Помідори з морквяним бадиллям

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Що ближче час городів, то з’являється все більше турбот, що робити з урожаєм. Для томатів ми знайшли рішення. Напевно, немає нічого смачнішого в доповненні до гарніру, ніж стиглі, соковиті та солодкі помідори. Однак щоб вам сподобався процес і результат, потрібно зробити вибір на користь одного рецепта. І вони всі перед Вами, вивчайте!

Мариновані помідори з морквяним бадиллям на 3-х літрову банку на зиму

Такі помідори потрібно одразу закривати у великих об’ємах, адже вони розходяться просто по клацанню пальців. А для аромату і збалансованого смаку не можна нехтувати додаванням таких спецій, як кмин, коріандр і перець. З ними ви одразу відчуєте різницю та неймовірно приємний аромат, яким хочеться наповнити весь дім.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Інгредієнти

  • Помідор 2 кг
  • Бадилля моркви 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Парасольки кропу 3 шт.
  • Сіль 2 ст.л.
  • Цукор-пісок 3 ст.л.
  • Оцет столовий 9% 3 ст.л.
  • Кмин за смаком
  • Коріандр за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком

Приготування

  1. Як заготовити помідори з морквяним бадиллям на зиму? Відразу почнемо з того, що відберемо відповідні для маринування помідори та промиємо їх у великій кількості води. Після чого їх краще викласти на сухий рушник, щоб вони не були занадто вологими

    Як заготовити помідори з морквяним бадиллям на зиму? Відразу почнемо з того, що відберемо відповідні для маринування помідори та промиємо їх у великій кількості води. Після чого їх краще викласти на сухий рушник, щоб вони не були занадто вологими.

  2. Наступним кроком підготуємо морквяне бадилля. Для цього краще вибирати свіжі, дуже зелені гілочки. Отже, зрізаємо в моркви бадилля, промиваємо його в тазу з водою, потім обполіскуємо і просушуємо точно таким самим способом, як і помідори

    Наступним кроком підготуємо морквяне бадилля. Для цього краще вибирати свіжі, дуже зелені гілочки. Отже, зрізаємо у моркви бадилля, промиваємо її в тазу з водою, потім обполіскуємо і просушуємо точно таким же способом, як і помідори.

  3. Очищаємо часник від лушпиння і беремо кілька зубчиків, на які легенько натиснемо ножем. І також сполоснемо парасольки кропу. На цьому, етапи підготовки підійшли до кінця. Час переходити до основного

    Очищаємо часник від лушпиння і беремо кілька зубчиків, на які легенько натиснемо ножем. І також сполоснемо парасольки кропу. На цьому, етапи підготовки підійшли до кінця. Час переходити до основного.

  4. Попередньо підготуємо банки, добре промивши їх із содою і обдавши окропом. Потім переходимо до їх наповнення. По черзі опускаємо в банку морквяне бадилля, томати і часник. Заливаємо вміст окропом і, накривши кришкою, залишаємо мінімум на 10 хвилин

    Попередньо підготуємо банки, добре промивши їх із содою і обдавши окропом. Потім переходимо до їх наповнення. По черзі опускаємо в банку морквяне бадилля, томати і часник. Заливаємо вміст окропом і, накривши кришкою, залишаємо мінімум на 10 хвилин.

  5. Після закінчення цього часу зливаємо воду, що настоялася, обов'язково в каструлю, додаємо туди цукровий пісок, сіль, кмин, коріандр, перець і кілька парасольок кропу. Відправляємо каструлю на вогонь і з моменту закипання варимо маринад ще хвилини три

    Після закінчення цього часу зливаємо настояну воду обов’язково в каструлю, додаємо туди цукровий пісок, сіль, кмин, коріандр, перець і кілька парасольок кропу… Відправляємо каструлю на вогонь і з моменту закипання варимо маринад ще хвилини три.

