Прикрашаємо новорічний стіл: яєчний снеговичок

При організації великого святкового столу, присвяченого Новому році, не останнє увагу варто приділити і прикрашання страв. Будь-то хоч основне блюдо, хоч салати, хоч закуски.

Природно, такі прикраси повинні бути теж новорічної тематики.

Сьогодні покажу, як зробити одне з таких новорічних прикрас страв. Це буде сніговик з яєць. Він прекрасно буде виглядати біля якогось салату, або ж в оточенні таких же милих снеговичков.

Норвогодняя закуска

Новорічне меню Прикраса блюд
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

snegovik-12
snegovik-12

Складові

  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Морква – 2 кружечка + –
  • Чорний перець горошок – 10 шт. + –
  • Зелень кропу – кілька гілочок + –
  • Зубочистки – 2 шт. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перед тим, як приступимо до снеговику, треба відварити курячі яйця. Потім не забудьте їх почистити.

Зубочисткою проткнути першого яйця прямо в його центрі.

  • Друге яйце нанизати на цю ж зубочистку поверх першого яйця.

  • З моркви вирізати два кружечка різного діаметру (морква може бути сирої, а можна і відварити)

  • Другу зубочистку розламати навпіл.

  • Половинкою зламаною зубочистки проткнути два кружечка моркви. Це буде капелюшок сніговика.

  • Капелюшок поставити в відповідне місце – на голову сніговика.

  • За допомогою горошин чорного перцю зробити очі і рот сніговика. Замість горошин перцю можна використовувати будь-які інші чорні кульки. (Я використовувала шоколадні кульки для молока).

  • З другої половинки зламаної зубочистки зробити сніговика носик.

  • Ручки зробити з стеблинки кропу.

  • В принципі прикраса для новорічних страв у вигляді сніговика готове. Його можна прилаштувати до будь-якої повної тарілці з блюдом. Але можна і поставити такого сніговика одного. Щоб він виглядав красиво, треба невелику тарілку густо засипати дрібно посіченою зеленню.

  • Дивіться, яка краса вийшла в підсумку!