Дуже нехлопотний спосіб приготувати смачні реберця. У пакеті для запікання дуже багато плюсів – і страви соковиті, і духовка чиста. При мінімальних зусиллях виходить смачне і дуже красиве м’ясо.
необхідно:
- Реберця свинячі охолоджені – 2 кг (може бути скільки завгодно, але спеції і сіль на це кол-во)
маринад:
- Майонез – 2 ст.л.
- Томатна паста – 2 ст. л (можна взяти кетчуп)
- Соєвий соус – 4 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л. з гіркою.
- Спеції – у мене комплексна приправа для шашлику 1 ст.л.
глазур:
- Мед – 1 ч.л. (Можна замінити на цукор)
- Гірчиця – 2 ч.л.
- Паста томатна – 1 ч.л.
- Соєвий соус – 1 ч.л.
- Паприка мелена – на кінчику ножа
приготування:
Ось такий двокілограмовий шматок свинячого боки був у мене.
Але реберця бувають у продажу рубані на вузькі смужки, такі теж підійдуть.
Головне розріжте їх так, щоб вони помістилися в пакет для запікання.
І дуже важливо брати саме охолоджені, які не заморожені. Вони виходять набагато смачніше.
Змішуємо всі компоненти маринаду.
Обмащуємо реберця.
Якщо є час, та й дуже бажано, залишити їх помаринувати на кілька годин.
У мене в даному випадку часу не було, тому я просто злегка надрізати м’ясо з боку м’ясистої частини, щоб спеції і сіль проникли всередину.
Не до ребер, а просто в глибину сантиметра на 3-4.
Укладаємо реберця в пакет для запікання м’ясом вгору.
Пакет зав’язуємо.
Відправляємо в духовку на 1 годину при температурі 200-220 градусів.
Після години запікання ОБЕРЕЖНО розкриваємо пакет зверху.
Я просто зрізала кухонними ножицями верхню частину, щоб було зручно зарум’янити реберця.
Відправляємо назад в духовку хвилин на 15-20.
Змішуємо всі компоненти глазурі.
Обмащуємо реберця глазур’ю.
І знову в духовку приблизно на 15 хвилин.
Якщо якась частина почала підгоряти – накриваємо її фольгою.
Наприклад, у мене в шматку один край підноситься, мені довелося невеликим шматочком фольги його прикрити, щоб не обвуглився.
Загальний час приготування 1 ч. 30 хвилин.
Погодьтеся, для такого шматка це швидко.
Ну, а те, що реберця це смачно, думаю, ви й самі знаєте.
Смачного!
Підписуйтесь на наші новинки 🙂