Плов з мідіями і креветками

Здрастуйте дорогі любителі смакоти і корисностей!

Зважилася я на черговий експеримент. У морозилці лежала упаковка мідій, не могла ніяк придумати, що з ними зробити. Вирішила зробити плов з мідіями. До цього мідії мені пробувати не доводилося. Прочитала, що вони дуже і дуже корисні. У мідіях міститься величезна кількість білка, при тому, що вони не дуже калорійні. Багато різних мікроелементів.

Незважаючи на всю їхню користь, любителькою мідій я не стала. Але рецепт плову викладу, так як на смак і колір товариша немає.

Якщо Ви до сих пір не пробували мідії, то відваріть або обсмажте з цибулею невелика кількість. Сподобається – готуйте плов, не сподобається – замініть мідії креветками.

Плов з мідіями

Для плову з мідіями і креветками нам знадобиться:

  • 3 стаканчика длінозерного рису (я беру пропарений),
  • вода,
  • 400 грам розморожених мідій (я брала відразу очищених),
  • 200 грам розморожених креветок (можна взяти відразу очищені),
  • 500 грам цибулі,
  • 200 г моркви,
  • сіль, запашний перець горошком,
  • 4 зубчики часнику,
  • рослинна олія.

Рецепт плову з мідіями і креветками.

Плов я готувала в мультиварці, але можна його приготувати в казані або каструлі. Рис відміряла мультіварочним стаканчиком. Його обсяг близько 170 мл.

Підготуємо продукти.

Заморожені і очищені мідії необхідно попередньо розморозити. Промити під проточною холодною водою.

Чи не очищені варено-морожені креветки теж розморозити і очистити від голови, хвоста і панцира. Але простіше взяти відразу чищені креветки.

Моркву і цибулю очистити. Морква нарізати кільцями, цибулю крупно порубати.

Рис добре промити під проточною водою.

Часник очистити і порізати.

Включимо в мультиварці режим “Випічка”. У каструльку мультиварки наллємо рослинного масла так, щоб воно покривало дно. Покладемо туди моркву і цибулю. Трохи обсмажити.

Додамо мідії і креветки. Покладемо запашний перець. Перемішаємо і ще трохи все обсмажити.

Рівним шаром викладемо рис. Заллємо водою так, щоб вона покривала весь рис на 8-10 мм. Додамо сіль за смаком і часник.

Закриваємо кришку мультиварки. Включаємо режим “Плов”.

Після звукового сигналу про закінчення режиму відкриваємо кришку, перемішуємо вийшов плов.

Ми любимо їсти плов, додаючи соєвий соус або з салатом зі свіжих помідорів і огірків.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.