Чи цікавилися Ви, при перегляді американських фільмів або серіалів, питанням, що ж за загадкову арахісову пасту або арахісове масло (peanut butter) вони їдять? Особисто мені це завжди було цікаво, тому, як її дійсно їдять практично в кожному фільмі.
Вирішила я пошукати інформацію щодо цього. Виявилося, що дійсно арахісова паста дуже популярна в англомовних країнах і їх колишніх колоніях.
І, звичайно ж, я поставила собі за мету неодмінно її приготувати і спробувати.
Для приготування за рецептом арахісової пасти нам знадобиться:
- 250 грам свіжого арахісу,
- 5-6 столових ложки рослинної олії (можливо більше),
- дрібка солі,
- 2-3 чайні ложки меду.
Рецепт приготування арахісової пасти.
Арахіс добре вимиємо і трохи обсмажити. Смажити можна в мікрохвильовці, духовці і на сковороді. Я смажила в мікрохвильовці 8 хвилин на максимальній потужності, регулярно дістаючи його звідти і перемішуючи.
Дамо арахісу трохи охолонути і очистимо від шкірки. Помістимо його в блендер, додамо щіпку солі і подрібнити.
Додамо масло і мед і доведемо суміш до стану однорідності.
Рослинна олія можна додавати потроху понад зазначеної кількості до тих пір, поки паста не придбає бажану консистенцію.
Перекладемо пасту в скляну тару. Зберігати арахісове масло можна в холодильнику кілька тижнів.
Смачного.
Чекаю на ваші коментарі.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.