Полунична шарлотка з мороженої ягодою

Шарлотка із замороженою полуницею рецепт в мультиварці
Ми любимо літо за дари природи, якими намагаємося запастися на весь рік, використовуючи метод заморозки або консервації плодів. Подарувати вам шматочок літнього тепла завжди готова шарлотка з замороженої полуницею, рецепт в мультиварці кожної господині в цьому обов’язково допоможе. Тільки уявіть: сидите ви в кріслі-гойдалці перед каміном, закутавшись в плед, попиваєте гарячий чай і їсте пиріг – ну що може бути краще зимовим вечором?

Полунична шарлотка в мультиварці

Домашній рецепт шарлотки з замороженої полуницею в мультиварці

Складові

  • Полуниця – 300 г + –
  • Борошно пшеничне – 300 г + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Розпушувач – 2 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 300 г + –

Приготування шарлотки з полуницею в мультиварці

  1. Збиваємо яйця з сіллю, присипаємо їх цукром і ще раз збиваємо.
  2. У яєчну масу просіваємо борошно, засипаємо розпушувач, замішуємо тісто.
  3. Полуницю розморожуємо в мікрохвильовці. Для цього вибираємо саме розмороження, а не підігрів, в іншому випадку – ягода раскиснет. Розрізаємо полуницю уздовж на 2 частини.
  4. У чашу мультиварки виливаємо тісто.
  5. Викладаємо ягоди на поверхні тесту.
  6. Встановлюємо режим «Випічка» на 65 хвилин.
  7. Після того, як мультиварка подасть сигнал про те, що все приготувала, вичікуємо ще 3 хвилини і виймаємо пиріг з форми.
  8. Зверху посипаємо десерт цукровою пудрою.

Полунична шарлотка з мороженої ягодою

Для особливо заощаджують час, полуничку пропонуємо перемішати відразу з тестом, при цьому, її не треба буде розморожувати. Це дозволить розподілити ягоди рівномірно по всій Шарлотці. Також, якщо хочете, можете додати в улюблений пиріг ваніль.

Сирна шарлотка з полуницею і яблуками

Полунична шарлотка в мультиварці – блюдо саме по собі смачне, але якщо додати в неї ще й сирок, то захоплення від вашого рукодільного десерту не буде меж.

Складові

  • Яйця – 5 шт .;
  • Борошно – 2 ст .;
  • Цукор – 2 склянки + 2 ст.л .;
  • Сир – 300 г;
  • Полуниця – 300 г;
  • Яблуко – 2 шт .;
  • Масло вершкове – 50 г.

Приготування сирної шарлотки з полуницею

  • Розминаємо сир виделкою, додаємо до нього м’яке масло.

Якщо масло тільки з холодильника, то його треба розм’якшити, для цього є кілька способів: покладіть масло на блюдце, закрийте високою кришкою (склянкою) і поставте на парову баню, або ж просто погрійте в мікрохвильовці. Зрештою, можна просто заздалегідь його дістати, щоб воно встигло підтанути.

  • Отже, м’яке масло змішуємо з сиром.
  • Засипаємо 2 ст.л. цукру. Кількість цукру можна збільшити або зменшити – на ваш смак. Розтираємо все разом. Для полегшення праці радимо скористатися блендером.
  • Просіваємо борошно в окрему тару через сито. Нам без сита в випічці нікуди, адже з його допомогою борошно стає повітряної, а значить – тісто буде пишним і ніжним.
  • Окремо збиваємо яйця з цукром (міксером або вручну – вибір за вами).
  • Продовжуємо збивати яєчну масу і засипаємо потихеньку борошно. Краще засипати не всю відразу, а невеликими частинами. Запустили – промісити, і так далі.
  • Яблука миємо, видаляємо з них серцевини, потім зчищають шкірку. Нарізаємо м’якоть на тонкі скибочки.
  • Полуницю промиваємо, прибираємо зелений хвостик. Розрізаємо її навпіл або ж ріжемо таким самим способом, як і яблука – тонкими скибочками.
  • Мультіварочную чашу змащуємо маслом.
  • Заливаємо 1/3 частина тесту, зверху викладаємо яблука.
  • Накриваємо їх сирною масою, далі кладемо шар полуниці.
  • Заливаємо другою частиною тіста.
  • Ще один шар яблук і полуниці – і знову заливаємо тестом. Якщо фрукти залишилися, то їх можна покласти зверху.

Приготування сирної шарлотки з полуницею

  • Закриваємо кришкою, включаємо режим «Випічка», переводимо таймер на 65 хвилин.
  • Через відведений час, вичікуємо ще 10 хвилин.
  • Зубочисткою перевіряємо готовність. Протикаємо пиріг: якщо зубочистка суха – значить, готово, якщо немає – ставимо ще хвилин на 10.

Цедра апельсина, тертий шоколад, ваніль, мелені горіхи, кориця – все це також може бути у вашому чудовому пирозі. А якщо пиріг призначений для урочистого випадку, то можна його прикрасити ще і глазур’ю.

Творіть – і насолоджуйтеся!