Реберця свинячі в рукаві

Реберця свинячі в рукаві

Дуже нехлопотний спосіб приготувати смачні реберця. У пакеті для запікання дуже багато плюсів – і страви соковиті, і духовка чиста. При мінімальних зусиллях виходить смачне і дуже красиве м’ясо.

необхідно:

  • Реберця свинячі охолоджені – 2 кг (може бути скільки завгодно, але спеції і сіль на це кол-во)

маринад:

  • Майонез – 2 ст.л.
  • Томатна паста – 2 ст. л (можна взяти кетчуп)
  • Соєвий соус – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л. з гіркою.
  • Спеції – у мене комплексна приправа для шашлику 1 ст.л.

глазур:

  • Мед – 1 ч.л. (Можна замінити на цукор)
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Паста томатна – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 1 ч.л.
  • Паприка мелена – на кінчику ножа

приготування:

Ось такий двокілограмовий шматок свинячого боки був у мене.

Але реберця бувають у продажу рубані на вузькі смужки, такі теж підійдуть.

Головне розріжте їх так, щоб вони помістилися в пакет для запікання.

І дуже важливо брати саме охолоджені, які не заморожені. Вони виходять набагато смачніше.

Реберця свинячі в рукаві

Змішуємо всі компоненти маринаду.

Реберця свинячі в рукаві

Обмащуємо реберця.

Якщо є час, та й дуже бажано, залишити їх помаринувати на кілька годин.

У мене в даному випадку часу не було, тому я просто злегка надрізати м’ясо з боку м’ясистої частини, щоб спеції і сіль проникли всередину.

Не до ребер, а просто в глибину сантиметра на 3-4.

Укладаємо реберця в пакет для запікання м’ясом вгору.

Пакет зав’язуємо.

Відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 200-220 градусів.

Реберця свинячі в рукаві

Після години запікання ОБЕРЕЖНО розкриваємо пакет зверху.

Я просто зрізала кухонними ножицями верхню частину, щоб було зручно зарум’янити реберця.

Відправляємо назад в духовку хвилин на 15-20.

Реберця свинячі в рукаві

Змішуємо всі компоненти глазурі.

Реберця свинячі в рукаві

Обмащуємо реберця глазур’ю.

І знову в духовку приблизно на 15 хвилин.

Якщо якась частина почала підгоряти – накриваємо її фольгою.

Наприклад, у мене в шматку один край підноситься, мені довелося невеликим шматочком фольги його прикрити, щоб не обвуглився.

Реберця свинячі в рукаві

Загальний час приготування 1 ч. 30 хвилин.

Погодьтеся, для такого шматка це швидко.

Ну, а те, що реберця це смачно, думаю, ви й самі знаєте.

Смачного!

Підписуйтесь на наші новинки 🙂

Реберця свинячі в рукаві