Рецепт фінського пирога з чорницею

Рецепт фінського пирога з чорницею
Яка випічка прикрасить будь-який святковий стіл, що можна подати до недільного обіду як десерт, коли вся родина збирається разом? Звичайно ж, незвичайний і чудовий, м’який і соковитий, в міру солодкий фінський пиріг з чорницею, рецепт якого ми рекомендуємо до приготування. Розсипчасте тісто чудового десерту, його вишуканий смак і делікатне післясмак неодмінно сподобаються і дітям, і дорослим.

Фінський чорничний пиріг готують на тонкій тестової основі, а начинкою в ньому служать свіжі ягоди чорниці, вкриті ніжним кремом. Чорничні пироги, кажуть, дуже популярні в Фінляндії. Напевно, тому, що чорниця найбільш поширена в цій країні.

Ці ягоди настільки корисні, що їх прирівнюють до лікарських засобів.

Регулярне вживання чорничних ягід сприяє поліпшенню зору і пам’яті, діяльності шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи, а також зниження рівня цукру в крові.

Фіни готують такий десерт в самих різних варіаціях, але незмінною його начинкою є чорниця в ніжній заливці.

Рецепт фінського пирога з чорницею

Складові

  • Тісто – + –
  • Масло вершкове – 160 г + –
  • Борошно пшеничне – 250 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Пудра цукрова – 140 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Начинка – + –
  • Цукрова пудра – 60 г + –
  • Сметана – 170 мл + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Ванілін – за смаком + –
  • Чорниця – 350 г + –

Як спекти фінський пиріг з чорницею

  1. За допомогою блендера збиваємо цукрову пудру, вершкове масло і яйце.
  2. Просіваємо борошно.
  3. Швидко замішуємо еластичне тісто, всипаючи порціями борошно і розпушувач.
  4. Встановлюємо духовку на 190 градусів.
  5. Форму промазуємо маслом. Розміщуємо в неї тісто, формуючи високі борта.
  6. Печемо корж 15 хвилин до напівготовності.
  7. Сметану, яйце, цукрову пудру і ванілін змішуємо до однорідного стану.
  8. У вийшов крем кладемо ягоди, розподіляємо їх на напівготової основі.
  9. Печемо пиріг ще півгодини.

recept-finskogo-piroga-s-chernikoj.4jpg

10. Повністю остиглий пиріг обережно дістаємо з форми, нарізаємо і подаємо зі збитими вершками.

Ще більш ніжним десерт виходить, якщо використовувати в його складі сир з подрібненим мигдалем.

Фінський чорничний пиріг зі сметаною заливкою

Складові

тісто

  • Борошно пшеничне – 160 г;
  • Масло вершкове – 130 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сир – 130 г;
  • Мигдаль – 70 м

начинка

  • Чорниця – 350 г;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Цукор – 60 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Ванілін – за смаком.

recept-finskogo-piroga-s-chernikoj.1jpg

Як приготувати фінський чорничний пиріг зі сметаною

  1. Мигдаль трохи обсмажуємо на сковороді, потім подрібнюємо міксером.
  2. Просіваємо борошно.
  3. Вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Кладемо сир.
  5. Помішуючи, всипаємо подрібнений мигдаль і борошно.
  6. Кладемо яйце.
  7. Замішуємо еластичне тісто.
  8. Вистилаємо форму для запікання пекарської папером.
  9. Тісто викладаємо, формуючи борту. Розміщуємо її ненадовго в холодне місце.
  10. Нагріваємо духовку до 190 градусів.
  11. Готуємо заливку: яйця, цукор, ванілін і сметану змішуємо між собою.
  12. Отриману суміш поміщаємо на тісто, а зверху висипаємо ягоди чорниці.
  13. Випікаємо пиріг протягом 45 хвилин.
  14. Ми залишаємо десерт в вимкненій духовці до охолодження.

Остужаем пиріг в холодному місці, і вже охолодженим подаємо його до столу. Фінський чорничний пиріг добре поєднується з кульками морозива. Ще один варіант цього чудесного десерту – з йогуртом і сиром (можна знежиреним).

Фінський чорничний пиріг: рецепт з йогуртом

Складові

тісто

  • Масло вершкове – 140 г;
  • Борошно пшеничне – 160 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Розпушувач – 1 ч.л.

заливка

  • Сир знежирений – 120 г;
  • Йогурт натуральний – 130 мл;
  • Ванілін – за смаком;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 80 г.

начинка

  • Чорниця – 350 г.

Приготування фінського чорничного пирога з йогуртом

  • Перебираємо ягоди, моєму і просушують.
  • За допомогою міксера змішуємо цукор з вершковим маслом.
  • Кладемо яйце, знову злегка збиваємо міксером.
  • Просіваємо борошно.
  • Борошно з розпушувачем додаємо в масу, вимішуючи тісто. Воно повинно вийти пластичним.
  • Форму для випічки змащуємо, після чого рівномірно укладаємо в ній тісто, утворюючи борту.
  • Включаємо духовку і прогріваємо її до 190 градусів.
  • Ставимо форму на деякий час в холодне місце.
  • Міксером перемішуємо сир, йогурт, яйце, цукор і ванілін.
  • Отриману заливку переливаємо в форму, вийняту з холодильника.
  • На заливку висипаємо чорницю.
  • Випікаємо приблизно 40 хвилин.
  • Чекаємо повного остигання пирога, не виймаючи його з форми.

recept-finskogo-piroga-s-chernikoj

  • Нарізаємо шматочками і подаємо до столу. При подачі посипаємо кожен шматочок пирога свіжими ягодами чорниці.

Прочитавши наші рецепти, ви переконалися, що неймовірно ніжний і смачний фінський пиріг з чорницею, рецепт якого ми запропонували, можна приготувати дуже швидко і просто.

Смачного!