У спекотні літні дні як ніколи хочеться уникнути тривалого часу біля плити, тому віддаємо перевагу швидкій готуванні, простий їжі і прохолодним десертів. Один з таких – полуничний торт без випічки, замісу і складної формування. Освіжаючий желейний шар на основі молочних вершків, вершкового сиру і ягідного пюре розташований на тонкому коржі з подрібненого печива, змішаного з вершковим маслом. За зовнішнім виглядом і набору продуктів виріб нагадує чізкейк, але відрізняється полегшеною технологією приготування і ніжнішою текстурою.
Замінюючи світле печиво шоколадним, а полуницю іншої сезонної ягодою (малиною, чорницею, чорною смородиною), можна кожного разу балувати рідних новим десертною стравою – смачним, легким, красивим. Нехитрий декор зі свіжих ягід значно перетворює скромний желейний торт, перетворюючи його в справжній святковий страва.
Складові:
Для основи:
- пісочне печиво ( «Ювілейне», «Марія» або т.п.) – 200 г;
- вершкове масло – 100 г.
Для желейного шару:
- вершки 33-35% – 500 г;
- вершковий сир ( «Almette» або т.п.) – 150 г;
- полуниця – 200 г;
- желатин порошковий – 12 г;
- цукрова пудра – 100 г;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г).
Для начинки:
- полуниця – 150 г.
Полуничний торт без випічки рецепт з фото крок за кроком
[Ad # first]
[Ad # second]
- Печиво подрібнюємо в крихту. Можна це зробити за допомогою качалки, толкушки, але самий простий і швидкий спосіб – скористатися блендером.
- Розтоплюємо і охолоджуємо масло, заливаємо крихти печива.
- Ретельно перемішуємо, просочуючи олійною рідиною всю суху масу.
- На тарілку ставимо рознімне кільце, в нашому прикладі відрегульоване на 22 см. Викладаємо масляні крихти і рівномірно розподіляємо, трамбуючи пальцями. Намагаємося зробити шар рівним і однаковим по товщині. На час приготування начинки прибираємо тарілку з кільцем і пісочної основою в холодильник.
Формування полуничного шару для торта
- Холодні вершки збиваємо міксером з ванільним цукром і цукровою пудрою. Починаємо з низькою швидкості, поступово збільшуючи темп. Як тільки на поверхні будуть видні сліди від віночків, зупиняємося.
- Додаємо вершковий сир кімнатної температури. Злегка збиваємо, тільки до об’єднання компонентів.
- Желатин замочуємо в 100 мл холодної води. Ми залишаємо на 10 хвилин або довше (до набрякання). Час дивимося на упаковці.
- Полуницю (200 г) промиваємо, обриваємо «хвостики». У чаші блендера подрібнюємо до рідкого пюре.
- Щоб позбутися від дрібних кісточок, перетираємо полуничну масу через сито, натискаючи ложкою.
- Полуничний сік додаємо до суміші вершків і сиру (кісточки в рецепті не використовуємо).
- Желатин прогреваем. Наприклад, ставимо піалу з набряклої масою в інший посуд, наповнену гарячою водою. Інтенсивно розмішуємо, повністю розчиняючи порошок. Або прогреваем іншим способом (мікрохвильовка, «водяна лазня»), тільки не кип’ятимо.
- Злегка остудити, вливаємо розчин тонкою цівкою до вершкового крему, збиваючи міксером на самій низькій швидкості. Пробуємо на солодкість. Якщо необхідно, додаємо додаткову порцію цукрової пудри і перемішуємо.
- Частину, що залишилася полуницю (150 г), промивши і видаливши «хвостики», ріжемо невеликими шматочками, завантажуємо до желіровать складу, перемішуємо.
- Тарілку з кільцем і коржем-основою дістаємо з холодильника. На шар охолоджених крихт виливаємо вершково-полуничну суміш. Прибираємо в холодильник.
- Коли кремовий шар застигне, акуратно проводимо ножем по колу, знімаємо кільце.
- Перед подачею можна оформити торт свіжою полуницею.
- Зберігаємо десерт в холодильнику, дістаємо тільки перед чаюванням, не раніше (в теплі ніжний желейний шар поступово починає танути).
Полуничний торт без випічки готовий! Смачного!