Пишні оладки на кислому молоці

Пишні оладки на кислому молоці
Зараз в магазинах можна знайти випічку на будь-який смак: солодку, солону, з різною начинкою, однак користі від такого продукту вкрай мало. Тому господині намагаються робити випічку будинку своїми руками, прикладом тому служать спечені млинці на кислому молоці, що славляться своєю пишністю і ніжним смаком. Приготувати в домашніх умовах оладки можна по-різному, але ось результат у всіх рецептів на кислим молоком завжди один – смачна повітряна випічка.

Оладки на кисляку з родзинками: покроковий рецепт

Складові

  • Борошно – 200 г + –
  • Пшоно – + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 50 г + –
  • Кисле молоко – 200 г + –
  • Ізюм – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Приготування оладок на кислому молоці

Класичний рецепт оладок на кислому молоці, як тільки не видозмінюють, додаючи в інгредіентний склад улюбленої випічки всілякі підсилювачі смаку.

У нашому рецепті пишних оладок для посилення смаку використовується родзинки.

Однак його можна замінити іншими сухофруктами (курагою, чорносливом, сушеними яблуками, персиками, бананами, грушами і т.д.), або ж свіжими фруктами.

  1. У глибоку миску / каструлю виливаємо кисле молоко, вбиваємо в нього сире куряче яйце, кладемо трохи ваніліну, ретельно все розмішуємо.
  2. Ізюм промиваємо в чистій воді, потім замочуємо сушені ягоди на 30 хвилин.
  3. Через півгодини воду зливаємо, родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.
  4. У миску з кислим молоком і яйцем додаємо просіяне високосортну борошно. Починаємо заводити тісто на оладки, ретельно перемішуючи інгредієнти. В процесі замісу додаємо в нього родзинки. Тісто на млинці повинно вийти густим, щоб в результаті не розтікався по сковорідці.

Якщо консистенції вийде рідкої – додайте необхідну кількість борошна, якщо навпаки – надто густий, тоді розбавте тісто додатковою кількістю кислого молока, або звичайною кип’яченою (не гарячою) водою.

  1. Випікаємо домашні оладки з кислого молока на розпеченій сковороді, підрум’янюючи випічку з усіх боків (обсмажуємо оладки по 1 хвилині з кожної сторони).

Подаємо гарячі оладки зі сметаною, варенням, медом, згущеним молоком або солодким соусом. Вийде відмінний смачний десерт до чаю, або ж повноцінний ситний сніданок для всієї родини.

Рецепт оладок на кислому молоці без яєць

Якщо ви хочете приготувати пісні, але ситні оладки з кислого молока, то рецепт без яєць – саме те, що ви шукайте. Відсутність яєчного білка в тесті нітрохи не вплине на пишність і легкість текстури домашніх оладок з кислого молока.

Напекти пишні оладки без яєць на кислому молоці не складніше, ніж будь-які інші, та й вишуканою прикрасою буденної трапези вони будуть не менше, ніж звичні багатьом оладки з кефіру або молока.

Складові

  • Кисле молоко – 500 мл;
  • Сода – 1 ч. Л .;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 3-4 ст. л .;
  • Сіль – ½ ч. Л.

pyshnye-oladi-na-prostokvashe.jpg4

Покрокове приготування оладок в домашніх умовах

  1. Тричі просіюємо борошно (це важлива умова для отримання пишних оладок).
  2. Підігріваємо кисле молоко на повільному вогні або на водяній бані.
  3. Змішуємо простоквашус борошном, додаємо в суміш сіль, цукор.
  4. Інгредієнти перемішуємо, додаємо в тісто соду. Знову тісто на оладки вимішуємо.
  5. Викладаємо густе тісто в розігріту сковороду, смажимо оладки на помірному вогні до зарум’янювання.

Подаємо печені оладки на кислому молоці з вершками або джемом. Однак подавати оладки без яєць можна і з солодкою начинкою (наприклад, яблучне пюре), так і з солоною.

Пишні оладки на кислому молоці з сиром і зеленню

Як приготувати улюблені оладки в домашніх умовах незвично? Все просто – додайте в тісто тертий сир і подрібнений зелений лук.

Така начинка додасть класичним оладок з кислого молока пікантність і особливий присмак, який згодом ідеально доповнить часниковий або сметанний соус.

Складові

  • Твердий сир – 100 г;
  • Кисле молоко – 1 стакан (об’ємом 220 мл);
  • Сметана – 2 ст. л .;
  • Зелена цибуля – 1 пучок;
  • Сіль за смаком;
  • Борошно – 1 ст .;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Сода – на кінчику ножа;
  • Олія – ​​4 ст. л. (Плюс невелика кількість для смаження);
  • Цукор – за смаком.

pyshnye-oladi-na-prostokvashe.jpg2

Як спекти несолодкі оладки на кислому молоці

  1. У мисці збиваємо сметану, сіль, цукор, яйця.
  2. Додаємо в збиту суміш рослинне масло, густе кисле молоко, соду. Знову все збиваємо.
  3. Просіваємо в продуктову суміш борошно, інгредієнти збиваємо. На перший погляд, тісто на оладки здасться рідкуватим. Але в даному випадку борошно додавати більше не потрібно. Наші улюблені домашні оладки, замішані на кислому молоці, і так вийдуть ніжними, смачними і соковитими, хоч і не сильно високими.
  4. Натираємо сир на тертці, цибулю шаткуємо, потім перекладаємо подрібнену начинку в тісто, спеціальною лопаткою все перемішуємо.
  5. Випікання сирних оладок з зеленню на сковороді класичне: в міру густе тісто викладаємо на дно розпеченій пательні і обсмажуємо оладки з обох сторін під закритою кришкою. Смажимо улюблені домашні оладки на середньому вогні.

Секрети вдалих оладок з кислим молоком

кисла кисле молоко

Для приготування пишних оладок будинку знадобиться хороше кисле молоко. І чим кисліше воно буде, тим краще на смак вийдуть оладки.

А ось ступінь жирності кисломолочного продукту на пишність і смакові якості оладок ніяк не вплине.

pyshnye-oladi-na-prostokvashe.jpg1

Мастило для сковорідки

Оладки на рослинному маслі завжди виходять досить жирними. Якщо ви хочете отримати свого роду дієтичні оладки (не жирний), тоді основну частину масла (1-2 ст. Л.) Потрібно додати безпосередньо в тісто, а саму

сковороду досить буде тільки змастити невеликою кількістю соняшникової олії.

Чим можна змастити сковорідку для млинців

Додаткові інгредієнти в рецептуру

Рецепти смачних оладок на кислому молоці з яблуками, сухофруктами, сиром і зеленню – далеко не єдиний варіант приготування ситних пишних оладок.

Можна також робити улюблену домашню випічку з грибами, м’ясним фаршем, ковбасою, куркою та іншими інгредієнтами. Вибирайте на свій розсуд, адже традиційний рецепт улюблених оладок завжди можна порушити додаванням незвичайних, але смачних продуктів.

Готувати оладки на кислому молоці дуже легко. Таке блюдо обов’язково стане вашим улюбленим домашнім десертом, а його рецепт – найкращим способом його приготування. Готуйте оладки з кислого молока якомога частіше – і нехай випічка завжди вас дивує тільки приємними нотками свого витонченого смаку.

Смачного!