Приготування сирного сиру будинку

Смачний сир з сиру в домашніх умовах
М’які вершкові крем-сири останнім часом стали користуватися підвищеним попитом, проте вибір такого продукту в магазинах досить мізерний. Саме тому досить актуальним залишається питання, як зробити своїми руками найсмачніший м’який сирний або твердий сир з сиру в домашніх умовах? Процедура це досить проста, і за лічені хвилини ми зможемо збагнути на сніданок дуже смачне, поживне, повноцінне білкове доповнення до бутерброду.

Сирні сири, приготовані самостійно з якісних компонентів є на 100% натуральним продуктом і головним збалансованим джерелом фосфору і кальцію, а також білків, жирів і вуглеводів. Такі сирні вироби виглядають практично, як свіжа сирна маса, але без характерної кислинки, і мають неперевершений вершковий трохи солонуватий смак.

Робити сирний сир в домашніх умовах слід традиційним способом, а саме шляхом створаживания молока за допомогою сиру з подальшим незначним виведенням з білкової маси сироватки, щоб сам виріб залишалося соковитим і еластичним. Готовий продукт – це скоріше щось середнє між сиром в його звичному вигляді та класичним сиром.Приготування сирного сиру будинку Калорійність домашнього сирного сиру варіюється в межах від 400 до 80 ккал на 100 грам. Тут все залежить і від якості і жирності молока, і від сорту сиру, і від технології його приготування.
Так, наприклад, у плавленого сиру показники калорійності встановилися в межах 400-420 ккал, а у сирного сиру – всього 80 ккал на 100 грам, коли як розсільна бринза має в середньому від 150 до 115 ккал.

Домашній сир з сиру: рецепт на сковороді

Домашній сир з сиру - рецепт на сковороді

Складові

  • Сир – 800 г + –
  • Молоко – 0,8 л + –
  • Масло солодковершкове – 85 г + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Сода харчова – 2/3 ч.л. + –

Приготування

Практично кожен рецепт, що оповідає про те, як в домашніх умовах приготувати сирний сир, передбачає термічну обробку молока і закваски на водяній бані в кастрюле.В нашому ж варіанті для варіння сиру будинку безпосередньо вже з готового домашнього сиру ми будемо використовувати сковороду. Пристойна площа поверхні цієї ємності дозволить нам розібратися з цією процедурою в рази швидше.

  1. Для початку нам необхідно підготувати основу майбутнього сиру, для чого в термостійкої поглибленої ємності змішуємо молоко з сиром і ставимо нагріватися, не забуваючи регулярно перемішувати масу, поки склад не розділиться на дві фракції: зернисту (творог) і жовтувато-прозорою рідиною (сироватку).
  2. Після цього знімаємо ємність з вогню і трохи охолодити.
  3. Потім відкидаємо сир на ситечко і даємо йому трохи стекти.
  4. Тепер ставимо на малий вогонь сковороду, перекладаємо в неї готовий свіжий сирок, додаємо вершкове масло, сіль, харчову соду і ретельно перемішуємо і плавимо сир.
  5. Весь час плавки масу необхідно акуратно перемішувати, що не зіскрібаючи дно, щоб трохи підгоріла маса не потрапила до складу підготовлюваного ласощі.
  6. Як тільки все сирні зерна розплавляться, переливаємо сирну масу в заздалегідь підготовлену і змащену маслом силіконову, скляну або керамічну форму і залишаємо застигати.

Після застигання сирок можна з легкістю витягти з форми і подавати до столу. Такий смачний і ситний, а головне корисний сніданок безумовно оцінять всі ваші домочадці.

Сирний пряний сир в мультиварці

Мультиварка – це просто незамінна помічниця для багатьох домогосподарок. Чого тільки не навчилися готувати в цих розумних каструлях наші милі дами.

Сьогодні ми хочемо запропонувати відмінний рецепт приготування в мультиварці самого смачного домашнього сиру з сиру. Запевняємо вас, що в домашніх умовах за наявності найпростіших продуктів виготовлення такого вершкового пишноти аля «маскарпоне» з обладнаний ароматом топленого молока буде під силу навіть початківцям кулінарам.