  6. У банку з прогрітими овочами одразу заливаємо необхідну кількість оцту і тільки потім вливаємо маринад. Прикриваємо помідори простерилізованою кришкою і приступаємо до їх стерилізації. На дно каструлі викладаємо рушник, доводимо воду до кипіння й опускаємо туди банку. Стерилізуємо близько 10 хвилин після закипання води. Після чого банку витягуємо і закатуємо тією ж кришкою, використовуючи кухонний ключ. Охолоджуємо в перевернутому вигляді, укривши ковдрою, і зберігаємо в максимально прохолодному місці

    У банку з прогрітими овочами одразу заливаємо необхідну кількість оцту і тільки потім вливаємо маринад. Прикриваємо помідори простерилізованою кришкою і приступаємо до їх стерилізації. На дно каструлі викладаємо рушник, доводимо воду до кипіння і опускаємо туди банку. Стерилізуємо близько 10 хвилин після закипання води. Після чого банку витягуємо і закатуємо тією ж кришкою, використовуючи кухонний ключ. Остуджуємо в перевернутому вигляді, укривши ковдрою, і зберігаємо в максимально прохолодному місці.

Бажаємо вам вдалих заготовок.

Помідори з морквяним бадиллям на 1 літрову банку без стерилізації

Як приготувати помідори з морквяним бадиллям на 1 літрову банку на зиму? Вельми швидкий і нескладний спосіб приготування, перевірений роками, який доводить, що навіть із мінімумом інгредієнтів можуть вийти смачні та соковиті томати. А для цього всього-на-всього важливо дотриматися пропорцій під час приготування маринаду. Отже, якщо Вам складно зробити вибір, то сміливо зупиняйтеся на невеликих обсягах і нічим не перевантажених рецептах.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Томати – 600-800 гр.
  • Бадилля морквяне – 4 гілочки.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет столовий (9%) – 1 ст. л.л.
  • Вода – 1,5 ст.

Процес приготування:

1. Одразу відміряємо необхідну кількість сипучих інгредієнтів, а також томатів, бадилля та оцту. Так процес приготування піде набагато швидше.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. Важливо приділити належну увагу морквяному бадиллю. Спочатку ми його перебираємо, викидаючи невідповідні гілочки, а потім ретельно промиваємо і залишаємо обсихати, розклавши мокрі гілочки на сухому рушнику.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. Також не забуваємо перебрати томати, щоб у заготовку не потрапили зіпсовані. Після чого ми їх промиваємо в рясній кількості води і просушуємо так само, як і бадилля. Перед відправленням томатів у банки, ми їх проколюємо в районі плодоніжки, використовуючи будь-який гострий предмет, чи то виделка, чи то зубочистка.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

4. У підготовлену банку на дно укладаємо морквяне бадилля, а потім помідори, притискаючи їх якомога щільніше один до одного, але при цьому не деформуючи. Паралельно з цим доводимо воду до кипіння і відразу вливаємо в банку, намагаючись заливати в самий центр, не торкаючись стінок банки. Прикриваємо заготовки кришкою і залишаємо в спокої на 15-20 хвилин.

Після закінчення цього часу зливаємо з банок воду і відправляємо її на невеликий вогонь. Доводимо вміст до кипіння. А також разом із тим додаємо до прогрітих помідорів цукровий пісок, сіль і столовий оцет. Коли вода закипить, повертаємо її в банки і закриваємо їх підготовленими кришками, що закручуються. Перевіряємо заготовку на герметичність і залишаємо до повного охолодження, після чого зберігаємо в холодильнику не більше трьох місяців.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо Смачного!

Помідори з морквяним бадиллям і лимонною кислотою

Якщо ви в пошуку, чим замінити оцет, то сміливо вибирайте лимонну кислоту. Воно додасть не тільки додаткову приємну кислинку, а й допоможе простояти вашим томатам якомога довше часу, не втративши тієї щільності та пружності. Ми знаємо, що ви вже зацікавилися, тож не гайте часу і поспішіть на свою кухню.

