Завдяки сучасній техніці, процес готування спростився, і господиням стало легше готувати сімейні обіди, в зв’язку з цим урізноманітнюється і щоденний раціон.
Приготувати пісний борщ з квашеною капустою в мультиварці зможе кожен без особливих зусиль – блюдо буде корисним, легким і припаде до смаку всім без винятку. Улюблені частування, приготовані в диво-пічці, зберігають максимум користі для нашого організму і роблять смак страви м’якше, ніжніше, цікавіше.
Користь квашеної капусти
Немає нічого більш підходящого для пісного борщу, ніж улюблена і соковита квашена капуста. Квашена капуста – закуска номер один, вона має багато шанувальників, це національне блюдо Росії і ще багатьох країн.
Традиційно квасять капусту в дерев’яних або скляних ємностях, за старовинними рецептами в капусту обов’язково додають журавлину, завдяки їй капуста довше зберігає свої якості. Крім своїх чудових смакових якостей, квашена капуста несе велику користь організму: чудово тонізує, підвищує імунітет і покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Для тих, хто стежить за своєю фігурою, квашена капуста – невід’ємний інгредієнт в готуванні різноманітних страв, адже на 100 «квашених» грам припадає лише 27 калорій!
Якщо ви готуєте пісний борщ з квашеною капустою вперше або хочете вдосконалити вже випробуваний рецепт – ми розкриємо для вас кілька секретів приготування цієї страви.
Секрети смачного пісного борщу з квашеною капустою
- Найголовніше для вдалого борщу в мультиварці – це свіжі продукти, з ними навіть початківець кулінар приготує пісний борщ в мультиварці.
- Для балансу смаку квашену капусту можна розбавити свіжої – смак борщу буде чудовим, завдяки тому, що свіжа капуста візьме на себе зайву кислоту.
- За правилами, цукор в пісний борщ з квашеною капустою ніхто не додає, але варто один раз приготувати страву з парою ложок солодкого піску, і вже буде неможливо відмовитися від такої рецептури. Цукор треба підсмажити разом із заправкою, від цього він трохи карамелізіруется і, тим самим, відмінно доповнить смак пісного борщу.
- Борщ з квашеною капустою має виражений кислуватий присмак, однак без оцту все одно не обійтися. Він знадобиться для насиченого кольору, адже те, що пахне смачно, має бути ще й красиво.
Існує думка, що для кольору в борщ потрібно додати всього пару ложок томатної пасти. Але це не так, той, хто знається на готуванні перших страв, погодиться, що для цього обов’язково потрібна буряк.
Буряк потрібно обсмажити і згасити разом з луком і морквою, а в кінці готування додати ложку оцту і згасити ще 2 хвилини. Завдяки оцту, буряк віддасть весь свій колір і, навіть після закінчення декількох днів, пісний борщ залишиться насиченим.
Пісний борщ в мультиварці з квашеною капустою
Складові
- Квашена капуста – 300 г + –
- Картопля – 4-5 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Буряк – 1 шт. (Середня) + –
- Оцет столовий – 1 ст.л. + –
- Цукор – 2-3 ст.л. + –
- Оливкова олія – 4 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Вода – 2 л + –
- Спеції – за смаком + –
Як приготувати пісний борщ з квашеною капустою
Готуємо пісний борщ з квашеною капустою і буряками – він вийде смачним, ароматним і дуже красивим на вигляд. Буряк краще взяти бордового кольору і в формі циліндра, цей сорт підійде ідеально. Буряк лише доповнить смак, але ні в якому разі не стане переважати над іншими інгредієнтами.
Найчастіше неправильний вибір буряка веде до того, що кулінари відмовляються готувати на її основі деякі страви, але цей чудовий овоч повинен обов’язково бути присутнім в пісному борщі з квашеною капустою.
- Всі овочеві плоди очистіть і добре вимийте.
- Картоплю і цибулю порізати кубиками, буряк і моркву натріть на крупній тертці. Помідори і солодкий перець наріжте дрібними шматочками, часник подрібніть ножем.
- Квашену капусту добре відіжміть, щоб в ній було мінімум рідини (погано або зовсім не віджимання капуста може зіпсувати смак борщу).
- Увімкніть мультиварку, встановіть режим «Випічка» на 40 хвилин. Влийте оливкова олія, додайте цибулю, моркву, буряк і підсмажте продукти протягом 15 хвилин, потім посоліть, приправте оцтом і 1 ложкою цукру.
- Додайте в піджарку нарізані помідори, перець і смажте 10-15 хвилин. Після -положіте часник і смажте ще 5 хвилин – заправка для борщу готова.
- До підсмаженим овочів додайте картоплю і квашену капусту, залийте все водою (лийте стільки, скільки знадобиться).
- Приправте борщ спеціями і сіллю на свій смак, за бажанням, додайте свій улюблений інгредієнт, наприклад, сушені гриби. Встановіть мультиварку на режим «Гасіння» на одну годину.
8. Після сигналу про готовність залиште пісний борщ на «підігріву» на 15 хвилин – для того, щоб він настоявся.
Пісний борщ в мультиварці готовий. Перед подачею можна приправити його зеленню і пісної сметаною – буде дуже смачно. Готувати таке блюдо можна, незалежно від посади, і радувати своїх рідних кулінарними шедеврами.