Приготування курки в пароварці

Як приготувати курку в пароварці
Дуже часто, думаючи про те, що б таке швидко приготувати на вечерю, ми зупиняємо свій вибір на курячому м’ясі – воно готується швидко і завжди залишається соковитим і смачним. Якщо ж Ви володієте сучасної кухонною технікою, то курка в пароварці принесе в сімейну вечерю масу позитиву, а як її приготувати розглянемо докладно.

В пароварці курятина залишається ніжною і соковитою, зберігши всі свої корисні властивості, а курятина має їх чимало: по-перше, це повноцінний білок і амінокислоти, по-друге, насиченість курячого м’яса вітамінами групи В, а по-третє, багатий склад макро- і мікроелементів, таких як, магній, залізо, цинк, фосфор. Слід також відзначити легкість жирів в м’ясі курки, в порівнянні з іншими видами м’яса.

Як приготувати курку в пароварці, щоб вона була соковитою, ароматною і смачною? Ми рекомендуємо перед приготуванням замаринувати її на кілька годин. Кращий варіант – замаринувати її ввечері, а на наступний день готувати. Якщо викладати м’ясо в парову кошик відразу після обробки приправами, то парою сіль і приправи вимиються в піддон і курочка не буде смачною.

Класичний рецепт курки в пароварці

Класика - запечена курка в пароварці
складові

  • Куряча тушка – 1 шт + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Лавровий лист – 1-2 шт. + –
  • Суміш перців – за смаком + –
  • Приправи для курки – за смаком + –
  • Лимон (сік) – 1 ст. л. + –

Приготування

  1. Готуємо маринад: в глибокому посуді змішуємо масло, лимонний сік, перець і приправи.
  2. Курочку моєму, викладаємо на паперовий рушник, обтирає зайву вологу і розрізаємо на шматочки бажаного розміру. Солимо, перемішуємо і опускаємо в маринад. Знову ретельно перемішуємо. Ми залишаємо хоча б на 15 хвилин.
  3. Складаємо курку в чашу пароварки, закриваємо кришкою і готуємо 40-45 хвилин. Час приготування залежить від розміру шматочків курки.
  4. Викласти готове м’ясо на блюдо, прикрашене овочами і зеленню, і подати до гарніру.

Смачного!

Курка з сиром і помідорами

Смачна страва - курка з сиром і помідорами
складові

  • Куряча тушка – 1 шт. + –
  • Сир Російський – 150 г + –
  • Помідори – 3 -4 шт. + –
  • Гірчиця (смачніше французька) – 2 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Приправи – за смаком + –

Приготування

приготування

  1. Ріжемо курку шматочками середнього розміру і кожен шматочок обмазуємо гірчицею і ставимо в холодильник маринуватися на кілька годин (краще на всю ніч).
  2. Вранці трохи присаливаем, обсипаємо спеціями і закладаємо в чашу пароварки.
  3. Ріжемо помідори гуртками (не менше 1 см завтовшки) і покриваємо шматочки курки – на кожен шматочок по кружку помідора.
  4. Натираємо сир на крупній тертці, або нарізаємо тонкою соломкою і засипаємо курку під помідорами.
  5. Готуємо на пару 45-50 хвилин.
  6. Обережно розділяємо шматочки м’яса і виймаємо лопаткою, як бутерброди: м’ясо, помідор, сир. Викладаємо на блюдо, по його краях прикрашаємо овочами і посипаємо зеленню.

Це дуже смачне блюдо, яке приємно буде подати навіть до святкового столу. Смачного!

Курка з овочами

Як приготувати курку в пароварці з овочами

Складові

  • Куряча тушка – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Цукіні – 300 г + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста, білий – 1 шт. середнього розміру + –
  • Перець болгарський, червоний – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. середнього розміру + –
  • Масло вершкове – 70 – 100 г + –
  • Сметана – 3 4 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Спеції – за смаком + –

Приготування

приготування

  1. Курячу тушку нарізаємо шматочками, обмазуємо рослинним маслом і злегка солимо.
  2. Цукіні і болгарський перець нарізаємо соломкою або кубиками, моркву і цибулю – тонкими кільцями або півкільцями. Помідори теж нарізаємо кільцями.
  3. Підготовлене м’ясо закладаємо в парову кошик для рису (без дірочок), пересипаючи овочами, солимо і заправляємо спеціями. Кращі приправи – суміш сушених трав.
  4. Нарізаємо холодне вершкове масло кубиками і розподіляємо їх по поверхні м’яса з овочами. Заливаємо сметаною.
  5. Готуємо 50-60 хвилин.
  6. Подаємо до столу з рисом або картопляним пюре.

Смачного!

* Хитрощі від кухарчуком
Як приготувати курку в пароварці, якщо це домашня птиця?
Перед її приготуванням за рецептом, рекомендуємо попередньо зварити птицю в воді або пропарити в пароварці протягом 1,5-2-х годин, а далі вже дотримуватися рецептуру страви. В цьому випадку курка в пароварці вийде соковитою, м’якою і смачною. Якщо птах бройлерних порід, то попередньо варити її не потрібно.