Час готування: 80 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Томати – 1500-1700 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Бутон гвоздики – 2 шт.
  • Часник – 4-6 зубців.
  • Лист лавровий – 1-3 шт.
  • Бадилля моркви – 6-8 гілочок.
  • Парасольки кропу – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

1. Почнемо з того, що ретельно промиємо з содою трилітрові банки і за бажанням простерилізуємо. Потім на дно підготовленої тари опускаємо всі спеції та зелень, попередньо її промивши і просушивши.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. Після чого підготуємо томати. Дуже ретельно їх промиваємо, щоб на шкірці не залишалося ніякого бруду, і потім проколюємо їх зубочисткою в районі плодоніжки.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. Коли томати будуть готові, укладаємо їх у банки зі спеціями. Кількість помідорів залежить від вас. Ви можете заповнити ними як цілу банку, так і тільки частину. Потім заливаємо вміст окропом і, прикривши кришкою, залишаємо заготовку на 10-15 хвилин, щоб томати могли добре прогрітися.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

4. Через цей час переливаємо воду в каструлю і приступаємо безпосередньо до приготування самого маринаду. Розчиняємо в каструлі з водою цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту. Кип’ятимо маринад доти, доки кристалики солі та цукру повністю не розчиняться.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

5. Приготований маринад повертаємо в банки, наповнюючи їх до самого верху, і закатуємо простерилізованими кришками. Перш ніж залишити банки остигати, перевіримо їх на герметичність. Зберігатися такі заготовки мають у прохолодному місці. На цьому процес приготування завершено.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо приємного післясмаку!

Солодкі консервовані помідори з морквяним бадиллям

Така органічна кислота, як оцтова есенція, буде найкращим консервантом для ваших заготовок. І не тільки в плані зберігання, а й за смаковими якостями. Воно не перебиває смакові особливості всіх інших компонентів, давши можливість кожному з них відкритися і залишити свій слід. Особливо тут добре вписується ароматне морквяне бадилля.

Час готування: 60 хв.

Час приготування:20-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Томати – 1500-1800 гр.
  • Часник – 3-4 зубці.
  • Лист лавровий – 1-3 шт.
  • Бадилля морквяне – 1 пучок.
  • Есенція оцтова – 2 ч. л.л.
  • Перець духмяний горошок – 4-6 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

1. Почнемо з того, що промиємо і простерилізуємо банки з кришками. Це необхідно для того, щоб у процесі банка не лопнула.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. Не відкладаємо підготовку інгредієнтів, які знадобляться в процесі приготування. Для цього промиваємо помідори з морквяним бадиллям і викладаємо на рушник обсихати. Також одразу очищаємо зубчики часнику і змочуємо їх у воді.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. Наступним кроком важливо зробити у томатів кілька проколів у районі плодоніжки. Так шкірка не буде стягнута і помідори не потріскаються, коли ми заллємо їх гарячим маринадом.

4. Приступаємо до наповнення банок. Насамперед укладаємо на дно частину морквяного бадилля, лавровий лист і спеції на ваш смак. Також додаємо цільні зубчики часнику. За бажанням їх можна нарізати.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

5. І насамкінець викладаємо в банки підготовлені помідори, намагаючись заповнити ними якомога більше вільного простору, але при цьому не пом’яти і не деформувати. Коли банки повністю заповнені всіма інгредієнтами, вливаємо в них окріп і злегка прикриваємо кришками. Помідори мають прогріватися хвилин 15-20.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

6. Через цей час переливаємо воду з банок у каструлю і приступаємо до приготування маринаду. Розводимо у воді сіль і цукровий пісок, після того, як усе перемішали, вливаємо оцтову есенцію. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж повертаємо в банки.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

7. Якнайміцніше закручуємо їх підготовленими кришками, перевіряємо на герметичність і перевертаємо. Залишаємо так до повного охолодження, закутавши в теплий плед або рушник. Уже наступної доби заготовки можна переставити в місце для зберігання, щоб вони чекали свого часу.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо вам Смачного!

Як заготовити помідори з морквяним бадиллям і оцтом на зиму

Усе практично елементарно, залишається тільки запастися терпінням. Такі рецепти чудово підходять для новачків у цій справі, адже тут просто неможливо помилитися, якщо дотримуватися кожного етапу. А якщо ви вже не новачок, а поціновувач солодкого маринаду доповненого ароматом зелені, то ваш вибір досить очевидний.

