Пісні десерти програють традиційним за смаком і тут вже нічого не поробиш. Але цей пісний шоколадний пиріг Брауні на кокосовому молоці – виняток. Його смак анітрохи не гірше, ніж у класичного побратима, він просто трохи інший, хоча і дуже схожий.
І в чому ще його безсумнівний плюс, так це в тому, що він набагато легше і краще сприймається нашим організмом, ніж десерт з великою кількістю вершкового масла і яєць.
Я не вмовляю вас перейти на веганські їжу, сама дуже люблю традиційний рецепт Брауні, але спробувати кокосовий варіант варто.
Отже,
Рецепт Брауні на кокосовому молоці
Цього разу я готувала в рознімної круглій формі діаметром 20 см.
Складові:
- 200 мл кокосове молоко
- 80 г чорний шоколад
- 60 г (2 ст.л.) просіяне пшеничне борошно
- 15 г (3 ч.л.) какао порошок
- 75 г (3 ст.л.) цукор
- 1 ч.л. ваніль
- 1 ч.л. розпушувач
- 1/4 ч.л. сіль
- 75 г горіхи або кокосова стружка (за бажанням)
Глазур (за бажанням)
- 60 г чорний шоколад
- 20 мл рослинне масло або 30 г кокосове молоко
Сам десерт готується дуже швидко і тому спочатку підготуйте форму. Застелите її дно пергаментом і змастіть маслом боки.
Кокосове молоко трохи погрійте і добре збовтайте, щоб розтопилися густі кокосові вершки. Якщо, коли ви відкриєте банку, вершки все одно будуть окремо, поставте молоко в гарячу воду і добре перемішайте ложкою до однорідності.
Духовку дозволите і розігрійте до 175 °.
Горіхи (якщо додаєте) підсушіть в духовці при 150 ° 10 хвилин або на сковороді.
Як приготувати тісто для кокосового Брауні
Горіхи порубати і розкладіть по дну форми.
- Молоко поставте на плиту і доведіть до гарячого стану, почне булькати – досить.
- Змішайте разом всі сухі інгредієнти: борошно, какао порошок (можете їх разом просіяти), розпушувач, цукор і сіль.
- До шоколаду додайте ваніль і залийте його гарячим молоком. Всі розмішайте до однорідної маси.
- Введіть сухі продукти і замісити тісто.
Воно буде стікати з лопатки, консистенція рідкої сметани.
Акуратно вилийте його на горіхи.
Постукайте формою об стіл і відправляйте в духовку приблизно на 20 хвилин.
Прошу врахувати, коли я пишу температуру і час приготування, я маю на увазі свою духовку, час випічки у вас може відрізнятися, перевіряйте!
При випічці Брауні, головне, його не пересушити, тому через 17 хвилин, перевіряйте сухий зубочисткою. На ній може залишатися ЛЕГКИЙ шоколадний слід.
Якщо ви любите сухий пиріг, чекайте, щоб зубочистка була абсолютно чистою.
Готовому десерту дайте трохи охолонути і зніміть форму.
Як приготувати пісну глазур
Так як у мене залишилося молоко, я використовую його.
- Розтопіть шоколад, додайте молоко і добре перемішайте.
Покрийте десерт і розріжте його на порції.
Насолоджуйтесь.
Зберігати його можна в зачиненій контейнері в холодильнику до двох тижнів.