Рецепт цієї страви підкорить вас своєю простотою, а, спробувавши закуску одного разу, ви більше не зможете відмовитися від повторної дегустації.
Ледачі пельмені в духовці виходять ніжними, соковитими і смачними, а якщо подати їх до столу з соусом, овочами і зеленню, то все, без винятку, дегустатори будуть в захваті.
На приготування частування піде мінімум часу, зате порція улюбленої закуски вийде великий, так що і сім’ю нагодуйте, і самі досхочу наїдяться.
Ледачі пельмені з м’ясом: рецепт в духовці
Інгредієнти для тіста
- Борошно пшеничне – 500 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Вода очищена – 200 мл + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
Продукти для начинки
- Фарш (змішаний) – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Вода – 50 мл + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
Приготування ледачих пельменів в духовці
Приготувати ледачі пельмені в духовій шафі можна на основі класичного пельменного тесту, а можна – з лаваша. У рецепті ми розглянемо, як правильно замісити тісто на пельмені, але якщо ж ви хочете поекспериментувати і зробити ліниві пельмені з лаваша, то просто купите готову корж в магазині і застосовуйте її в нашому покроковому рецепті.
Для тих, хто хоче замісити тісто на лаваш своїми руками, радимо скористатися добіркою цікавих рецептів, наявних у нас на сайті.
- Як замісити тісто для лаваша в хлібопічці
- Як спекти лаваш будинку: 5 популярних рецептур
- Як приготувати бездріжджовий лаваш будинку
- Як зробити грузинський лаваш в домашніх умовах
- Як приготувати вірменський лаваш будинку своїми руками
Замішуємо тісто для пельменів на воді
- Борошно просіваємо, щоб вона наситилася киснем і не дала тесту стати кулькоподібних.
- Додаємо в борошно яйця, сіль, воду і соняшникову олію. Тісто замішуємо, як на звичайні пельмені.
- Замішане тісто кладемо в поліетиленовий пакет і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Не забувайте, що класичне пельменное тісто можна замінити на лаваш.
Робимо начинку для ледачих пельменів
- Готуємо фарш, гарненько його перемішуємо вручну, потім додаємо цибулю (перекручений в м’ясорубці), сіль і мелений перець за смаком. Щоб фарш вийшов соковитим – додайте в нього крижану воду і ретельно все перемішайте.
Фарш можна брати будь-який, але якщо це яловичий або курячий, то обов’язково додайте в нього шматочок, прокрученого в м’ясорубці, сала, інакше начинка буде сухою.
Формуємо ледачі пельмені з тіста і м’ясного фаршу
- Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо його, після чого викладаємо на тонку поверхню рівним (нетовстим) шаром фарш і скручуємо все в рулет. Так проробляємо з рештою тестом і фаршем.
- Приготовлені рулетики ріжемо на порційні шматочки і укладаємо їх в сковорідку поверх цибулі та моркви.
Сковорода повинна бути глибокою і придатною для запікання в духовці.
- Зверху посипаємо блюдо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою до смаку.
- Болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками і укладаємо зверху на ліниві пельмені.
Готуємо овочеву підливу для запікання пельменів
Інгредієнти для овочевий підливи
- Цибуля ріпчаста (великий) – 2 шт.
- Морква (середня) – 2 шт.
- Рослинна олія – 50 г
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Часник – за смаком
- Сметана – 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Зелень (асорті) – за смаком
- Паприка – за смаком
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, моркву тремо на тертці. На добре розігріту сковороду наливаємо соняшникову олію і пасеруємо в ньому цибулю і моркву до готовності.
Томатну пасту розводимо в 300 мл води, змішуємо її зі сметаною і часником, пропущеним через прес. Виливаємо підливу на пельмені, накриваємо їх фольгою.
- Ставимо закуску в розігріту (до 180-200 градусів) духовку на 20-30 хвилин. Через зазначений час, дістаємо наше блюдо з духовки, знімаємо з пельменів фольгу і відправляємо їх ще на 5-10 хвилин в духовку.
Подача улюбленого домашнього страви може бути, як порційна, так загальна (подається на одній тарілці). Прикрасьте вашу закуску дрібно рубаною зеленню і посипте зверху все тертим сиром – цього буде достатньо для ситного смачного обіду.
Але якщо ви хочете підсилити смак улюблених пельменів, тоді підготуйте для подачі кілька соусів, сир сулугуні та мариновані або свіжі овочі.
На цьому нескладне приготування ледачих пельменів в духовці закінчено. Часу на весь процес піде в 2 рази менше, ніж зазвичай йде на приготування пельменів, коли ви робите їх окремо. Наші ліниві пельмені вийдуть, як одна велика запіканка, тому довго стояти біля плити і ліпити кожен пельмень по черзі вам не доведеться – ви отримаєте все і відразу.
Смачного!