При організації великого святкового столу, присвяченого Новому році, не останнє увагу варто приділити і прикрашання страв. Будь-то хоч основне блюдо, хоч салати, хоч закуски.
Природно, такі прикраси повинні бути теж новорічної тематики.
Сьогодні покажу, як зробити одне з таких новорічних прикрас страв. Це буде сніговик з яєць. Він прекрасно буде виглядати біля якогось салату, або ж в оточенні таких же милих снеговичков.
Норвогодняя закуска
Новорічне меню Прикраса блюд
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Яйця курячі – 2 шт + –
- Морква – 2 кружечка + –
- Чорний перець горошок – 10 шт. + –
- Зелень кропу – кілька гілочок + –
- Зубочистки – 2 шт. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Перед тим, як приступимо до снеговику, треба відварити курячі яйця. Потім не забудьте їх почистити.
Зубочисткою проткнути першого яйця прямо в його центрі.
Друге яйце нанизати на цю ж зубочистку поверх першого яйця.
З моркви вирізати два кружечка різного діаметру (морква може бути сирої, а можна і відварити)
Другу зубочистку розламати навпіл.
Половинкою зламаною зубочистки проткнути два кружечка моркви. Це буде капелюшок сніговика.
Капелюшок поставити в відповідне місце – на голову сніговика.
За допомогою горошин чорного перцю зробити очі і рот сніговика. Замість горошин перцю можна використовувати будь-які інші чорні кульки. (Я використовувала шоколадні кульки для молока).
З другої половинки зламаної зубочистки зробити сніговика носик.
Ручки зробити з стеблинки кропу.
В принципі прикраса для новорічних страв у вигляді сніговика готове. Його можна прилаштувати до будь-якої повної тарілці з блюдом. Але можна і поставити такого сніговика одного. Щоб він виглядав красиво, треба невелику тарілку густо засипати дрібно посіченою зеленню.
Дивіться, яка краса вийшла в підсумку!