Полуничні пиріжки з замороженої ягоди

pirozhki-s-zamorozhennoj-klubnikoj
Складно знайти людину, яка б не любила свіжу ароматну випічку, приготовлену в домашніх умовах. Серед безлічі рецептів таких страв особливо виділяються пиріжки із замороженою полуницею – солодкі і рум’яні красені, які стануть прикрасою будь-якого столу, в тому числі і святкового. А той факт, що ягода в них використовується не свіжа, робить ці ласощі ще і неймовірно зручним для приготування будь-якої пори року.

Класичний рецепт пиріжків з мороженої полуницею

Класичний рецепт пиріжків з мороженої полуницею

Складові

тісто

  • Борошно пшеничне – 2 кг + –
  • Молоко – 600 мл + –
  • Вода очищена – 150 мл + –
  • Яйця курячі – 4 шт + –
  • Масло вершкове – 200 г + –
  • Цукор-пісок білий – 6 ст.л. + –
  • Дріжджі хлібопекарські – 4 ч.л. + –
  • Ванільний цукор – 2 пакетики + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –

начинка

  • Цукор-пісок білий – 10 ст.л. + –
  • Полуниця – 0,8 кг + –

Як приготувати пиріжки з замороженої полуницею в духовці

  1. Дістаємо з морозильної камери ягідки і залишаємо їх розморожувати при кімнатній температурі.
  2. Тепер нам потрібно розібратися з нашим дріжджовим тестом, так що виливаємо нашу воду в зручну ємність і трохи підігріваємо її. Тут важливо відзначити, що дуже сильно гріти рідина не потрібно – висока температура зіпсує наші дріжджі. Вода повинна бути трохи тепліше кімнатної температури.
  3. Висипаємо дріжджі в воду, перемішуємо і залишаємо на деякий час.
  4. У досить глибоку миску наливаємо тепле молоко, додаємо 3 курячих яйця, а також всипаємо сіль і обидва види цукру. Гарненько все перемішуємо, поки тверді крупинки повністю не розчиняться.
  5. Вершкове масло ставимо в мікрохвильову піч на деякий час, щоб воно стало повністю рідким, при бажанні можна скористатися водяною банею. Топлене маслечко виливаємо в молочну суміш, сюди ж вливаємо і вже справжні дріжджі.
  6. Просіяне борошно акуратно всипаємо в нашу рідина і постійно перемішуємо. Важливо ретельно вимісити тісто, щоб воно було однорідним і м’яким.
  7. Коли тісто замішане, перекладаємо його знову в глибоку миску і накриваємо тканиною. Воно повинно як слід піднятися, так що на пару годин отставляем його в сторону. Тільки не забувайте час від часу перевіряти тісто, воно може занадто сильно збільшитися в обсязі, так що в такі моменти його слід трохи утрамбовувати.
  8. Приблизно в цей час наша полуничка вже повинна повністю відтанути, так що зливаємо з неї виділилася рідина і засипаємо цукром. Якщо через кілька хвилин після цього ви виявите ще сік, то також злийте його.
  9. На посипану пшеничним борошном робочу поверхню викладаємо тісто. Нам потрібно розділити його на невеликі шматочки, з яких ми згодом і будемо робити пиріжки. Розмір їх залежить тільки від ваших побажань, так що, розкотивши один такий кульку з тіста, ви зможете приблизно визначитися з тим, наскільки великий пиріжок вийде.
  10. У центр кожного розкотив млинчика викладаємо трохи полуниці, після цього защипуємо краю і викладаємо заготовку на деко, застелене пергаментом.
  11. Як ви пам’ятаєте, у нас залишилося ще одне яйце, воно потрібно нам для змазування. Так що розбиваємо його в невелику піалу, збиваємо виделкою і акуратно змащуємо масою наші пиріжки. Якщо не вистачить одного яйця, візьміть два.
  12. Відправляємо на сорок хвилин наш лист в духовку, яку слід розігріти до 190 градусів. Про готовність пиріжків вам повідомить характерний рум’яний колір тесту.
  13. Після цього виймаємо випічку, даємо трохи їй охолонути і подаємо на стіл до чаю.

До речі, якщо ви не хочете возитися з приготуванням тесту, то можете замінити його на покупне листкове. Складати такі пиріжки потрібно в вигляді конвертиків, а на смак вони нітрохи не поступляться тим, що ми готували в цьому рецепті.

Пиріжки з мороженої полуницею і ревнує

Навчені досвідом господині ніколи не упускають можливості зробити якомога більше запасів під час літнього сезону. Така далекоглядність нагороджує всю сім’ю взимку, коли на столі виявляється ароматна випічка з начинкою із заморожених дарів літа.

