Пиріжки з луком і яйцями

Пиріжки … Обожнюю пиріжки, взагалі дуже люблю печене. Хочу поповнити свою кулінарну книгу рецептом гаряче улюблених мною пиріжків з цибулею і яйцями.

пиріжки з цибулею і яйцями

Для приготування пиріжків з цибулею і яйцями нам знадобиться:

для тесту:

  • 160 мл молока,
  • 20 грам живих дріжджів,
  • 2 яйця,
  • 1,5 чайні ложки + 80 грам цукру,
  • 100 + 370 грам борошна,
  • 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
  • трохи солі,

для начинки:

  • пучок цибулі (приблизно стільки, скільки захоплює рука, тут справа смаку, хтось любить більше, хтось менше),
  • 6 яєць,
  • 50 грам вершкового масла,
  • сіль.

Рецепт приготування пиріжків з цибулею і яйцями.

Приготування будь-яких пирогів або пиріжків починають з тіста. Тому, якщо у Вас є перевірений і улюблений рецепт дріжджового тіста, то скористайтеся ним, якщо немає, то скористайтеся моїм рецептом.

Зауважу, що при приготуванні тесту для пиріжків з цибулею і яйцями я замінила частину борошна вищого гатунку на цельнозерновую борошно.

IMG_6244

Для начинки яйця необхідно зварити в круту, остудити, очистити і дрібно порізати.

Лук промиваємо під проточною водою, даємо зайвій волозі стекти і дрібно нарізаємо.

Розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до цибулі і яєць.

Солимо всю суміш до смаку і добре перемішуємо.

IMG_6205

Розділимо тісто приблизно на 20 рівних частин, скачаємо з них кульки.

IMG_6251

На злегка посипаній борошном робочій поверхні розкачати кульки тесту в коржики. На середину кожної коржики потрібно викласти по 1-2 столовій ложці начинки і добре заліпити краї. Можна заліпити як у мене, а можна зібрати всі краєчки до центру, тоді вийдуть кругленькі пиріжки. Після слепліванія країв злегка приплесну пиріжки, зробивши їх плоскими.

IMG_6255

Викладемо пиріжки на деко швом вниз.

IMG_6268

Накриємо пиріжки чистою серветкою і дамо їм трохи підійти. Смажена зверху пиріжки яйцем і відправимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-30 хвилин.

IMG_6275 IMG_6283

Смачного.