Рецепт бульйону з похмілля з курки

kurinyj-bulon-s-poxmelya-narodnyj-recept
Виявляється, що народні способи позбавлення від неприємних симптомів після рясних пиятик були відомі ще в період середньовіччя. На першому місці серед них стояв курячий бульйон з похмілля, а за ним – рибний, але птах дешевше і популярнішим у нашій країні, тому чудо-засіб будемо робити з неї. Головне – врахувати всі нюанси приготування, щоб бульончик вийшов не просто ситним, але і досить жирним, оскільки це дуже важливо, коли ми п’ємо його «з бодуна».

Чому курячий бульйон після похмілля полегшує стан

Коли ми вживаємо алкоголь у великих кількостях, то на наступний день ми відчуваємо сильну спрагу, у нас болить голова, нудить, та й в цілому самопочуття залишає бажати кращого. Так відбувається через те, що алкоголь забирає з організму сіль і рідина, а адже тільки завдяки правильному водно-сольового балансу він може функціонувати правильно.

Бульйон з курки дозволяє нашому «потерпілому» від пиятик організму заповнити рідина і сіль, яких так не вистачає з похмілля, завдяки чому ми практично відразу починаємо відчувати себе краще.

Чому курячий бульйон допомагає при похміллі

А уявіть, наскільки незамінний курячий бульйон після запою, коли людина п’є достатньо довгий час! Кажуть, що в перші дні після запойного стану, краще не їсти нічого, крім такого чудодійного розсолику: він і організм в порядок приведе, і роботу шлунка нормалізує – підготує до прийняття звичайної їжі.

Правила приготування курячого бульйону проти похмілля

Насправді, незважаючи на уявну простоту приготування, з хворою головою з процесом готування розсолику не впоратися, тому, краще всього, якщо ви зваріть його заздалегідь, перед святом. Це найважливіший момент.

Другий нюанс – це частини птиці, з яких ви будете варити бульйон. Від похмілля допомагає тільки бульйон з цілої курки, тому гомілки, крила і грудки відкладіть на інший раз, а в цей візьміть тушку.

Як правильно приготувати бульйон з курочки при похміллі

Не робіть бульйон занадто порожнім – обов’язково додайте трохи овочів, вони додадуть красивий колір і неповторний аромат. Не забувайте і про спеції, але не переборщіть, досить буде солі, лаврового листа і чорного перцю горошком. А ще можна використовувати свіжу зелень – зайвої вона точно не буде.

Рецепт ідеального курячого бульйону з похмілля

Ідеальний рецепт бульйону з курки проти похмілля

Складові

  • Курка – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Зелень – 1 пучок + –
  • Чорний перець горошком – 4-5 шт. + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати Антипохмільні бульйон

  1. Спочатку ретельно опрацюємо курку: в магазинах не завжди общипують її добре, тому ми самі видалимо залишилися пір’я, якщо вони є, а також заглянемо всередину: якщо раптом залишилися якісь нутрощі – їх теж прибираємо.
  2. Заливаємо курку двома літрами води, ставимо каструлю на великий вогонь.
  3. Ми можемо посолити бульйон на самому початку, щоб він вийшов більш ароматним і насиченим, а ось якщо ви збираєтеся додавати в нього мяско – то солити краще навпаки в кінці варіння. Солі ми кладемо за смаком, але намагаємося, щоб бульйон вийшов відчутно солоним. Орієнтуємося на дві чайні ложки солі.
  4. Коли вода закипить, ми побачимо, як почне виділятися пінка – її потрібно знімати. Незважаючи на те, що деякі вважають за краще просто видалити її під час проціджування, ми знімаємо її прямо в процесі варіння – так отримаємо більш прозорий і красивий бульйон.
  5. Після того, як пінку ми зняли, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо курочку варитися на годину.
  6. Поки курка вариться, займемося овочами. Якщо ви хочете отримати незрівнянний бурштиновий колір бульйону – цільну цибулину, прямо в лушпинні, разом з помитий, але не очищеної морквою, можна трохи потримати на сковороді без масла до золотистого кольору.
  7. Через годину ми додаємо наші овочі в бульйон, також закидаємо в нього лавровий лист і горошковий перець і варимо ще хвилин сорок-сорок п’ять на маленькому вогні.
  8. Тепер виймаємо курку, бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю, додаємо в нього подрібнену свіжу зелень і подаємо на стіл. Якщо хочемо отримати більш ситне блюдо – знімаємо мяско з кісток і відправляємо в бульйон.

У курячий бульйон з похмілля також можна за бажанням додати трохи локшини, селери або навіть печериць, але це вже для цінителів гастрономічним вишукувань. У всіх інших випадках достатньо і класичного рецепту.