Ми любимо літо за дари природи, якими намагаємося запастися на весь рік, використовуючи метод заморозки або консервації плодів. Подарувати вам шматочок літнього тепла завжди готова шарлотка з замороженої полуницею, рецепт в мультиварці кожної господині в цьому обов’язково допоможе. Тільки уявіть: сидите ви в кріслі-гойдалці перед каміном, закутавшись в плед, попиваєте гарячий чай і їсте пиріг – ну що може бути краще зимовим вечором?
Полунична шарлотка в мультиварці
Складові
- Полуниця – 300 г + –
- Борошно пшеничне – 300 г + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Розпушувач – 2 ч.л. + –
- Цукор-пісок білий – 300 г + –
Приготування шарлотки з полуницею в мультиварці
- Збиваємо яйця з сіллю, присипаємо їх цукром і ще раз збиваємо.
- У яєчну масу просіваємо борошно, засипаємо розпушувач, замішуємо тісто.
- Полуницю розморожуємо в мікрохвильовці. Для цього вибираємо саме розмороження, а не підігрів, в іншому випадку – ягода раскиснет. Розрізаємо полуницю уздовж на 2 частини.
- У чашу мультиварки виливаємо тісто.
- Викладаємо ягоди на поверхні тесту.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 65 хвилин.
- Після того, як мультиварка подасть сигнал про те, що все приготувала, вичікуємо ще 3 хвилини і виймаємо пиріг з форми.
- Зверху посипаємо десерт цукровою пудрою.
Для особливо заощаджують час, полуничку пропонуємо перемішати відразу з тестом, при цьому, її не треба буде розморожувати. Це дозволить розподілити ягоди рівномірно по всій Шарлотці. Також, якщо хочете, можете додати в улюблений пиріг ваніль.
Сирна шарлотка з полуницею і яблуками
Полунична шарлотка в мультиварці – блюдо саме по собі смачне, але якщо додати в неї ще й сирок, то захоплення від вашого рукодільного десерту не буде меж.
Складові
- Яйця – 5 шт .;
- Борошно – 2 ст .;
- Цукор – 2 склянки + 2 ст.л .;
- Сир – 300 г;
- Полуниця – 300 г;
- Яблуко – 2 шт .;
- Масло вершкове – 50 г.
Приготування сирної шарлотки з полуницею
- Розминаємо сир виделкою, додаємо до нього м’яке масло.
Якщо масло тільки з холодильника, то його треба розм’якшити, для цього є кілька способів: покладіть масло на блюдце, закрийте високою кришкою (склянкою) і поставте на парову баню, або ж просто погрійте в мікрохвильовці. Зрештою, можна просто заздалегідь його дістати, щоб воно встигло підтанути.
- Отже, м’яке масло змішуємо з сиром.
- Засипаємо 2 ст.л. цукру. Кількість цукру можна збільшити або зменшити – на ваш смак. Розтираємо все разом. Для полегшення праці радимо скористатися блендером.
- Просіваємо борошно в окрему тару через сито. Нам без сита в випічці нікуди, адже з його допомогою борошно стає повітряної, а значить – тісто буде пишним і ніжним.
- Окремо збиваємо яйця з цукром (міксером або вручну – вибір за вами).
- Продовжуємо збивати яєчну масу і засипаємо потихеньку борошно. Краще засипати не всю відразу, а невеликими частинами. Запустили – промісити, і так далі.
- Яблука миємо, видаляємо з них серцевини, потім зчищають шкірку. Нарізаємо м’якоть на тонкі скибочки.
- Полуницю промиваємо, прибираємо зелений хвостик. Розрізаємо її навпіл або ж ріжемо таким самим способом, як і яблука – тонкими скибочками.
- Мультіварочную чашу змащуємо маслом.
- Заливаємо 1/3 частина тесту, зверху викладаємо яблука.
- Накриваємо їх сирною масою, далі кладемо шар полуниці.
- Заливаємо другою частиною тіста.
- Ще один шар яблук і полуниці – і знову заливаємо тестом. Якщо фрукти залишилися, то їх можна покласти зверху.
- Закриваємо кришкою, включаємо режим «Випічка», переводимо таймер на 65 хвилин.
- Через відведений час, вичікуємо ще 10 хвилин.
- Зубочисткою перевіряємо готовність. Протикаємо пиріг: якщо зубочистка суха – значить, готово, якщо немає – ставимо ще хвилин на 10.
Цедра апельсина, тертий шоколад, ваніль, мелені горіхи, кориця – все це також може бути у вашому чудовому пирозі. А якщо пиріг призначений для урочистого випадку, то можна його прикрасити ще і глазур’ю.
Творіть – і насолоджуйтеся!