Дуже часто, думаючи про те, що б таке швидко приготувати на вечерю, ми зупиняємо свій вибір на курячому м’ясі – воно готується швидко і завжди залишається соковитим і смачним. Якщо ж Ви володієте сучасної кухонною технікою, то курка в пароварці принесе в сімейну вечерю масу позитиву, а як її приготувати розглянемо докладно.
В пароварці курятина залишається ніжною і соковитою, зберігши всі свої корисні властивості, а курятина має їх чимало: по-перше, це повноцінний білок і амінокислоти, по-друге, насиченість курячого м’яса вітамінами групи В, а по-третє, багатий склад макро- і мікроелементів, таких як, магній, залізо, цинк, фосфор. Слід також відзначити легкість жирів в м’ясі курки, в порівнянні з іншими видами м’яса.
Як приготувати курку в пароварці, щоб вона була соковитою, ароматною і смачною? Ми рекомендуємо перед приготуванням замаринувати її на кілька годин. Кращий варіант – замаринувати її ввечері, а на наступний день готувати. Якщо викладати м’ясо в парову кошик відразу після обробки приправами, то парою сіль і приправи вимиються в піддон і курочка не буде смачною.
Класичний рецепт курки в пароварці

складові
- Куряча тушка – 1 шт + –
- Рослинна олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Лавровий лист – 1-2 шт. + –
- Суміш перців – за смаком + –
- Приправи для курки – за смаком + –
- Лимон (сік) – 1 ст. л. + –
Приготування
- Готуємо маринад: в глибокому посуді змішуємо масло, лимонний сік, перець і приправи.
- Курочку моєму, викладаємо на паперовий рушник, обтирає зайву вологу і розрізаємо на шматочки бажаного розміру. Солимо, перемішуємо і опускаємо в маринад. Знову ретельно перемішуємо. Ми залишаємо хоча б на 15 хвилин.
- Складаємо курку в чашу пароварки, закриваємо кришкою і готуємо 40-45 хвилин. Час приготування залежить від розміру шматочків курки.
- Викласти готове м’ясо на блюдо, прикрашене овочами і зеленню, і подати до гарніру.
Смачного!
Курка з сиром і помідорами

складові
- Куряча тушка – 1 шт. + –
- Сир Російський – 150 г + –
- Помідори – 3 -4 шт. + –
- Гірчиця (смачніше французька) – 2 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Приправи – за смаком + –
Приготування
приготування
- Ріжемо курку шматочками середнього розміру і кожен шматочок обмазуємо гірчицею і ставимо в холодильник маринуватися на кілька годин (краще на всю ніч).
- Вранці трохи присаливаем, обсипаємо спеціями і закладаємо в чашу пароварки.
- Ріжемо помідори гуртками (не менше 1 см завтовшки) і покриваємо шматочки курки – на кожен шматочок по кружку помідора.
- Натираємо сир на крупній тертці, або нарізаємо тонкою соломкою і засипаємо курку під помідорами.
- Готуємо на пару 45-50 хвилин.
- Обережно розділяємо шматочки м’яса і виймаємо лопаткою, як бутерброди: м’ясо, помідор, сир. Викладаємо на блюдо, по його краях прикрашаємо овочами і посипаємо зеленню.
Це дуже смачне блюдо, яке приємно буде подати навіть до святкового столу. Смачного!
Курка з овочами
Складові
- Куряча тушка – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Цукіні – 300 г + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста, білий – 1 шт. середнього розміру + –
- Перець болгарський, червоний – 1 шт. + –
- Морква – 1 шт. середнього розміру + –
- Масло вершкове – 70 – 100 г + –
- Сметана – 3 4 ст. л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – за смаком + –
Приготування
приготування
- Курячу тушку нарізаємо шматочками, обмазуємо рослинним маслом і злегка солимо.
- Цукіні і болгарський перець нарізаємо соломкою або кубиками, моркву і цибулю – тонкими кільцями або півкільцями. Помідори теж нарізаємо кільцями.
- Підготовлене м’ясо закладаємо в парову кошик для рису (без дірочок), пересипаючи овочами, солимо і заправляємо спеціями. Кращі приправи – суміш сушених трав.
- Нарізаємо холодне вершкове масло кубиками і розподіляємо їх по поверхні м’яса з овочами. Заливаємо сметаною.
- Готуємо 50-60 хвилин.
- Подаємо до столу з рисом або картопляним пюре.
Смачного!
* Хитрощі від кухарчуком
Як приготувати курку в пароварці, якщо це домашня птиця?
Перед її приготуванням за рецептом, рекомендуємо попередньо зварити птицю в воді або пропарити в пароварці протягом 1,5-2-х годин, а далі вже дотримуватися рецептуру страви. В цьому випадку курка в пароварці вийде соковитою, м’якою і смачною. Якщо птах бройлерних порід, то попередньо варити її не потрібно.