Дивно, наскільки різними можуть бути рецептури страв, які мають однакові назви, але трохи відрізняються набором інгредієнтів. Так, салат мімоза з кукурудзою має мало спільного з класичною різновидом страви, але це не робить його менш смачним. Сьогодні ми представимо вашій увазі три оригінальних рецепта цієї страви, а ви самостійно вирішите, який з них буде вдаліше виглядати на вашому столі.
Простий і швидкий рецепт салату мімоза з кукурудзою і рисом
З радянських часів рецепт мімози зазнав таких значних змін, що практично кожен кулінар зараз готує його по-своєму. Незмінним, у всіх варіаціях цієї салатної закуски, залишається лише те, що найважливішу роль в смаку страви грає консервована риба.
Складові
- Консервовані сардини в маслі – 2 банки;
- Цибуля салатна білий або червоний – 2 головки;
- Яйця великі – 7 шт .;
- Кукурудза консервована – 1 банка;
- Майонез «Легкий» – 400-500 г;
- Рис круглозерний – 1 стакан;
- Петрушка і кріп – по пучку;
- Сіль за смаком.
Як швидко і смачно зробити мімозу з консерви з кукурудзою своїми руками
- Для початку розберемося з рисом, оскільки цей інгредієнт буде робитися найдовше. Його ми промиваємо під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою – так ми змиємо крохмаль і будь-який бруд на його поверхні.
- У середнього розміру каструльку вливаємо 2 склянки очищеної води і трохи присаливаем її. Ставимо воду грітися на сильному вогні. Коли вміст скипить – всипаємо промитий рис, зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо до повного вбирання вологи.
- Паралельно з цим потрібно помити курячі яйця і завантажити їх в іншу каструлю. Наливаємо сюди ж холодну воду і ставимо на вогонь. Коли вода закипить – знижуємо силу вогню до середнього і варимо протягом 10 хвилин (максимум).
- Після, перекладаємо яєчка в крижану воду і знімаємо шкаралупу.
- Акуратно розрізаємо кожне яйце надвоє, виймаємо жовтки. Їх ми перекладаємо в окрему миску і розминаємо виделкою. Білки ж викладаємо на обробну дошку і рубаємо дуже дрібненько.
- Відкриваємо банку з сардинами, зливаємо з неї масло. Якщо ви виявили великі кістки – видаліть їх. М’ясо ж потрібно нарізати досить дрібно, але не до стану фаршу.
- Лучок очищаємо від лушпиння і нарізаємо тоненькими півкільцями.
- Приступаємо до збірки нашого салату. Спочатку на дно салатник викладаємо варений рис і трохи його Придавлюємо. Змащуємо його зверху рясно майонезом – так салат вийде більш соковитим.
- Потім кладемо кукурудзу в один шар.
- Наступним шаром кладемо подрібнені білки і рибу. Поверх них викладаємо нарізаний на півкільця цибулю.
- Все змащуємо зверху майонезом, після чого посипаємо рясно товченими жовтками.
- В самому кінці прикрашаємо наш салат помитий і дрібно посіченою зеленню.
Перед тим як подавати подібну салатну закуску слід дати їй настоятися протягом пари годин в холодильнику. Так смаки продуктів краще змішаються і страва вийде куди більш гармонійним.
Ситний салат мімоза з кукурудзою і сиром по-домашньому
Складові
- Лук білий салатний – 1/2 шт. + –
- Сардина консервована у власному соку – 1-2 банки + –
- Картопля – 2 середніх бульби + –
- Морква – 1 шт. + –
- Яйця курячі великі – 4 шт. + –
- Майонез «Оливковий» – 300 г + –
- Кукурудза консервована – 1 банка + –
- Зелень – пучок + –
- Твердий сир – 100 г + –
Як готується сирний салат мімоза з консервованою рибою і кукурудзою в домашніх умовах
- Насамперед ретельно миємо наші коренеплоди, щоб на них не залишалося бруду.