Час готування: 40-50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Томати – 1500-2000 гр.
  • Бадилля морквяне – 6 гілочок.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 5-6 ст.л.
  • Оцет (9 %) – 80 мл.
  • Вода – 1,6 л.

Процес приготування:

1. Поки стерилізуються банки з кришками, підготуємо гілочки морквяного бадилля. Відбираємо найзеленіші і ретельно їх промиваємо. Після чого залишаємо просушуватися.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. Паралельно з цим промиваємо томати і розкладаємо їх обсихати. А на дно простерилізованих банок опускаємо морквяне бадилля, однак для початку не все, а тільки кілька гілочок.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. Слідом за морквяним бадиллям викладаємо помідори і між шарами томатів додаємо морквяне бадилля, що залишилося. Паралельно з наповненням банок, відправляємо на невеликий вогонь воду і доводимо її до стану кипіння.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

4. Окріп вливаємо в банки з помідорами і накриваємо їх кришками, не закручуючи їх. Прогріваємо овочі не більше 20 хвилин.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

5. Через зазначений час зливаємо воду з банок і додаємо в неї сіль із цукровим піском. Усе добре розмішуємо і доводимо до стану кипіння. Після чого відразу ж знімаємо вміст із вогню.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

6. У маринад вливаємо 9%-ий оцет і добре розмішуємо. Готовий маринад у гарячому вигляді заливаємо в банки з томатами і бадиллям, наповнюючи їх до самого верху.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

7. Закриваємо наші заготовки простерилізованими кришками, використовуючи кухонний ключ, і перевертаємо догори дном. Для комфортного і повільного охолодження накриваємо їх ковдрою.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

8. А вже наступної доби їх можна буде перевернути і переставити в місце для зберігання. Не нехтуйте попереднім кроком і тоді вони простоять набагато довше.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо Смачного!

Дуже смачні помідори з морквяним бадиллям і часником на зиму

Морквяне бадилля – чудовий показник того, як можна ефективно використовувати весь урожай. Тож радимо не позбуватися її, а поки вона ще свіжа, зелена й ароматна, скоріше додавати в закатки. Будь то помідори, огірки чи інші овочі. А для пікантності, звичайно ж, немає нічого кращого, ніж кілька зубчиків часнику.

Час готування:120-150 хв.

Час приготування:30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Томати – 4000-5000 гр.
  • Морква – 4 шт.
  • Бадилля морквяне – 200 гр.
  • Корінь хрону – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Оцет яблучний (6 %) – 1 ст.л.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

1. Підготуємо весь необхідний набір продуктів. Томати з морквяним бадиллям промиваємо і просушуємо. Також стерилізуємо банки з кришками. Потім очищаємо зубчики часнику від лушпиння, а корінь хрону нарізаємо невеликими скибочками.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. На дно кожної банки викладаємо стандартний набір із хрону, часнику, лаврового листка і пари горошин запашного перцю.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. Очищену моркву також нарізаємо вздовж на кілька невеликих частин, які складаємо в банку разом із підготовленим морквяним бадиллям.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

4. Підійшла черга помідорів. Перш ніж приступимо до наповнення банок, робимо в районі плодоніжки кілька проколів. Для цього можна використовувати як зубочистку, так і виделку.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

5. Потім досить щільно укладаємо наші томати на дно банок зі спеціями, намагаючись їх не придушити. Паралельно з цим доводимо до кипіння потрібний вам об’єм води. Киплячу воду акуратно заливаємо в банку, намагаючись не торкатися струменем стінок. Настоюємо помідори не більше 20 хвилин.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

6. Після закінчення цього часу зливаємо настояну воду в каструлю, в якій будемо готувати маринад.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

7. На літр води всипаємо ложку солі та чотири столові ложки цукру. Усе добре розмішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо ще яблучний оцет.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

8. Щойно приготований маринад розливаємо по банках із помідорами і закатуємо їх простерилізованими кришками. Після того, як перевірили їх на герметичність, перевертаємо і залишаємо вистигати, за можливості закутавши в ковдру. На цьому приготування можна вважати завершеним. Залишається дочекатися ранку, щоб переставити банки в місце для зберігання.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо Вам гарного настрою і Смачного!

