Цей легкий салатик готується дуже швидко і з найдоступніших компонентів, в ньому дуже багато білка, а калорій всього 81-85 ккал на стограмову порцію.
Так що для схуднення і тренувань цей простий дієтичний салат з курячою грудкою без майонезу підійде ідеально. Ну а як зробити цей шедевр в домашніх умовах – вам розповість наш покроковий рецепт з фото.
Оскільки на дієті ПП Тобто потрібно по режиму і бажано свіжоприготовані страви, то привожу рецепт для двох двохсотграмових порцій.
Як приготувати салат з куркою: покроковий дієтичний рецепт
Меню на 8 березня Меню на день народження Новорічне меню М’ясні салати Салати зі свіжих овочів Салати з сиром 2
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Куряче філе відварне – 120 г + –
- Огірки короткі свіжі – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Сир бринза – 30 г + –
- Кукурудза консервована – 2 ст. л. + –
- Зелень (цибуля, петрушка) – 2 ст. л. + –
- Сметана 10-15% – 1 ст. л. + –
- Соєвий соус – 1 ст. л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді 20 хвилин, потім виймаємо з бульйону, остудити і нарізаємо кубиками.
Також ви можете запекти куряче м’ясо у фользі зі спеціями, якщо бажаєте додати закусці більш пікантний смак. Остигнула готову курку нарізаємо невеликими брусочками.
Яйця слід відварити 15-20 хвилин, після чого залити холодною водою, почистити і накришити середніми кубиками.
Огірки миємо, зрізаємо з них краєчки і нарізаємо соломкою.
Помідор кришимо невеликими кубиками, після чого засипаємо в салатник всі подрібнені компоненти і кукурудзу з банки.
Зелену цибулю і петрушку (можна також взяти кінзу, базилік або кріп) рубаємо дрібно і посипаємо ними салат.
Для заправки закуски використовуємо сметану і соєвий соус. Додаємо заправку в салатник і все акуратно перемішуємо.
Бринзу (її можна замінити іншим вашим улюбленим сиром) дрібненько стругати на тертці і посипаємо зверху сирної стружкою кожну порцію салату. Для прикраси можна використовувати зелень.
Цей салат з курячою грудкою ви можете підлаштовувати під свій смак. Міняйте сорт сиру або відмовтеся від нього зовсім. Додайте до складу закуски оливки або солодкий перець, гриби або корнішони.
Також можна поміняти і вид заправки, наприклад, присмачивши салат оливковою олією і лимонним соком, дієтичним майонезом, сумішшю сметани і гірчиці або класичного йогурту і часнику.