- Після, завантажуємо моркву і картоплю в каструлю, наливаємо воду і відварюємо їх до готовності прямо в мундирі. Коли овочі стануть м’якими – виймаємо їх і даємо трохи охолонути.
- З цибулі знімаємо лушпиння і ріжемо його або дуже дрібно (можна навіть натерти на крупній тертці), або нарізаємо на найтонші кільця.
- Яйця варимо круто 10 хвилин в підсоленій воді, щоб шкаралупа не тріснула. Після того, як зазначений час минув – виймаємо їх з окропу і перекладаємо в миску з крижаною водою, або поміщаємо під струмінь.
- З консервних банок акуратно зливаємо рідини, щоб не втратити вміст.
- Готуємо крупну тертку і починаємо збирати нашу закуску. Спочатку трьом очищений від шкірки картопля і укладаємо стружку на дно салатник. Зверху рясно промазуємо майонезом, оскільки варена картопля досить суха.
- Консервовану рибку розминаємо трохи виделкою, прибираємо великі кістки і кладемо поверх картоплі, сюди ж рівним шаром розкладаємо лушпиння нарізку. Знову змащуємо майонезом, але не так сильно.
- Моркву натираємо на все тій же тертці, викладаємо. Підготовлену раніше консервовану кукурудзу також укладаємо в цей шар. В черговий раз розрівнюємо майонез.
- Останнім на черзі йде шар з тертих білків (їх ми трьом окремо від жовтків). Його ми традиційно завершуємо майонезом, а зверху все присипаємо тертими жовтками, сиром і дрібно посіченою зеленню.
Також як і в попередньому рецепті, цей салат рекомендується настоювати протягом пари годин. Якщо сиру вам здасться мало, ви можете збільшити його кількість удвічі і звільнився обсяг помістити між двома шарами.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати салат Мімоза
Оригінальний рецепт салату мімоза з крилем і тунцем для свята
Що може бути смачніше холодної закуски, в якій би були присутні не тільки риба і овочі, але ще і будь-якої морепродукт? Представлений рецепт як раз і має на увазі створення саме такого частування, яке особливо гармонійно виглядатиме на святковому столі.
Складові
- Консервоване м’ясо криля – 0,5 банки;
- Кукурудза консервована – 1 банка;
- Консервований тунець – 0,5 банки;
- Яйця курячі великі – 3 шт .;
- Майонез «Провансаль» – 250 г;
- Картопля – 3 шт .;
- Морква – 2 середніх коренеплоду;
- Сіль за смаком.
Приготування мімози з м’ясом криля і консервованим тунцем у власному соку
- Овочі потрібно відварити. Як ви будете це робити – залежить від ваших уподобань, якщо вам не подобається смак картоплі і моркви в мундирі, можете їх попередньо очистити. Готові коренеплоди потрібно відкласти в сторону для охолодження.
- Яєчка також відварюємо, даємо німого охолонути в прохолодній воді і чистимо від шкаралупи. Не забуваємо розділити білок і жовток.
- З консервних банок зливаємо надлишки рідини. Тунця слід трохи придушити виделкою, щоб великі шматочки подрібнилися.
- У цій збірці ми насамперед будемо викладати саме рибу. Тому спочатку в салатник кладемо суміш криля і тунця і промазуємо майонезом.
- Потім натираємо на тертці картопля (до цього моменту він вже повинен охолонути) і викладаємо його поверх рибної суміші. На цьому етапі можете трохи присолити картоплю і додати улюблених приправ. Поливаємо майонезом і рівняємо.
- Викладаємо консервовану кукурудзу.
- Натираємо моркву, знову змащуємо майонезом.
- Білок яєць натираємо на тертці, або подрібнюємо виделкою. Формуємо останній шар, який накриваємо майонезной шапкою.
- Після, натираємо жовток, посипаємо їм вміст салатника і відправляємо наше страву в холодильник на 2,5 години.
Такий святковий салат мімоза з кукурудзою можна також покрити зверху тертим твердим сиром і зеленню. Також ви можете використовувати залишки кукурудзи в якості прикраси.