Простий рецепт заготівлі помідорів чері з морквяним бадиллям на зиму

Помідорки чері заманюють не тільки своєю солодкістю, а й надають закатці витонченого зовнішнього вигляду, що відіграє чималу роль у цій справі.  Також для більшого розмаїття смаків і ароматів, крім бадилля, варто додати трохи перцю, кілька кілець цибулі і, звісно ж, часнику. І після цього результат не змусить себе довго чекати.

Час готування: 60-80 хв.

Час приготування: 30-40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Томати чері – 500-700 гр.
  • Бадилля морквяне – 2 гілочки.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубці.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оцет столовий (9%) – 50 мл.

Процес приготування:

1. Томати чері знімаємо з гілочок, намагаючись їх не деформувати. І промиваємо в ємності з водою, кілька разів її змінюючи, щоб на шкірці не залишалося бруду.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. Простерилізуємо банки та підготуємо інші компоненти. Цибулину тонко нарізаємо, а морквяне бадилля добре промиваємо і просушуємо.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. До цього моменту банки встигли простерилізуватися і можна приступити до їх наповнення. Викладати інгредієнти будемо в такій послідовності: морквяне бадилля, слідом кільця цибулі та часник із перцем.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

4. Тільки наприкінці укладаємо томати чері якомога щільніше один до одного, заповнюючи ними весь об’єм, що залишився, і заливаємо вміст банки окропом. Прикривши кришкою, прогріваємо помідори близько 15 хвилин.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

5. Після закінчення цього часу зливаємо воду в каструлю, в якій готуватимемо маринад, і додаємо в неї сіль, цукровий пісок і оцет. Розсіл добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Потім вливаємо його в банку і закатуємо простерилізованою кришкою. Тільки після того, як банка з помідорами повністю охолоне, її можна буде відправити на зберігання.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо Смачного!

Помідори з морквяним бадиллям на зиму без оцту

Ще один рецепт, в якому замість оцту додамо трохи лимонної кислоти. І будьте впевнені, що ваша заготівля залишиться в повній цілості й схоронності аж до самої зими. Тож не відкладайте процес приготування і подбайте про зимовий раціон заздалегідь.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Томати – 2000 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Бадилля моркви – 2-4 гілочки.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Кислота лимонна – 5-8 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі овочі, які вказані в інгредієнтах. Потім довільно їх нарізаємо, крім томатів, і укладаємо на дно простерилізованої банки.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

2. Промиті та злегка просушені томати укладаємо якомога щільніше один до одного, додаючи між ними підготовлене морквяне бадилля. У цей час доводимо воду до кипіння.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

3. Щойно наповнили банку необхідною кількістю помідорів та інших овочів, вливаємо в неї окріп і, прикривши кришкою, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин прогріватися.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

4. Потім міняємо залізну кришку на пластмасову, яка призначена для зливу води і зливаємо остиглу воду в раковину. Паралельно з цим доводимо до кипіння нову порцію води.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

5. А поки що в прогріті помідори кладемо перець горошком, трохи гвоздики, а також цукровий пісок із сіллю. Як консервант додаємо зовсім небагато лимонної кислоти. Цього буде достатньо для того, щоб заготівля простояла якомога довше.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

6. Коли вода закипіла, акуратно вливаємо її в банки з помідорами і закриваємо простерилізованими кришками, використовуючи кухонний ключ.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

7. Закриту банку перевертаємо і залишаємо до повного охолодження, перевернувши догори дном і загорнувши в ковдру.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

8. На цьому приготування завершено. Після того, як банки охололи, переставляємо їх у прохолодне місце чекати свого часу.

Помідори з морквяним бадиллям на зиму

Бажаємо вам Смачного та гарного настрою!