Варіантів приготування плову в мультиварці безліч. Єдине, що точно їх об’єднує – мало хто задоволений автоматичною програмою «Плов» і господині пристосувалися готувати плов, використовуючи інші режими.
За цим рецептом виходить дуже смачний плов, який любимо моїми домашніми і часто з’являється на нашому столі.
Рецепт для Мультиварки Panasonic SR-TMH 18.
необхідно:
- Свинина – 400-500 г
- Лук – 1-2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Рис круглозёрний – 1,5 скл. (У мене звичайний стакан 250 мл)
- Спеції – зіра 0,3 ч.л., куркума 0,5 ч.л., паприка солодка 1,5 ч.л., перець чорний 0,3 ч.л.
- Масло для смаження – 2-3 ст.л.
- Сіль за смаком
приготування:
М’ясо обсмажити в чаші мультиварки на програмі «Випічка» до випаровування рідини і легкої рум’яної скоринки.
Поки смажиться м’ясо, нарізаємо цибулю і моркву.
Мені більше подобається саме нарізати моркву, але можна і натерти.
Зі спецій я беру зиру, куркуму, паприку і чорний перець.
Можна взяти готову суміш спецій для плову.
Кладемо спеції до м’яса. Масло і м’ясо фарбуються в красивий рум’яний колір, який додасть плову апетитний вигляд.
Додаємо цибулю з морквою, продовжуємо смажити в програмі «Випічка».
Коли цибуля з морквою обсмажити, зазвичай це хвилин 10-15, додаємо воду або бульйон, щоб рідина покривала м’ясо на 3/4.
Мені подобається м’яке м’ясо в плові, тому ставимо на програму «Гасіння» на 1 годину. За цей час свинина стане досить м’якою.
Рис промиваємо і висипаємо поверх м’яса.
Наливаємо воду або бульйон в кількості, що дорівнює обсягу рису.
Тобто на 1,5 скл. рису я візьму 1,5 скл. води. Зверху насипати сіль, але не перемішувати.
Ставимо на програму «Випічка» на 40 хв.
Плов приготований таким чином вже не назвеш кашею. М’яке, добре протушенние м’ясо і розсипчастий рис.
Смачного!