Пиріжки … Обожнюю пиріжки, взагалі дуже люблю печене. Хочу поповнити свою кулінарну книгу рецептом гаряче улюблених мною пиріжків з цибулею і яйцями.
Для приготування пиріжків з цибулею і яйцями нам знадобиться:
для тесту:
- 160 мл молока,
- 20 грам живих дріжджів,
- 2 яйця,
- 1,5 чайні ложки + 80 грам цукру,
- 100 + 370 грам борошна,
- 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
- трохи солі,
для начинки:
- пучок цибулі (приблизно стільки, скільки захоплює рука, тут справа смаку, хтось любить більше, хтось менше),
- 6 яєць,
- 50 грам вершкового масла,
- сіль.
Рецепт приготування пиріжків з цибулею і яйцями.
Приготування будь-яких пирогів або пиріжків починають з тіста. Тому, якщо у Вас є перевірений і улюблений рецепт дріжджового тіста, то скористайтеся ним, якщо немає, то скористайтеся моїм рецептом.
Зауважу, що при приготуванні тесту для пиріжків з цибулею і яйцями я замінила частину борошна вищого гатунку на цельнозерновую борошно.
Для начинки яйця необхідно зварити в круту, остудити, очистити і дрібно порізати.
Лук промиваємо під проточною водою, даємо зайвій волозі стекти і дрібно нарізаємо.
Розтоплюємо вершкове масло і додаємо його до цибулі і яєць.
Солимо всю суміш до смаку і добре перемішуємо.
Розділимо тісто приблизно на 20 рівних частин, скачаємо з них кульки.
На злегка посипаній борошном робочій поверхні розкачати кульки тесту в коржики. На середину кожної коржики потрібно викласти по 1-2 столовій ложці начинки і добре заліпити краї. Можна заліпити як у мене, а можна зібрати всі краєчки до центру, тоді вийдуть кругленькі пиріжки. Після слепліванія країв злегка приплесну пиріжки, зробивши їх плоскими.
Викладемо пиріжки на деко швом вниз.
Накриємо пиріжки чистою серветкою і дамо їм трохи підійти. Смажена зверху пиріжки яйцем і відправимо в розігріту до 160 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Смачного.