Апетитна ягідна тема залишається в центрі уваги кулінарів круглий рік, але в літню пору її актуальність зростає в рази.
Гріх не скористатися нагодою і не спекти для своїх улюблених домочадців ароматний і ніжний бісквіт з полуницею, вирощеної своїми руками або купленої на ринку. Беремо за основу класичний варіант найпопулярнішою випічки, замість яблук кладемо в неї найсмачнішу ягоду літа і отримуємо ароматне частування до чаю.
Полунична начинка робить кілька сухуватий бісквіт більш соковитим, додаючи італійської випічці (італійське «biscotto» – «печена двічі») істинно-французького шарму.
Щоб результат кулінарних праць зробив честь господині, і гості змогли вдосталь насолодитися ароматним результатом її праць, найкраще вибирати для начинки щільні ягоди солодких сортів, наприклад, Ельдорадо, Кармен, Корона. Така полуниця ідеально підходить для запікання в бісквітному тесті – не розповзається, залишається цілою і в процесі теплової обробки віддає максимум аромату.
Пропонуємо два кращих рецепта улюбленого всіма бісквіта зі свіжою полуницею – для мультиварки і ягідного торта, основа якого печеться в духовці.
Класичний бісквіт з полуницею в мультиварці
Складові
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Полуниця – 300 г + –
- Рослинна олія – 1 ч.л. + –
- Манка – 1 ст.л. + –
Випічка смачного полуничного бісквіта за класичним рецептом
Кондитерський «хліб» або бісквіт – це випічка, яка в класичному «виконанні» складається з борошна, яєць і цукру. Запропоноване співвідношення продуктів дозволяє отримати високу стійку основу для торта.
Якщо жовтки збити окремо від білків на цукровій пудрі, отримаємо ще більш пишне ласощі.
- У глибоку посудину розбиваємо яйця, не забувши кожне окремо перевірити на свіжість.
- Засипаємо їх цукром і, включивши міксер на максимальну потужність, перетворюємо вміст миски в пишну пінну масу.
- Далі додаємо заздалегідь пропущену через сито борошно. Вводимо її в солодку яєчну суміш не всю за раз, а в декілька заходів.
- Готове тісто (по густоті воно повинно вийти таким же, як для оладок або трохи щільніше) ділимо приблизно на дві рівні частини. У змащену маслом і присипану манкою мультічашу ллємо половину тестової маси, зверху кладемо цілі ягоди митої і просушеної полуниці.
- Начинку заливаємо залишками тіста. Закриваємо мультиварку, в меню вибираємо програму «Випічка» або «Кекс», в залежності від моделі агрегату, встановлюємо час 40 хвилин і запускаємо.
- Коли таймер подасть звуковий сигнал, потрібно буде відкрити мультиварку і за допомогою сірника перевірити готовність полуничного бісквіта. Якщо на сірнику, якій проткнули бісквіт, залишилися сліди тесту, значить, його потрібно допекти ще протягом 10 хвилин, встановивши додатковий час на таймері і запустивши програму.
Нарізати на порції ніжну випічку з апетитним ягідним ароматом можна тільки тоді, коли він охолоне. Якщо поспішити, то бісквіт може осісти і втратити всю свою пишність.
Бісквіт з духовки з найніжнішим і смачним полуничним кремом
Якщо привід для застілля – ювілей або весілля, то і десерт повинен бути особливим. Пропонуємо спекти торт зі сметанно-ягідним кремом. Він виходить неймовірно смачним і виглядає на святковому столі по-королівськи розкішно.
Складові
- Яйця курячі сирі – 6 шт;
- Цукор-пісок – 1,5 склянки;
- Борошно – 1,5 склянки;
- Ванільний цукор – 2 пакетики;
- Содовий розпушувач – 0,5 ч.л .;
- Олія – 1 ст.л .;
- Згущене молоко біле – 1,5 банки;
- Масло вершкове – 100 г;
- Полуниця свіжа мита – 0,3 кг;
- Компот полуничний (для просочення) – 150 мл.
Як зробити своїми руками смачний бісквітний торт з полуницею
- Відокремивши білкову частина яєць від желтковой, полістиролу, що їх окремо до пишності. У жовтки при цьому потрібно додати цукор, в тому числі ванільний. Попрацювати міксером доведеться до повного розчинення солодких цукрових кристалів.
- Потім, з’єднавши знову білки і жовтки, змішуємо до однорідного стану, а потім починаємо поступово вводити борошно з розпушувачем, не перестаючи працювати міксером. У результаті повинно вийти тісто майже як на оладки, тільки трохи більше густе.
- Їм заповнюємо змащену форму і відправляємо її в нагрітий до 200С духовку. Як тільки закриється дверцята грубки, температуру потрібно зменшити до 180С і тримати на цьому рівні. При меншій температурі ризик підгоряння випічки зводиться до нуля, але при цьому не доведеться сподіватися на те, що бісквітне тісто добре «підійде» і залишиться пишним.
- Випікаємо основу для торта до готовності. Поки вона буде остигати в природних умовах, ми займемося кремом.
- Маслу потрібно надати пишності за допомогою міксера, а потім ще трохи збити його разом зі згущеним молоком і полуницею. Її попередньо потрібно промити, прибрати зелені суцвіття і пюрировать блендером.
- Остиглий пиріг хлібним ножем із зубчиками розрізаємо на 2-3 бісквітних млинця. Нижній просочуємо солодким полуничним компотом до м’якості, покриваємо приготованим кремом і накриваємо наступним коржем, а потім – ще одним, також просоченим. Верхівку покриваємо залишками крему і прикрашаємо, наприклад, тонкої нарізкою зі свіжої полуниці або улюблених фруктів. Можна використовувати зроблені своїми руками полунички з кондитерської мастики.
Літні сезонні ягоди – справжній подарунок для талановитого кондитера. Навіть найпростіший бісквіт з полуницею, майстерно спечений і оформлений, можна перетворити в шедевр кондитерської справи. А щоб готувати запашне ласощі круглий рік, радимо наморозили побільше улюблених літніх ягід!