Як зробити полуничні пиріжки з замороженої ягоди

Складові

  • Заморожений ревінь – 0,4 кг;
  • Заморожена полуниця – 0,4 кг;
  • Борошно пшеничне – 0,5 кг;
  • Яйця курячі – 5 шт;
  • Сир жирний – 0,5 кг;
  • Цукор-пісок білий – 6 ст.л .;
  • Сметана – 4 ст.л .;
  • Розпушувач пекарський – 2 ч.л .;
  • Сіль – пара пучок;
  • Крохмаль – 2 ст.л .;
  • Вода очищена – 4 ст.л.

Як зробити пиріжки з замороженої полуницею і ревнує

  1. Заморожений ревінь і полуницю виймаємо з морозилки і ставимо розморожувати при кімнатній температурі.
  2. Сир нам потрібно подрібнити, це можна зробити за допомогою сита, або скористатися просто виделкою. У другому випадку структура буде менш однорідною.
  3. У миску, в якій у нас знаходиться подрібнений сир, додаємо 4 курячих яйця, 2 столові ложки цукру і сметанку. Все перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Для зручності можете скористатися міксером.
  4. Окремо змішуємо просіяне борошно, сіль і пекарський розпушувач. Суху суміш після цього акуратно всипаємо до сирної маси і замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і відставляємо в сторону.
  5. Якщо ревінь у нас був заморожений в неочищеному вигляді, то чистимо його, а потім подрібнюємо, також нарізаємо і полуничку.
  6. У каструльку вливаємо воду, насипаємо 2 столові ложки цукру і додаємо ревінь. Ставимо на плиту на кілька хвилин, поки ревінь НЕ розм’якне, після чого зливаємо рідину, а нарізку відправляємо до полуниці.
  7. Всипаємо в миску решту 2 столові ложки цукру і крохмаль, премешіваем нашу начинку.
  8. Поділяємо тісто на невеликі кульки, розгортаємо з них коржики і викладаємо в центр кожної по 1 столовій ложці нашої начинки, защипуємо. Сформовані пиріжки викладаємо на пергамент, який покладений поверх дека.
  9. Час, що залишився яйце збиваємо виделкою і змащуємо їм наші пиріжки. Після цього ставимо в духовку на третину години, виставивши 180 градусів.

Завдяки тому, що в складі тесту у нас є сир, воно вийде дуже м’яким, так що маленькі любителі солодкого точно будуть в повному захваті.

Пиріжки з замороженої полуницею і сиром

У цьому рецепті сир ми будемо класти не в тісто, а в начинку, так що пиріжки вийдуть не тільки ароматними, але і дуже корисними!

Як приготувати пиріжки з замороженої полуницею і сиром

Складові

  • Полуниця заморожена – 400 г;
  • Яйця курячі – 4 шт;
  • Борошно пшеничне – 0,6 кг;
  • Цукор-пісок білий – 200 г;
  • Крохмаль – 2 ч.л .;
  • Сир жирний – 0,3 кг;
  • Ванільний цукор – 1 упаковка;
  • Дріжджі сухі – 4 ч.л .;
  • Молоко – 150 мл;
  • Мед квітковий – 2 ч.л .;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Сіль – 1 ч.л.

Як запекти пиріжки із замороженою полуницею

  1. За традицією ставимо полуницю розморожувати, щоб це відбувалося швидше, можна викласти її в друшляк.
  2. Нам потрібно активувати дріжджі. Для цього половину нашого молока трохи підігріваємо (тільки не сильно), всипаємо дріжджі і додаємо мед і трохи борошна. Прибираємо в тепло місце на півгодини.
  3. Коли вказаний час минув, розбиваємо в ємність 2 яйця, додаємо 100 грам цукру, топлене масло, ванільний цукор, половину молока і сіль. Перемішуємо, а потім всипаємо потроху борошно і замішуємо тісто.
  4. Відставляємо масу в сторону, накривши тканиною. Воно повинно як слід піднятися.
  5. Полуницю дрібно рубаємо, додаємо сир, 100 г цукру, 1 куряче яйце і крохмаль. Добре все вимішуємо.
  6. Поділяємо тісто на 16 однакових кульок, потім розгортаємо їх, а в центр кожного викладаємо начинку. Після цього защипуємо пиріжки, викладаємо на деко змащений маслом або накритий пергаментом.
  7. Збиваємо останнім яйце, змащуємо нашу здобу. Ставимо в духовку на третину години при температурі 180 градусів.

Такі пиріжки із замороженою полуницею і сиром стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Найцікавіше – дітлахи зі швидкістю світла змітають це корисне страву, хоча в чистому вигляді сир вони не надто шанують.