Багато господинь, для того щоб приготувати будь-який супчик швидше, воліють просто використовувати покупні бульйонні кубики. Але хіба це правильно, якщо курячий бульйон з гомілки виходить куди смачніше, ароматні, ситніше і головне – натуральніше? Сьогодні ми навчимо вас правильно готувати таку смачну і натуральну «основу» для багатьох страв, але, звичайно ж, не вегетаріанських.
Секрети смачного курячого бульйону
Коли мова заходить про приготування курячого бульйону, багато господині, особливо початківці, задаються безліччю питань.
Скільки за часом варити курячу гомілку для бульйону
Не дивно, що таке питання виникає, адже коли ми поспішаємо, і часу у нас обмаль, це дійсно важливо.
Поспішаємо вас порадувати: приготування правильного розсолику з ніжок займе не більше години, а якщо ви будете відразу ж робити суп, поки бульйон гарячий, то значно скоротите час, необхідне для готування.
Яка калорійність курячого бульйону з гомілки
Звичайно ж, багато що залежить від кількості води, в якій ви варите курочку, і кількості доданих ніжок птиці, але, сміємо вас запевнити, що жирним такий бульончик ніколи не буде.
Середня калорійність – приблизно 15 ккал на сто мілілітрів рідини.
Як бачите, зайвими кілограмами вживання курячого бульйону не грозить – це точно. А якщо ви при цьому готуєте легкий суп з додаванням свіжих овочів і їсте його без майонезу або сметани, то і від самого блюда точно не потовщає. Але давайте перейдемо до головного.
Рецепт універсального курячого бульйону з гомілки
Складові
- Курячі ніжки (гомілки) – 3 шт. + –
- Вода очищена – 1,5 л + –
- Сіль – за смаком + –
Як готувати бульйон з гомілки курки
Ми взяли таку кількість курочки, якого вистачить для приготування одного літра бульйону – це цілком нормальна кількість для того, щоб сім’я з трьох осіб могла поїсти на один раз.
- Якщо ми хочемо зробити бульончик менш калорійним – то знімаємо з ніжок курочки шкірку. Якщо за краще жирну і наваристу основу для супу – залишаємо їх так, але не забуваємо попередньо промити.
- Беремо каструлю, заливаємо в неї воду, кладемо туди наші підготовлені ніжки і ставимо на великий вогонь. Додаємо сіль за смаком. Ми кладемо півтори чайні ложки солі, але можна покласти її менше або більше. Врахуйте, що частина води випарується, тому краще досолити бульончик потім, в кінці варіння.
- У процесі варіння ми побачимо, що на воді з’являється сіра пінка – її ми будемо знімати кожен раз, як тільки зауважимо. Ми ж хочемо отримати гарний прозорий бульйон!
- Приблизно через двадцять хвилин, або трохи більше, спробуємо проткнути курочку ножем. Якщо вона виявилася м’якою, то бульончик проціджуємо через марлю або дрібне сито, щоб прибрати всякі негарні «недоноски», і знову заливаємо їм курку. Тепер включаємо маленький вогонь.
- Продовжуємо варити наш красивий прозорий бульйон ще півгодини-хвилин сорок.
Бачите, як просто? Курячий бульйон з гомілки готовий. Курочку можна витягнути і відокремити м’ясо, якщо ви будете робити супчик з ним. Якщо немає – просто приготуйте з відвареної птиці салат або якесь інше блюдо.