Складові

  • Сир зерновий – ½ кг;
  • Молоко топлене – ½ л;
  • Масло вершкове 65 г;
  • Яєчні свіжі жовтки – 2 шт .;
  • Харчова сода – 5 г;
  • Сіль -5 г;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Паприка в порошку – 1 ч.л .;
  • Сушений лук і часник – 1 ч.л .;

Приготування

Для цього рецепта необхідно вибирати сир більш сухуватий. В даному випадку краще всього скористатися рецептами приготування домашнього сиру, які ви зможете знайти на нашому сайті:

  • Сир з молока в домашніх умовах
  • Як зробити сир в мультиварці
  • Як зробити знежирений сир
  • Як приготувати сир з кислого молока
  • Як приготувати червоний сир будинку

Тільки в цьому випадку ви зможете самостійно регулювати рівень вологи в сирної маси. Потрібно лише дати годин 6 часу готовому продукту стекти і позбутися від зайвої сироватки, або вдатися до допомоги гніту на 2 години, ну або, в крайньому випадку, віджати власноруч сирок від надлишків рідини.

Як приготувати сирний пряний сир в мультиварці

Підготувавши сир належним чином, ми можемо переходити до варіння основний сирної маси.

  1. Для цього в чашу мультиварки викладаємо сир, заливаємо молоко, виставляємо температуру на 100оС, а таймер на 10 хвилин і з періодичним помішуванням варимо склад до такого стану, при якому маса придбає консистенцію тягучу, гумову. Саме для цього нам і потрібен сухий сир, адже тільки такий продукт здатний дати потрібний результат плавки.
  2. Відразу після доведення сиру до потрібної кондиції, відкидаємо його на друшляк і даємо сироватці стекти максимально.
  3. Після цього вводимо в сирну масу зелень, масло, жовтки, сіль, паприку, сухі овочі та соду, все перемішуємо виделкою, АЛЕ НЕ міксером!
  4. Після цього включаємо мультиварку на 10 хвилин і при температурному режимі 80оС і регулярному перемішуванні варимо сир до готовності, тобто до максимально еластичного однорідного стану.
  5. Далі готовий сир, щільно утрамбовувавши, викладаємо в промаслений форму і залишаємо остуджувати і застигати на півдня.

В результаті у нас вийшов дуже смачний напівтвердий пряний сир. В принципі, тут можна міняти ароматичні компоненти з особистих смакових пристрастей, але навіть в класичному вигляді це частування стане головним блюдом в вашому домі.

Домашній твердий сир з сиру і молока

У магазині асортимент твердих сирів неймовірно великий, проте жоден заводський продукт ніколи не зможе досягти смакових «висот» домашнього твердого сиру з сиру.

Однак багато господинь, помилково вважаючи, що такі ласощі готувати можна лише після довгих років навчання, як на кухаря, так і на справжнього сировара, що не беруться варити такі сири своїми руками. А даремно! Наш покроковий рецепт готовий розвінчати всі міфи про труднощі цього заняття.

Крім того ми пропонуємо дієтичний варіант цього виробу, що вельми актуально напередодні літнього сезону.

Складові

  • Молоко маложирное (2,5%) – 0,5 л;
  • Сирок 5% – 2-3 пачки;
  • Солодковершкове масло – 55 г;
  • Сода харчова – ½ ч.л .;
  • Свіже куряче яйце – 2 шт .;
  • Сіль за смаком;

Приготування твердого сиру будинку

  1. Молоко і сир змішуємо в загальній каструлі, солимо і варимо після закипання 15 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою.
  2. У процесі варіння можна помітити, як маса розпадається на дві різні фракції – сирну і сироваткову, тоді основу сиру можна вважати готовою і після незначного охолодження відкидаємо її на друшляк, щоб стекла зайва вода.
  3. Поки сир стікає, ми в чисту каструлю закидаємо масло, розтоплюємо його і змішуємо з яйцями і содою, і потім відразу ж перекладаємо до них сирну масу і варимо ще весь склад 5 хвилин на малому вогні.

vkusnyj-syr-iz-tvoroga-v-domashnix-usloviyax.jpg3

Коли маса стане однорідною і досить густий, перекладаємо її в форму і гарненько ущільнюємо, щоб сир вийшов гладким і щільним. Після охолодження сир витягаємо з форми і, закутавши вакуумної плівкою, зберігаємо в холодильнику.

Такий сир з сиру, приготований в домашніх умовах, затьмарить своїм неймовірним смаком будь-які численні сорти сирів з магазину. Спробуйте, і ви не залишитесь байдужими.