Приготування кукурудзяного салату мімоза

salat-mimoza-s-kukuruzoj
Дивно, наскільки різними можуть бути рецептури страв, які мають однакові назви, але трохи відрізняються набором інгредієнтів. Так, салат мімоза з кукурудзою має мало спільного з класичною різновидом страви, але це не робить його менш смачним. Сьогодні ми представимо вашій увазі три оригінальних рецепта цієї страви, а ви самостійно вирішите, який з них буде вдаліше виглядати на вашому столі.

Простий і швидкий рецепт салату мімоза з кукурудзою і рисом

З радянських часів рецепт мімози зазнав таких значних змін, що практично кожен кулінар зараз готує його по-своєму. Незмінним, у всіх варіаціях цієї салатної закуски, залишається лише те, що найважливішу роль в смаку страви грає консервована риба.

Приготування кукурудзяного салату мімоза

Складові

  • Консервовані сардини в маслі – 2 банки;
  • Цибуля салатна білий або червоний – 2 головки;
  • Яйця великі – 7 шт .;
  • Кукурудза консервована – 1 банка;
  • Майонез «Легкий» – 400-500 г;
  • Рис круглозерний – 1 стакан;
  • Петрушка і кріп – по пучку;
  • Сіль за смаком.

Як швидко і смачно зробити мімозу з консерви з кукурудзою своїми руками

  1. Для початку розберемося з рисом, оскільки цей інгредієнт буде робитися найдовше. Його ми промиваємо під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою – так ми змиємо крохмаль і будь-який бруд на його поверхні.
  2. У середнього розміру каструльку вливаємо 2 склянки очищеної води і трохи присаливаем її. Ставимо воду грітися на сильному вогні. Коли вміст скипить – всипаємо промитий рис, зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо до повного вбирання вологи.
  3. Паралельно з цим потрібно помити курячі яйця і завантажити їх в іншу каструлю. Наливаємо сюди ж холодну воду і ставимо на вогонь. Коли вода закипить – знижуємо силу вогню до середнього і варимо протягом 10 хвилин (максимум).
  4. Після, перекладаємо яєчка в крижану воду і знімаємо шкаралупу.
  5. Акуратно розрізаємо кожне яйце надвоє, виймаємо жовтки. Їх ми перекладаємо в окрему миску і розминаємо виделкою. Білки ж викладаємо на обробну дошку і рубаємо дуже дрібненько.
  6. Відкриваємо банку з сардинами, зливаємо з неї масло. Якщо ви виявили великі кістки – видаліть їх. М’ясо ж потрібно нарізати досить дрібно, але не до стану фаршу.
  7. Лучок очищаємо від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями.
  8. Приступаємо до збірки нашого салату. Спочатку на дно салатник викладаємо варений рис і трохи його Придавлюємо. Змащуємо його зверху рясно майонезом – так салат вийде більш соковитим.
  9. Потім кладемо кукурудзу в один шар.
  10. Наступним шаром кладемо подрібнені білки і рибу. Поверх них викладаємо нарізаний на півкільця цибулю.
  11. Все змащуємо зверху майонезом, після чого посипаємо рясно товченими жовтками.
  12. В самому кінці прикрашаємо наш салат помитий і дрібно посіченою зеленню.

Перед тим як подавати подібну салатну закуску слід дати їй настоятися протягом пари годин в холодильнику. Так смаки продуктів краще змішаються і страва вийде куди більш гармонійним.

Ситний салат мімоза з кукурудзою і сиром по-домашньому

Як приготувати салат мімоза з кукурудзою - класичний рецепт

Складові

  • Лук білий салатний – 1/2 шт. + –
  • Сардина консервована у власному соку – 1-2 банки + –
  • Картопля – 2 середніх бульби + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Яйця курячі великі – 4 шт. + –
  • Майонез «Оливковий» – 300 г + –
  • Кукурудза консервована – 1 банка + –
  • Зелень – пучок + –
  • Твердий сир – 100 г + –

Як готується сирний салат мімоза з консервованою рибою і кукурудзою в домашніх умовах

