смакових відтінків. Отже, приступимо!

Читайте ще схожі записи:


Рецепт канапе на новий рік
Як зробити бутерброди на новорічний стіл
Як робити закуски на новорічний стіл

Кращий покроковий рецепт кесадільі з куркою і грибами

Рецепт правильної кесадільі з куркою і грибочками

Складові

  • Коржі тортильи – 8 шт. + –
  • Стегна курячі – 400 г + –
  • Печериці – 200 г + –
  • Помідори – 3 середніх плода + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Чилі – 2 стручки + –
  • Сирна крихта – 200 г + –
  • Свіжа кінза – 1 пучок + –
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л. + –
  • Чорний перець – 1/4 ч.л. + –
  • Паста з томатів – 2 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати своїми руками смачну кесаділью з куркою

Масло рекомендуємо брати оливкове сиродавленное – саме його використовують мексиканці.

  1. Промиваємо м’ясо, знімаємо шкурки (їх можна додати в кістлявий окорок).
  2. Заливаємо філе водою і відправляємо каструлю на вогонь, даємо закипіти, прибираємо пінки, зменшуємо вогонь і варимо до м’якості.
  3. Поки м’ясо буде варитися, зробимо соус. У томат-пасту додаємо дрібно рубаний чилі, кінзу, ½ ч.л. оливкового масла, присмачуємо чорним перцем, присаливаем, все змішуємо.
  4. Зливаємо бульйон (згодиться для супу) і дістаємо м’ясо, знімаємо його з кісток.
  5. Дрібно рубаємо червоні томати і солодкий соковитий перець.
  6. Ріжемо гриби у вигляді тонких слайсів і обсмажуємо в гарячому маслі на сильному вогні всього пару хвилин, присаливаем.
  7. М’ясо птиці ріжемо кубиком, заливаємо готовим соусом і заважаємо.
  8. Починаємо збирати кесаділью: в кожну з коржів, склавши її навпіл, кладемо частину філе в соусі, зверху – грибну піджарку, рубані томати і перець.
  9. Додаємо в кожен коржик по ложці тертого сиру.
  10. Викладаємо майже готові quesadillas в гриль для бургерів, накриваємо і розігріваємо кілька хвилин, щоб сир встиг подплавит. Якщо кухонний гриль – поки тільки мрія, його зможе замінити звичайна сковорода або духовка.

Щоб відчути смак гарячих прерій, зовсім необов’язково перетинати півсвіту. Дізнавшись, як зробити класичну мексиканську кесаділью з куркою у себе вдома, можна влаштовувати «кулінарні подорожі» в країну майя хоч кожен день. А щоб це заняття не набридло, рекомендуємо урізноманітнити страву оригінальними соусами.