  1. Насамперед ретельно миємо наші коренеплоди, щоб на них не залишалося бруду.
  2. Після, завантажуємо моркву і картоплю в каструлю, наливаємо воду і відварюємо їх до готовності прямо в мундирі. Коли овочі стануть м’якими – виймаємо їх і даємо трохи охолонути.
  3. З цибулі знімаємо лушпиння і ріжемо його або дуже дрібно (можна навіть натерти на крупній тертці), або нарізаємо на найтонші кільця.
  4. Яйця варимо круто 10 хвилин в підсоленій воді, щоб шкаралупа не тріснула. Після того, як зазначений час минув – виймаємо їх з окропу і перекладаємо в миску з крижаною водою, або поміщаємо під струмінь.
  5. З консервних банок акуратно зливаємо рідини, щоб не втратити вміст.
  6. Готуємо крупну тертку і починаємо збирати нашу закуску. Спочатку трьом очищений від шкірки картопля і укладаємо стружку на дно салатник. Зверху рясно промазуємо майонезом, оскільки варена картопля досить суха.
  7. Консервовану рибку розминаємо трохи виделкою, прибираємо великі кістки і кладемо поверх картоплі, сюди ж рівним шаром розкладаємо лушпиння нарізку. Знову змащуємо майонезом, але не так сильно.
  8. Моркву натираємо на все тій же тертці, викладаємо. Підготовлену раніше консервовану кукурудзу також укладаємо в цей шар. В черговий раз розрівнюємо майонез.
  9. Останнім на черзі йде шар з тертих білків (їх ми трьом окремо від жовтків). Його ми традиційно завершуємо майонезом, а зверху все присипаємо тертими жовтками, сиром і дрібно посіченою зеленню.

Також як і в попередньому рецепті, цей салат рекомендується настоювати протягом пари годин. Якщо сиру вам здасться мало, ви можете збільшити його кількість удвічі і звільнився обсяг помістити між двома шарами.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати салат Мімоза

Оригінальний рецепт салату мімоза з крилем і тунцем для свята

Що може бути смачніше холодної закуски, в якій би були присутні не тільки риба і овочі, але ще і будь-якої морепродукт? Представлений рецепт як раз і має на увазі створення саме такого частування, яке особливо гармонійно виглядатиме на святковому столі.

Оригінальний рецепт салату мімоза з крилем і тунцем

Складові

  • Консервоване м’ясо криля – 0,5 банки;
  • Кукурудза консервована – 1 банка;
  • Консервований тунець – 0,5 банки;
  • Яйця курячі великі – 3 шт .;
  • Майонез «Провансаль» – 250 г;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Морква – 2 середніх коренеплоду;
  • Сіль за смаком.

Приготування мімози з м’ясом криля і консервованим тунцем у власному соку

  1. Овочі потрібно відварити. Як ви будете це робити – залежить від ваших уподобань, якщо вам не подобається смак картоплі і моркви в мундирі, можете їх попередньо очистити. Готові коренеплоди потрібно відкласти в сторону для охолодження.
  2. Яєчка також відварюємо, даємо німого охолонути в прохолодній воді і чистимо від шкаралупи. Не забуваємо розділити білок і жовток.
  3. З консервних банок зливаємо надлишки рідини. Тунця слід трохи придушити виделкою, щоб великі шматочки подрібнилися.
  4. У цій збірці ми насамперед будемо викладати саме рибу. Тому спочатку в салатник кладемо суміш криля і тунця і промазуємо майонезом.
  5. Потім натираємо на тертці картопля (до цього моменту він вже повинен охолонути) і викладаємо його поверх рибної суміші. На цьому етапі можете трохи присолити картоплю і додати улюблених приправ. Поливаємо майонезом і рівняємо.
  6. Викладаємо консервовану кукурудзу.
  7. Натираємо моркву, знову змащуємо майонезом.
  8. Білок яєць натираємо на тертці, або подрібнюємо виделкою. Формуємо останній шар, який накриваємо майонезной шапкою.
  9. Після, натираємо жовток, посипаємо їм вміст салатника і відправляємо наше страву в холодильник на 2,5 години.

Такий святковий салат мімоза з кукурудзою можна також покрити зверху тертим твердим сиром і зеленню. Також ви можете використовувати залишки кукурудзи в якості прикраси.